Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα μετρούν νεκρούς στο Ιράκ

Ακόμα μετρούν νεκρούς στο Ιράκ


Σειρά επιθέσεων σε Βαγδάτη και Νασιρίγια

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μία σειρά επιθέσεων που είχαν στόχο σιίτες στο νότιο Ιράκ και σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, την ώρα που βαθαίνει η πολιτική κρίση στη χώρα.

Αίγυπτος: Πρόταση απαγχονισμού του Χ. Μουμπάρακ


Αίγυπτος: Πρόταση απαγχονισμού του Χ. Μουμπάρακ

Επίσημο αίτημα θανάτωσης του Χόσνι Μουμπάρακ και των συνεργατών του δια απαγχονισμού κατέθεσε ο επικεφαλής της πενταμελούς ομάδας των εισαγγελέων που χειρίζεται την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου.

Δεν απελευθερώνουν κρατούμενους στο Γκουαντάναμο οι ΗΠΑ

Δεν απελευθερώνουν κρατούμενους στο Γκουαντάναμο οι ΗΠΑ


Ήταν το αντάλλαγμα που ζήτησαν οι Ταλιμπάν για τις διαπραγματεύσεις

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει να απελευθερώσουν τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο για να επισπεύσουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τους αφγανούς Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν χθες έτοιμοι να εγκαταστήσουν ένα πολιτικό γραφείο έξω από το Αφγανιστάν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ένα ιστορικό πρώτο βήμα από την πλευρά τους προς αυτή την κατεύθυνση μετά από μια δεκαετία σύγκρουσης με την κυβέρνηση της Καμπούλ και των συμμάχων της του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, ζήτησαν σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ταλιμπάν που κρατούνται στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός γραφείου εκπροσώπησης των Ταλιμπάν εκτός Αφγανιστάν με τον όρο ότι θα σεβαστούν τους διεθνείς κανόνες.

Οι ΗΠΑ και το Αφγανιστάν, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιθυμούν να καταλήξουν σε μία απτή συμφιλίωση, που θα βασίζεται στην αποκήρυξη από την πλευρά των Ταλιμπάν της βίας, στη δέσμευσή τους ότι θα πάψουν να υποστηρίζουν την αλ Κάιντα και ότι θα συμμορφωθούν με το αφγανικό σύνταγμα.

Καπνός 5.000 μέτρων στην Αίτνα [φωτο]


Καπνός 5.000 μέτρων στην Αίτνα [φωτο]

Ενδείξεις ενεργοποίησης δίνει η Αίτνα στη Σικελία καθώς στήλη καπνού υψώνεται σε ύψος 5000 μέτρων πάνω από το ηφαίστειο.
Εκροή λάβας διαπιστώθηκε επίσης στην κορυφή του ηφαιστείου, στο επίπεδο του νοτιο-ανατολικού κρατήρα, με κατεύθυνση την περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε.
Είναι η πρώτη φορά για το 2012 που «ξύπνησε» και πάλι το ενεργό ηφαίστειο της γείτονος χώρας ενώ την προηγούμενη χρονιά μετρήθηκαν 18 αφυπνίσεις…
Δείτε τις φωτογραφίες:

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2012


Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2012

Τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ μετά από γνωμοδότηση της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ.
Με βάση τα τιμολόγια:

Στην «κατάψυξη» η χώρα



Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι δυνατοί άνεμοι, οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύσουν τους εκδρομείς του τριημέρου των Φώτων. Η απότομη επιδείνωση του καιρού μπορεί να είναι σύμμαχος για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι, όχι όμως για εκείνους που πρόκειται να ταξιδεύσουν στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Οι εκδρομείς θα πρέπει να πάρουν ιδιαίτερες προφυλάξεις στο οδικό δίκτυο, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Ανακλήθηκε μαρμελάδα με μούχλα

Ανακλήθηκε μαρμελάδα με μούχλα


Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση μουχλιασμένης μαρμελάδας διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Mermelada», με γεύσεις κεράσι, φράουλα και βερίκοκο (συσκευασίες των 6 κιλών) με ημερομηνία λήξης και LOT Ν: στη γεύση «Κεράσι» 31-10-2013 και 30411, στη γεύση «Φράουλα» 24-10-2013 και 29711 και στη γεύση «Βερίκοκο» 3-8-2013 και 21511.

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή


Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα Θεοφάνεια, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ.

Θερίζει η ελονοσία στη Λακωνία- Μεμονωμένα περιστατικά στην Αττική


Θερίζει η ελονοσία στη Λακωνία- Μεμονωμένα περιστατικά στην Αττική

Σε επιδημία τείνει να εξελιχθεί η ελονοσία στο νομο Λακωνίας με παρόμοια περιστατικά να έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.
Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», στη Λακωνία έχουν καταγραφεί επίσημα 35 θανάτοι από τη νόσο!

Αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας από κατοίκους


Αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας από κατοίκους
Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Πάτρας, που βρίσκεται στην περιοχή Ξερόλακκας, προχώρησαν οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών. Οι κάτοικοι ζητούν να κλείσει ο ΧΥΤΑ, διότι όπως υποστηρίζουν έχει κορεσθεί και προκαλεί ρύπανση.
Από την πλευρά του ο δήμος υποστηρίζει πως δεν έχει άλλη επιλογή για την εναπόθεση των απορριμμάτων, μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή «Φλόκα» στην δυτική Αχαΐα, που προσδιορίζεται χρονικά για το 2015.

Εξόφληση εφορίας τώρα και σε… είδος!


Εξόφληση εφορίας τώρα και σε… είδος!

Αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών από την… πόρτα των ελέγχων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, επιστρατεύοντας παράλληλα δόσεις-«μινιόν» με πλαφόν 100 ευρώ τον μήνα για όσους εξοφλήσουν έως και σε 60 δόσεις ληξιπρόθεσμα χρέη 42 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Παραμένει κάτοικος L.A. ο Μπέκαμ!


Παραμένει κάτοικος L.A. ο Μπέκαμ!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν θα μεταγραφεί στην ομάδα του Παρισιού καθώς προτίμησε να ανανεώσει στην Λος Αντζελες Γκάλαξι.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, DMC, ο Αλ Κελαϊφί είπε για τον Αγγλο άσο: «Νομίζω πως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι στο Λος Άντζελες και θα παραμείνει εκεί».

Συνεχίζουν μέχρι αύριο τις απεργίες οι γιατροί


Συνεχίζουν μέχρι αύριο τις απεργίες οι γιατροί

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασθενείς καθώς απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ, οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί.
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ αντίστοιχα οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων έως και την Πέμπτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...