Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη


Ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης τη στιγμή που οι μισθοί κόβονται και η τρόικα απαιτεί να περαιτέρω μειώσεις, η ανεργία αυξάνεται και η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο ακριβές χώρες στην ΕΕ.

Η νέα «βόμβα» της Α. Διαμαντοπούλου


BINTEO: Η νέα «βόμβα» της Α. Διαμαντοπούλου

Ομάδα «κρούσης» τεχνοκρατών και πολιτικών προτείνει για τη χώρα η Άννα Διαμαντοπούλου. Λέει όχι σε εκλογές και προτείνει ανασχηματισμό. Γιατί λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του»…
Κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες αλλά και πολιτικούς οι οποίοι όμως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι προτείνει για τη χώρα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία τέτοια προσπάθεια.


ΒΙΝΤΕΟ -->

Ημέρα μνήμης για τη Θύρα 7


Σε κλίμα συγκίνησης η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7, στο μνημόσυνο που τελέστηκε στο μνημείο έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Όπως κάθε χρόνο, ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε για ακόμη μία φορά βροντερό  παρών, καθώς περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Φύκη του Αιγαίου στο μικροσκόπιο Γάλλων επιστημόνων


Φύκη του Αιγαίου στο μικροσκόπιο Γάλλων επιστημόνων

Αποικίες ποσειδωνίας με βλαστούς που είχαν πανομοιότυπο γενετικό υλικό, βρήκαν στη Μεσόγειο Γάλλοι ερευνητές. Οι αποικίες που εντόπισαν φτάνουν σε έκταση τα 15 χιλιόμετρα και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το είδος διατηρεί αναλλοίωτο το γενετικό του υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το φυτό που σχηματίζει τα λιβάδια της ποσειδωνίας και παρέχει τροφή και καταφύγιο σε πολλά θαλάσσια είδη, απειλείται σοβαρά από την κλιματική αλλαγή.

Την Τρίτη η συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας για τις 100 μέρες αγώνα


Την Τρίτη η συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας για τις 100 μέρες αγώνα

Μεγάλη λαϊκή συναυλία αλληλεγγύης στον πολυήμερο αγώνα τους οργανώνει το σωματείο των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» την Τρίτη, 7 Φλεβάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 συνεχόμενων ημερών σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα.

Κατέσχεσαν 83 κιλά ψάρια



Σε κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί άνδρες του Λιμενικού της πόλης.  Όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνέχεια ελέγχων που ξεκίνησαν χθες βράδυ και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, και αφού ελέγχθηκε η ράμπα φορτοεκφόρτωσης της ιχθυόσκαλας δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 κιλά αλιεύματα κουτσομούρας, υπολειπομένων διαστάσεων επτά-εννέα εκατοστών, αντί του προβλεπόμενου 11 εκατοστών, και 13 κιλά αλιεύματα μπακαλιάρος, υπολειπομένων διαστάσεων 16-18 εκατοστών, αντί του προβλεπόμενου 20 εκατοστών. Παράλληλα, βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση στον κυβερνήτη του σκάφους από το οποίο αλιεύθηκαν τα παραπάνω προϊόντα.

Γιατί από τις 16 έως 28 Φλεβάρη του 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας;



Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γεννήσεως από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!

«Φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»…


«Φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»…

Γράφει  ο Νίκος Μπογιόπουλος

Tην περασμένη Κυριακή, ήταν το «Βήμα» που άνοιξε τις αγκάλες του για να ζεστάνει το «αυγό του φιδιού» που εκτρέφεται από την αγέλη του Καρατζαφέρη.
Ο επικεφαλής του κόμματος που στελέχη του ελέγχονται για τις – διαπιστωμένες – σχέσεις τους με τον υπόκοσμο, ο ίδιος που διακινούσε την προβοκάτσια για την εταιρεία «Γερμανός», τώρα είδε «συμμαχία» και «οικονομική διασύνδεση» του ΚΚΕ με τη ΝΔ…

Ξεκινά τη Δευτέρα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο


Ξεκινά τη Δευτέρα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Οι εργασίες κατασκευής του φράχτη στον Έβρο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα , ο φράχτης έχει στόχο να αποτρέψει την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Μανώλης Όθωνας, θα βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, για να εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτρέπει τους άστεγους να κάνουν κουράγιο και έρχεται η Άνοιξη!!


Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτρέπει τους άστεγους να κάνουν κουράγιο και έρχεται η Άνοιξη!!

Το διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μα, είναι δυνατόν από την επίσημη σελίδα του κόμματος αυτού, της ΔΗΜ.ΑΡ., της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης της χώρας υποτίθεται, να γράφονται τέτοια πράματα; Τέτοια γλυκανάλατα που όχι μόνο δεν έχουν καμιά πρακτική αξία αλλά που προκαλούν από πάνω.

Αναβάλλεται για την Κυριακή η κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών


Αναβάλλεται για την Κυριακή η κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών

Εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικας για πιο σκληρή λιτότητα, θα συγκληθεί αύριο Κυριακή, πιθανότατα το μεσημέρι, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που προσέρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση βρίσκονται ενώπιον σημαντικών διλημμάτων που θα αλλάξουν και την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών για τα επόμενα χρόνια.

«Χαμός» στη Θεσσαλονίκη για μια σακούλα πατάτες!


«Χαμός» στη Θεσσαλονίκη για μια σακούλα πατάτες! [βίντεο - φωτο]

Στην πλατεία Συντριβανίου συγκεντρώνονται αυτήν την ώρα πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι της Δράμας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές πώλησης και τις μεγάλες αδιάθετες ποσότητες της σοδειάς τους.
Οι παραγωγοί μοιράζουν πάνω από 12 τόνους πατάτας στους περαστικούς. Η προσέλευση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία.
BINTEO -->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...