Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δημοσκόπηση: Πάνω απ’ όλα η οικονομική κατάσταση και η τιμωρία!


Δημοσκόπηση: Πάνω απ’ όλα η οικονομική κατάσταση και η τιμωρία! [βίντεο - πίνακες]
Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε πολιτικό και οικονομικό κλίμα πρωτόγνωρο, και δεν μπορούν να αποκλειστούν οι «εκπλήξεις».
Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων (ψήφιση νέου μνημονίου, διαγραφές βουλευτών, δημιουργία νέων κομμάτων, οριστικοποίηση της μοναδικής υποψηφιότητας του Β. Βενιζέλου για την αρχηγία του κόμματός του), η «εικόνα» της πρόθεσης ψήφου προκύπτει ενδιαφέρουσα και με σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη, όπως η αξιοσημείωτη μείωση των ποσοστών των «Λευκών / Αποχής», ένδειξη ότι αυξάνει η διάθεση για συμμετοχή στις εκλογές…

Εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι συναίνεσαν στο χημικό ευνουχισμό τους


Εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι συναίνεσαν στο χημικό ευνουχισμό τους
Στο πλαίσιο ενός προγράμματος που σαν σκοπό έχει να μειώσει τις πιθανότητες να επαναλάβουν τις απεχθείς πράξεις τους εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι, έγκλειστοι στη φυλακή Γουάτον του Νότιγχαμ, θα υποβληθούν με τη συγκατάθεσή τους σε χημικό ευνουχισμό.
Ο χημικός ευνουχισμός διαφέρει από τον αντίστοιχο χειρουργικό, όπου οι όρχεις αφαιρούνται μέσω τομής στο σώμα. Στο «χημικό ευνουχισμό» χορηγείται στον ασθενή το «Depo-Provera», ένα γυναικείο αντισυλληπτικό που κόβει εξ’ ολοκλήρου την παραγωγή της τεστοστερόνης και μειώνει κατά πολύ τη σεξουαλική επιθυμία. Μόλις σταματήσει η φαρμακευτική αγωγή η λίμπιντο επανέρχεται.

Η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας: Πείτε αντίο στην ελευθερία του λόγου στην Αμερική


Η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας: Πείτε αντίο στην ελευθερία του λόγου στην Αμερική
Ένα νέο νομοσχέδιο,  το HR 347, η Βελτίωση Πράξης της Ομοσπονδιακής Περιορισμένης Κίνησης σε  Κτίρια και Εδάφη του 2011, επίσης γνωστή ως «Νόμος Παραβίασης,» πρόκειται σύντομα να υπογραφεί σε νόμο από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την διαμαρτυρία και θα βλάψει πολύ δυνατά τις ομάδες και κινήματα διαμαρτυρίας.
Το νομοσχέδιο ορίζει ότι όποιος εν γνώσει του «εισέρχεται ή παραμένει σε οποιοδήποτε κτίριο ή έδαφος χωρίς νόμιμη δικαιοδοσία να το πράξει» με την «πρόθεση να παρεμποδίσει ή να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της  λειτουργίας της κυβέρνησης και επίσημων εκδηλώσεων της, παρεμποδίζει ή διακόπτει την ομαλή διεξαγωγή της κυβερνητικής λειτουργίας ή την άσκηση των καθηκόντων της«, θα τιμωρείται με πρόστιμο ή » ή φυλάκιση για διάστημα όχι μεγαλύτερο από 10 χρόνια, ή και τα δύο«.

Ανακαλύφθηκαν δύο νέα είδη δεινοσαύρων που μοιάζουν με παπαγάλους


Ανακαλύφθηκαν δύο νέα είδη δεινοσαύρων που μοιάζουν με παπαγάλους
Δύο νέα μέλη της οικογένειας των ορνιθίσχιων δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στον Καναδά.
Μπορεί να μοιράζονται έναν πρόσφατο πρόγονο με τον Τρικεράτωψ, ωστόσο δεν διαθέτουν τα μεγάλα και επιβλητικά κέρατα που έχουμε συνηθίσει στους δεινοσαύρους. Ανήκουν στη κατηγορία των φυτοφάγων και έζησαν 75 με 83 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την βιολογική τους ταυτότητα, διαπίστωσαν ότι μορφολογικά τα νέα ευρήματα δεν μοιάζουν με τους συνηθισμένους δεινόσαυρους, αλλά περισσότερο με πτηνά και συγκεκριμένα με τον… παπαγάλο.

«Λουκέτο» στο δήμο Γαύδου


«Λουκέτο» στο δήμο Γαύδου
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του νησιού!
Χωρίς υπάλληλο έχει μείνει ο δήμος Γαύδου αφού ο ένας και μοναδικός υπάλληλος έχει τεθεί σε αργία, κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες.
Ο ιερέας του νησιού καταγγέλλει το γεγονός με κατεπείγουσα επιστολή του στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αναφέροντας ότι ο δήμος είναι κλειστός από τις 24 Φεβρουαρίου.
«Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιος πολίτης έστω για μια θεώρηση, για ένα πιστοποιητικό ή για ένα απλό χαρτί» αναφέρει στην επιστολή του.

Τέρενς Κουίκ: «Παραιτούμαι από το κανάλι και στηρίζω Καμμένο»


Τέρενς Κουίκ: «Παραιτούμαι από το κανάλι και στηρίζω Καμμένο»
Σαν βόμβα έπεσε στα δημοσιογραφικά και όχι μόνο γραφεία η απόφαση του γνωστού δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ ο οποίος – όπως πρώτος αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας – θα αναλάβει το γραφείο Τύπου του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο κ. Κουίκ επιβεβαίωσε την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, ενώ αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί και από το kontra Channel και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στα 2,6 δισ. δολάρια τα ελληνικά CDS


Στα 2,6 δισ. δολάρια τα ελληνικά CDS
Στο ποσόν των 2,6 δισ. δολαρίων περίπου θα κυμανθεί η πληρωμή των CDS που σχετίζονται με την ελληνική αναδιάρθωση αναφέρει σήμερα το Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο επικαλούμενο τον Teo Lasarte, στρατηγικό αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch για την Ευρώπη, οι επενδυτές απποτιμούν τα νέα 30ετή ελληνικά ομόλογα που διαπραγματεύονται στα περίπου 0,30 ανά ευρώ, για να υπολογίσουν το ποσό που θα πληρωθεί.

Πέταξαν γιαούρτια, αυγά και καφέδες στον δήμαρχο Ζακύνθου


ΦΩΤΟ: Πέταξαν γιαούρτια, αυγά και καφέδες στον δήμαρχο Ζακύνθου
Χαμός έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αντικείμενο συζήτησης ήταν η επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων σε σπίτια και επιχειρήσεις, που έγινε με τη διαδικασία της αεροφωτογράφησης, γράφει το imerazante. Η λαϊκή οργή ήταν έντονη με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας βρισκόταν στην πλατεία Σολωμού και περίμεναν να μάθουν την απόφαση του σώματος.
Η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες (από τις 7 έως τις 10 το βράδυ), όμως δεν κατέστη δυνατόν να γίνει ένας γόνιμος διάλογος, μιας και μερίδα των παρευρισκομένων πετούσε συνεχώς γιαούρτια, καφέδες και αυγά προς τον Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη.

Ελβετία: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για τους 28 νεκρούς


Ελβετία: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για τους 28 νεκρούς [βίντεο]
Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα διαδέχονται την επόμενη ημέρα της μεγάλης τραγωδίας του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους είκοσι οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα είκοσι δύο δωδεκάχρονα παιδιά.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη ποτέ στην Ελβετία. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα και κατευθυνόταν προς τη Σιον, προσέκρουσε στις 21.15 (τοπική ώρα) στο τοίχωμα σήραγγας ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική έξοδο της Σιέρ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...