Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τον Δεκέμβριο η συζήτηση στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ



Για τις 2 Δεκεμβρίου ορίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ στα ακίνητα.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένος όρισε εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα η οποία θα προτείνει προς την Ολομέλεια περί της συνταγματικότητας ή μη του έκτακτου ειδικού τέλους που θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κατά του ειδικού τέλους ζητώντας την ακύρωσή του, έχουν προσφύγει με αιτήσεις τους οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ο δικηγόρος Σπύρος Φραντζής και τέσσερις ιδιοκτήτες ακινήτων, υποστηρίζοντας πως αντίκειται στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).


Μεταξύ αυτών που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι κι ένας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το επίμαχο τέλος που ανέρχεται στα 350 ευρώ, καθώς το μηνιαίο εισόδημά του είναι 361 ευρώ και το ετήσιο 4.332 ευρώ. Μάλιστα, κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτημα φτώχειας προκειμένου, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να του διορίσει δικηγόρο.

Παράλληλα, σήμερα, η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...