Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γίναμε ένα εκατομμύριο λιγότεροι μέσα σε μια δεκαετία…


Γίναμε ένα εκατομμύριο λιγότεροι μέσα σε μια δεκαετία…
Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες (!), στην – δημογραφικά – χειρότερη περίοδο από την δεκαετία του 1940!
Ακόμα και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο: Με «λουκέτο» και καρδιοπαθή παιδιά στην αναμονή

Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο: Με «λουκέτο» και καρδιοπαθή παιδιά στην αναμονή
Κλειστό παραμένει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την κατάσταση αλλά και την ίδια τη ζωή των παιδιών που περιμένουν στη λίστα, ενώ έχουν ανάγκη άμεσης επέμβασης.
Οι ολέθριες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών παιδιών, λόγω του κλεισίματος του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, αποτυπώνονται στην περίπτωση του Αρμάντο Ζέλα, 19 μηνών, που είχε σύνδρομο Down και συγγενή καρδιοπάθεια (τετραλογία του Fallot).
Για την καρδιοπάθειά του επρόκειτο να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μέσα στο 2011. Ομως, το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία» έκλεισε τον περασμένο Οκτώβρη και το παιδί παραπέμφθηκε από τους γιατρούς – όπως και άλλα περιστατικά – για χειρουργείο καρδιάς στο «Ωνάσειο».

Ποιοί πραγματικά ψήφισαν τα κόμματα στις 17 Ιουνίου


Μια ξεκαρδιστική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου κάνει το γύρο του διαδικτύου χαρίζοντας χαμόγελα ακόμη και στους πιο... φανατικούς κομματικούς οπαδούς.
Αν θέλετε να κάνετε μια πιο βαθιά ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ιδού τα... στοιχεία:





ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
21,4% Τρομοκρατημένοι πολίτες που φοβήθηκαν ότι θα έχαναν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα, ύψους 1,12 ευρώ
17,6% Τραπεζικοί υπάλληλοι που είχαν ακούσει ότι αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έμεναν άνεργοι, θα τους έπαιρναν τα σπίτια και θα τους βίαζαν τις γυναίκες

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1974-81 ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 2012


Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ως τον άνθρωπο που κρατάει ίσως στα χέρια του το μέλλον της Ευρώπης, περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα το Time. Η φράση πλησιάζει στην αλήθεια, αλλά δεν είναι τελείως ακριβής. Σωστότερο είναι ότι, από τον τρόπο που θα κινηθεί ο Τσίπρας τυχόν εκλεγόμενος και από τον τρόπο που η ΕΕ τον αντιμετωπίσουν, εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της ηπείρου. Πλησιάζουμε σε σημείο καμπής, με αφορμή την Ελλάδα. Η τροχιά της κρίσης μπορεί να ακολουθήσει διαφορετικές καμπύλες με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κύρια πολιτικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός, το ελληνικό έθνος για να επιβιώσουν, να σώσουν ότι μπορεί ακόμα να σωθεί και, πιθανότατα, η τελευταία ευκαιρία ειρηνικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, ίσως και επιβίωσης της ΕΕ. Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πιθανότερος υποψήφιος να δώσει τη λύση είναι η άκρα δεξιά, και η λύση θα είναι βίαιη και καταστροφική. Η διαπίστωση δεν προκύπτει από πολιτικές συμπάθειες ή ιδεολογικές «κλίσεις». Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκαν στο σημείο αυτό γιατί είχαν κάποιο σχέδιο να βρεθούν – το αντίθετο – αλλά γιατί δεν υπήρξε άλλο διαθέσιμο ή καλύτερο εργαλείο, μετά την πλήρη αποσάθρωση των κομμάτων-οργάνων του Μνημονίου.

ΙΝΚΑ: “Μην παραλάβετε την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη”


Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

Προκήρυξη ΑΣΕΠ στα Τουρκικά!


Τα γενικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή ενδιαφέροντος για πρόσληψη εποχικού προσωπικού, 1.100 ατόμων, πεντάμηνης διάρκειας κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, πλέον δημοσιεύονται από το Δήμο Αρριανών Ροδόπης και στα Τουρκικά.
Στο σχετικό έντυπο που διανέμει ο Δήμος Αρριανών, βλέπουμε ότι κάτω από την Ελληνική γλώσσα, υπάρχει και η Τουρκική…
Κύριος στόχος είναι η επισημοποίηση της χρήσης των Τουρκικών, διότι εάν πραγματικά κάποιοι υποψήφιοι δεν γνώριζαν ελληνικά, τότε ο δήμος θα μπορούσε να μεταφράσει το κείμενο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα τουρκικά και να το διανείμει ανεπίσημα και ξεχωριστά.

Από τη Μόσχα μέσω ... Συρίας το νέο χαστούκι στην Τουρκία


"Φυσικά και καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο μας" - ΣΟΚ στην Τουρκία από την στάση της Συρίας - Εκτεθειμένος ο Ερντογάν

“Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”, ανακοίνωσε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης η Συρία.

Η δήλωση αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού και έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Εκτεθειμένος και μάλιστα σφοδρά είναι ο Ερντογάν, ο οποίος εχτές δήλωσε ότι η Συρία, ζήτησε ... συγγνώμη για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους της Συρίας!

"Εγκεφαλικό" στην Άγκυρα απο την κατάρριψη του RF-4E! Δηλώσεις Α.Γκιουλ



ImageΣε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη του αναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E (αυτός θεωρούν τα ελληνικά Επιτελεία ότι ήταν ο τύπος του αεροσκάφους και από τα στοιχεία που έθεσαν στην διάθεσή του defencenet.gr το υιοθετούμε πλήρως) από βλήμα που εκτόξευσε αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 τα οποία ως γνωστόν στις κοσνόλες τους έχουν Ρώσους χειριστές.  

Πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

BINTEO: Η στιγμή της κατάρριψης του Τουρκικού μαχητικού από τους Σύριους;


BINTEO: Η στιγμή της κατάρριψης του Τουρκικού μαχητικού από τους Σύριους;
Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Συρίας και Τουρκίας μετά την κατάρριψη του Τουρκικού F-4 από δυνάμεις του στρατού της Συρίας.
Το Τουρκικό μαχητικό καταρρίφθηκε εχθές και κατέπεσε στην θάλασσα ενώ οι δύο πιλότοι αγνοούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την διάσωσή τους, αφού οι πρώτες αναφορές για σύλληψή τους από τους Σύριους αποδείχτηκαν αβάσιμες.
Από την πλευρά της Συρίας επαναλαμβάνεται πως το μαχητικό καταρρίφθηκε επειδή πέρασε τα σύνορα της χώρας χωρίς άδεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...