Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στη σκακιέρα του χρόνου και του νου


Στη σκακιέρα του χρόνου και του νου


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη
Αυτές τις ημερολογιακώς όντως άγιες μέρες, άγιες γιατί στο φθαρτό μας σώμα προστίθεται μια ακόμη χρονιά, λόγος όμως ένα προς ένα με τη ζωή αυτήν καθ’ αυτήν, μόνον οι αθώοι και οι αποκτηνωμένοι περνάνε καλά.
Οι υπόλοιποι μετράμε δυνάμεις, επαναπροσδιορισμούς πορείας, αλλά και …εφορίας, πάνω σε μουντζουρωμένους χάρτες της σκληρής πραγματικότητας.

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Συρία


Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Συρία

Δεν έχει τέλος ο κύκλος αίματος στη Συρία και ενώ στη χώρα βρίσκονται οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου προκειμένου να διαπιστώσει αν η συριακή κυβέρνηση εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο στο οποίο έχει συμφωνήσει.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, τουλάχιστον 12 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της άνοιξαν πυρ εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους πολλών πόλεων για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ποδαρικό με κρύο, βροχές και χιόνια…


Ποδαρικό με κρύο, βροχές και χιόνια…

Με την ελπίδα ότι ο άστατος καιρός με τον οποίο θα υποδεχτούμε το 2012 δε θα αντικατοπτρίζει και όλη τη χρονιά, οδεύουμε προς την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα η χώρα θα υποδεχτεί το νέο έτος με χιόνια στα ορεινά και τσουχτερό κρύο, ενώ από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να χιονίζει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

ΚΟΥΒΑ: 53 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης


ΚΟΥΒΑ: 53 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης

Με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις γιορτάζει ο κουβανικός λαός την 1η Γενάρη άλλη μια επέτειο της νίκης της Επανάστασης, καθώς φέτος συμπληρώνονται 53 χρόνια.
Ήταν τότε που ο λαϊκός αντάρτικος στρατός μπήκε θριαμβευτικά στην Αβάνα, ανοίγοντας το δρόμο στη σοσιαλιστική διακυβέρνηση και στη βελτίωση της ζωής όλων των Κουβανών.

«Έκανα σεξ με 3000 ανθρώπους για να τους κολλήσω επίτηδες AIDS»

«Έκανα σεξ με 3000 ανθρώπους για να τους κολλήσω επίτηδες AIDS»


Ανάστατες οι Αρχές της Κομητείας του Κεντ, στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Ντέιβιντ Ντιν Σμιθ ο οποίος παραδόθηκε μόνος του την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία και τους είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει σεξ με περισσότερους από 3000 ανθρώπους και των δύο φύλων προκειμένου να τους κολλήσει επίτηδες AIDS.

Καλπάζει η ανεργία


Καλπάζει η ανεργία

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και οξύνονται τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κλιμακώνεται και η επίθεση της πλουτοκρατίας σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που συνοδεύουν την αντικειμενική καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων στο δρόμο για τη διαχείριση της κρίσης, δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, αλλά αγγίζουν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Γαλλία: 20 κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα της PIP


Γαλλία: 20 κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα της PIP

Είκοσι κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας PIP αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές στη Γαλλία, ανακοίνωσε εχθές, Παρασκευή, η Υπηρεσία Προϊόντων Υγείας (AFSSAPS).

Τα νησιά Σαμόα προσπέρασαν την Παρασκευή περνώντας κατευθείαν στο Σάββατο


Τα νησιά Σαμόα προσπέρασαν την Παρασκευή περνώντας κατευθείαν στο Σάββατο

Η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου σβήστηκε από το ημερολόγιο των κατοίκων των νησιών Σαμόα μετά από απόφαση των Αρχών να συντονιστεί η μικρή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Συνεχίζουν να παίρνουν προκλητικές υπερωρίες στη βουλή


Quantcast


Καλά κρατεί το καθεστώς των προκλητικών αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής και των αποσπασμένων υπαλλήλων βουλευτών, μέσω τεχνασμάτων και υποτιθέμενων ή πραγματικών υπερωριών. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το έγγραφο του star.gr, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουν στο πετσί τους την αγωνία των απολύσεων και υφίστανται αλλεπάλληλες περικοπές, οι «κολλητοί» των βουλευτών που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή, εξακολουθούν να λαμβάνουν παχυλές αμοιβές, όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Βουλής, μέσω του «κόλπου» των υπερωριών!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...