Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η Αίτνα βρυχάται και πάλι


Η Αίτνα βρυχάται και πάλι [βίντεο - φωτο]
Για τέταρτη φορά φέτος η Αίτνα «ξύπνησε» και βγάζει τα καυτά σωθικά της στην επιφάνεια.
Ένα σύννεφο καπνού και στάχτης υψώνεται σε ύψος 7 χιλιομέτρων στον ουρανό. Τα τοπικά αεροδρόμια ωστόσο παραμένουν ανοιχτά.
Η Αίτνα είναι το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη.

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν θα μου πάρετε το σπίτι μου» ούρλιαζε ο 71χρονος που πυροβόλησε στην εφορία!


ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν θα μου πάρετε το σπίτι μου» ούρλιαζε ο 71χρονος που πυροβόλησε στην εφορία!
«Μην τους πληρώνετε τα χαράτσια» φώναζε εκτός εαυτού ο 71χρονος ένοπλος, που μπήκε σήμερα το πρωί στην εφορία της Αγίας Παρασκευής, κρατώντας καραμπίνα…
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές στον ακάλυπτο και απ’ ότι φάνηκε κρατούσε έγγραφο που μάλλον είναι κατασχετήριο από τράπεζα. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ούρλιαζε «δεν θα μου πάρετε το σπίτι» σε κατάσταση σοκ.
Ο ίδιος είχε και ένα σακ-βουαγιάζ, στο οποίο έλεγε ότι έκρυβε χειροβομβίδα, κάτι που δεν ήταν αλήθεια όμως. Στον τρίτο όροφο, όπου εκτυλίχθηκε όλο το περιστατικό, έσπευσαν ο ταξίαρχος βορειοανατολικής Αττικής και ένας αστυνομικός, οι οποίοι τον έπεισαν να παραδοθεί.

Απεργούν οι ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία – Αναβρασμός στην κυβέρνηση


Απεργούν οι ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία – Αναβρασμός στην κυβέρνηση
Aπό τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες , οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ.
Υπό κατάληψη βρίσκονται ο Οίκος Ναύτου, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ. Οι ναυτεργάτες επιτρέπουν στα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι, να δέσουν, αλλά δεν επιτρέπουν την αναχώρησή τους.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους παραγωγούς της Κρήτης που φοβούνται πως θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών.

Σήμερα το «σφαγείο»


Μετά την έκθεση–κόλαφο του ΔΝΤ όπου προτείνεται λουκέτο ή στην καλύτερη περίπτωση συρρίκνωση φορέων με στόχο να πάρει σάρκα και οστά η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012.
Άλλωστε, ο κ Τόμσεν χαρακτήρισε αναχρονιστικό το θεσμό της μονιμότητας στο Δημόσιο και ο κ. Ρέππας άφησε για άλλη μία φορά ορθάνοιχτη την πόρτα για απολύσεις υπαλλήλων οι οποίοι δεν θα περάσουν τον πήχη της επερχόμενης αξιολόγησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...