Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εκτιμήσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο


Tα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου, ωστόσο η αρχική εκτίμηση δείχνει πτώση των Βάσεων 2012, όχι όμως σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ», η δυσκολία των θεμάτων σε πολλά μαθήματα- «κλειδιά», αλλά και τα στοιχεία που έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα τείνουν σε πτώση των Βάσεων 2012 σε πολλά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.
Ο αριθμός των εισακτέων είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, θα εισαχθούν 76.094 υποψήφιοι, από τους οποίους οι 44.381 εκτιμάται ότι θα μπουν σε πανεπιστήμια και οι 31.713 σε τεχνολογικά ιδρύματα.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν:
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Που πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι Βάσεις του 2012


Πανελαδικές 2012: Ανατροπή στις βάσεις εισαγωγής

Μεικτή εικόνα στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις επιδόσεις των υποψηφίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Βαφειαδάκης, στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ανοδική κίνηση των βάσεων, η οποία οφείλεται αφενός στα ευκολότερα θέματα που τέθηκαν στα περισσότερα μαθήματα και αφετέρου στη μείωση της ζήτησης για τα άλλοτε δημοφιλή παιδαγωγικά τμήματα που οδηγεί πολλούς αριστούχους σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές, όπως τη Νομική.


Αντίθετα, σημαντική πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρξει στις βάσεις του 2ου και του 4ου πεδίου εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων βαθμολογιών στα Μαθηματικά και τη Φυσική κατεύθυνσης. 

Αποτελέσματα πανελληνίων εξετάσεων 2012

ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΕΔΩ 



ΒΙΝΤΕΟ: Οι πιο αστείες στιγμές του EURO 2012


ΒΙΝΤΕΟ: Οι πιο αστείες στιγμές του EURO 2012
Αυτές είναι κάποιες από τις πιο αστείες στιγμές του EURO 2012 έτσι όπως τις κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.
Δείτε το βίντεο:

Τον χάσαμε τον Παπανδρέου, πατριώτη… Βρήκε δουλειά στην… Γαλλία!


Τον χάσαμε τον Παπανδρέου, πατριώτη… Βρήκε δουλειά στην… Γαλλία!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι άνεργος για πολύ!
Και αυτό γιατί φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός, βρήκε… δουλειά στην Γαλλία!
Ακόμα, βέβαια, το αντικείμενο δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο είναι σίγουρο πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να ρίξει… πέτρα πίσω και να αφοσιωθεί στα νέα του εργασιακά καθήκοντα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε το όνομα του εργοδότη του…

Μετατίθεται για λίγες ημέρες η άφιξη της τρόικα


Μετατίθεται για λίγες ημέρες η άφιξη της τρόικα
Μετατίθεται χρονικά, πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα, η άφιξη της τρόικας, στην Αθήνα, λόγω των προβλημάτων υγείας του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι επικεφαλής της τρόικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήθελαν να δουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βασίλη Ράπανο, κατά τη παραμονή τους στην Αθήνα, αλλά λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας των δυο ανδρών, δεν επιτρέπει άμεσα τη συνάντησή τους, μαζί τους, έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να μετατεθεί για λίγες μόνο ημέρες η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ψηφίζουν σήμερα στα Εξάρχεια


Ψηφίζουν σήμερα στα Εξάρχεια
Εκλογές διεξάγονται σήμερα για τους ψηφοφόρους του 18ου εκλογικού τμήματος Εξαρχείων, όπου την περασμένη Κυριακή είχαν εισβάλει κουκουλοφόροι και έκαψαν την κάλπη.
Η ψηφοφορία θα γίνει όπως προβλέπεται, από τις 7 το πρωί, ως τις 7 το απόγευμα.

Απίστευτη η λαοθάλασσα που “έκραξε” τους G20 ! στο Μεξικό

G20.jpg

Απίστευτη η λαοθάλασσα που “έκραξε” τους G20!

Ενώ οι G20 συνεδριάζανε στο Μεξικό, ακριβώς απ’ έξω γινόταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως με μηδενική τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη!.
Οι κυβερνήσεις έκαναν αίτημα στην google η όποια είναι ιδιοκτήτρια του Youtube και έτσι όλα τα βίντεο κατεβαίνουνε από το yοutube αμέσως μόλις ανέβουνε….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...