Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η Δανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.


Η Δανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.

Η Δανία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το έργο του συντονισμού των 27 χώρών – κρατών της Ε.Ε. με στόχο την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Βασική αποστολή για τη Δανία είναι να «ενώσει τις χώρες της ευρωζώνης με αυτές που βρίσκονται έξω από αυτήν», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολάι Βάμεν.
Η Κοπεγχάγη θα πρέπει επίσης να διαδραματίσει διαιτητικό ρόλο στις διαφωνίες που αναμένεται να προκύψουν στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Σχέδιο εξαθλίωσης με απολύσεις, φόρους και νέες περικοπές


Σχέδιο εξαθλίωσης με απολύσεις, φόρους και νέες περικοπές

Περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού επιδιώκουν για το 2012 η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό θα επιδιωχθεί να επέλθει από τους πρώτους κιόλας μήνες του νέου έτους, με την εφαρμογή ενός νέου εγκληματικού σχεδίου για την επιβολή πρόσθετων αντιαναπτυξιακών και επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων, το οποίο θα έχει ως προσχηματικό στόχο την εξασφάλιση πρόσθετης εξοικονόμησης συνολικού ύψους άνω των 5,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αρνητικών αποκλίσεων από τους στόχους του κρατικού Προϋπολογισμού του 2011.

Φαρμακοποιοί: Κόβουν την πίστωση – Κατεβάζουν ρολά


Φαρμακοποιοί: Κόβουν την πίστωση – Κατεβάζουν ρολά

«Μαχαίρι» στις πιστώσεις βάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Ειδικότερα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν:

Α. Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.

ΒΙΝΤΕΟ: Η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή των απεργών της Χαλυβουργικής


ΒΙΝΤΕΟ: Η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή των απεργών της Χαλυβουργικής

Εκατοντάδες αλληλεγγυοι εκαναν πρωτοχρονια με τις οικογενειες των Χαλυβουργων στην Χαλυβουργια , στον Ασπροπυργο.
Σε μια πολυ καλα οργανωμενη βραδια, με ολα τα απαραιτητα εδεσματα και αφθονο κρασι και με εκτοξευση βεγγαλικων, μολις μπηκε ο νεος χρονος, οι απεργοι για πανω απο 2 μηνες χαλυβουργοι, πηραν και εδωσαν δυναμη απο και στους συμπαραστατες.

ΒΙΕΤΝΑΜ: Τοπικό ποτό με φίδι μέσα στο μπουκάλι


ΒΙΕΤΝΑΜ: Τοπικό ποτό με φίδι μέσα στο μπουκάλι

Στο Βιετμάμ το ονομάζουν φιδόκρασο και το κατασκευάζουν παίρνοντας βιετναμέζικο ουίσκι και προσθέτοντας ένα ολόκληρο… φίδι.
Το αφήνουν μέσα στο βάζο για έξι μήνες και μετά… άσπρο πάτο!
Μάλιστα οι Βιετμαμέζοι θεωρούν το συγκεκριμένο ποτό φαρμακευτικό αφού υποστηρίζουν πως θεραπεύει και προλαμβάνει πολλές ασθένειες.
Αν η τεκίλα με το σκουλήκι σας προκαλεί αηδία, που να δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες…

Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε πρωτοχρονιάτικα!


Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε πρωτοχρονιάτικα!

66χρονος βγήκε για κυνήγι πουλιών το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Μακρυχώρα Θεσπρωτίας. Και αντί να σκοτώσει θηράματα, πήγε ο ίδιος στον άλλο κόσμο! Ένας από την παρέα των γουρουνάδων, 60 ετών, που κυνηγούσε στην ίδια περιοχή, τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε! Φυσικά τον άφησε στον τόπο… Μετά συνειδητοποίησε ότι το… λάφυρό του δεν ήταν αγριγούρουνο, αλλά άνθρωπος!

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Αστυνομικοί βάζουν μπουκάλια (μολότοφ;) μέσα σε τσάντα πολίτη


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Αστυνομικοί βάζουν μπουκάλια (μολότοφ;) μέσα σε τσάντα πολίτηΒίντεο ενοχοποίησης πολίτη από τη ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ
Θαυμάστε τα καμάρια του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου. Άξιοι απόγονοι του Λεωνίδα, θλιβεροί εκπρόσωποι μιας ολόκληρης κουλτούρας ρουφιανιάς και τσάμπα μαγκιάς που αργοπεθαίνει. Να τους χαίρονται οι εξυπνάκηδες του «εκδημοκρατισμού» της αστυνομίας.

Η νέα γενιά των 500 ευρώ


Η νέα γενιά των 500 ευρώ

Ξαναγυρίζουν την Ελλάδα μισό αιώνα πίσω η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και οι κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ που ασκούν την εξουσία στη χώρα μας. Στις δεκαετίες του ’60, του 70 και νωρίτερα, τότε που οι νέοι που δούλευαν δεν έπαιρναν ποτέ μισθό ίσο με τους μεγάλους που έκαναν την ίδια δουλειά. Οι «προωθητικές μεταρρυθμίσεις» του 21ου αιώνα που προωθεί αυτό το σκυλολόι, εκεί μας οδηγούν πάλι.
Μόλις το 80% του κατώτατου μισθού –δηλαδή 600 ευρώ μικτά, γύρω στα … 500 καθαρά- θα αμείβονται οι νέοι από 18 μέχρι 25 ετών για διάστημα μέχρι 24 μήνες, βάσει νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Βαρέθηκαν δηλαδή να μας ακούν σχεδόν μια δεκαετία τώρα να διαμαρτυρόμαστε για τη «γενιά των 700 ευρώ» και προώθησαν την … Αλλαγή για να μας υποχρεώσουν να μιλάμε για τη «γενιά των 500 ευρώ»!

Ιράν: Επιτυχής δοκιμή ράβδων πυρηνικού καυσίμου


Ιράν: Επιτυχής δοκιμή ράβδων πυρηνικού καυσίμου

Το Ιράν παρήγαγε και δοκίμασε με επιτυχία ράβδους καυσίμου για χρήση στα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας που διαθέτει, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, αψηφώντας τις διεθνείς απαιτήσεις να σταματήσει την ευαίσθητη πυρηνική εργασία.
Οι ράβδοι, που περιέχουν φυσικό ουράνιο, κατασκευάστηκαν στο Ιράν και έχουν εισαχθεί στον πυρήνα του ερευνητικού πυρηνικού αντιδραστήρα της Τεχεράνης, ανέφερε η τηλεόραση. Ράβδοι πυρηνικού καυσίμου περιέχουν μικρούς σβόλους καυσίμου, συνήθως ουράνιο χαμηλού εμπλουτισμού, που είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπέμπουν τη θερμότητα που παράγεται από τον πυρηνικό αντιδραστήρα χωρίς να λιώνουν.
«Αυτό το μεγάλο επίτευγμα θα μπερδέψει τη Δύση, επειδή οι δυτικές χώρες είχαν βασιστεί σε μια πιθανή αποτυχία του Ιράν να παραγάγει πλάκες πυρηνικού καυσίμου», ανέφερε η εφημερίδα Tehran Times.

Ο Παπανδρέου δεν φεύγει


Ο Παπανδρέου δεν φεύγει

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνουν να διαρρεύσει στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και αναζητείται τρόπος να μεθοδευτεί η παραμονή του.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ήδη φτάσει στα στρατόπεδα των διαδόχων, οι οποίοι προετοιμάζουν ήδη την αντίδρασή τους.

136,68% πάνω η ασπιρίνη – 58,37% πάνω το Amoxil! Τι απαντά ο κύριος Λοβέρδος;


136,68% πάνω η ασπιρίνη – 58,37% πάνω το Amoxil! Τι απαντά ο κύριος Λοβέρδος;
Πριν λίγες ημέρες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε νέες τιμές για το σύνολο των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Βασική συνιστώσα των ανακοινώσεων του Υπουργείου αποτέλεσε η εφαρμογή πολιτικών, οι οποίες μειώνουν τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Δεν μίλησαν όμως για την επιβάρυνση που επέρχεται στην ιδιωτική δαπάνη. Ο λόγος είναι απλός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...