Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έρχεται μείωση ή κατάργηση εφάπαξ και αποζημιώσεων τον Ιούνιο!


Έρχεται μείωση ή κατάργηση εφάπαξ και αποζημιώσεων τον Ιούνιο!
Το θέμα της κατάργησης των εφάπαξ αλλά και των αποζημιώσεων βρέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των ελεγκτών της τρόικα και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κατά τη τελευταία επίσκεψή τους στην χώρα μας και το επόμενο ραντεβού για την τελική απόφαση κλείστηκε για τον Ιούνιο.

Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;

«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»…
 είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!
ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ-- >

Πρόταση – ΣΟΚ για «ψαλίδι» 50% στους εισακτέους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Πρόταση – ΣΟΚ για «ψαλίδι» 50% στους εισακτέους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων, επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει, λόγω της κρίσης ζητούν να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι!
Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.

Το ισπανικό χωριό «θαύμα» με μηδενική ανεργία!

Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος ;

perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!
Το χωριό έχει μηδενική ανεργία την ίδια στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, 2 εκατομμύρια φτωχοί, 50 χιλιάδες αγρότες χωρίς γη και 500 χιλιάδες στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Σύλληψη – προειδοποίηση του πρόεδρου του σωματείου των απεργών χαλυβουργών χθες βράδυ!


Σύλληψη – προειδοποίηση του πρόεδρου του σωματείου των απεργών χαλυβουργών χθες βράδυ!

Μάθαμε πρωί πρωί οτι συνέλαβαν χθες τον πρόεδρο του σωματείου των ηρωικών χαλυβουργών Γ,Σιφωνιό. Η σύλληψη έγινε καθαρά για τρομοκρατία με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί λίγες μερες πριν για παρατυπίες δήθεν στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων του σωματείου.
Αφέθηκε ελύθερος αργότερα χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες αλλά είναι καθαρό το τι σημαίνουν όλα αυτά.

Ανησυχεί ο Σαμαράς από την άνοδο της Αριστεράς


Ανησυχεί ο Σαμαράς από την άνοδο της Αριστεράς

Αποφασισμένος να πολώσει το κλίμα με την Αριστερά δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει την ανησυχία του από την άνοδο των δυνάμεων της Αριστεράς και σκοπεύει να την «εκθέσει» ρίχνοντας βάρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να «γυρίσει» την αντιπολιτευτική του ατζέντα και σε θέματα που αγγίζουν τον πολίτη εκτός από την οικονομία.

Τα ακίνητα στο απόσπασμα! - Δεκάδες φόροι και χαράτσια γονατίζουν την ιδιοκτησία


- Ιούνιο οι αυξήσεις των αντικειμενικών 
- Ως και 40% οι αυξήσεις στην Αττική 
- Αυξάνονται μαζί και περίπου 20 φόροι
- Παραδείγματα με τις αυξήσεις στους φόρους


Το προβλέπει το μνημόνιο που μόλις υπογράφτηκε. Οι αντικειμενικές θα εξισωθούν με τις τιμές της αγοράς και οι αυξήσεις αυτές θα επιφέρουν και δραματικές αυξήσεις στη φορολογία των ακινήτων αφού αυτή τη στιγμή οι αποκλίσεις ξεκινούν από 20% στις ακριβές περιοχές και φτάνουν ως και το 60% σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. 

Φυσικά ανάλογες των αυξήσεων των αντικειμενικών θα είναι και οι αυξήσεις στους αντίστοιχους φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα.

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΑ … Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!

Image

15-02-2012: 
Η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.
ΒΙΝΤΕΟ:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...