Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όλοι στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 6 μμ

Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!


Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!Της Λιάννας Κανέλη
Σ’ ένα μήνα – σμπάρο, δυο τρυγόνια μετά παρελάσεως και εθνικής υπερηφάνειας ιδιωτικής βεβαίως, όπως ιδιωτικό πλέον είναι και το ταυτισμένο με γομάρια «έθνος» – κράτος;;;
Γομάρια, θυμίζω, έλεγε τους ΠΑΣΟΚους ο Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. που τώρα «ορκίστηκε» στηριγμένος στους ώμους τους. Απ’ τις 11 Οκτώβρη του 2011, πριν από ένα μήνα, η Τριμερής – μια θηριώδης Μη Κυβερνητική Οργάνωση (χα! χα! χα!) που συγκεντρώνει την ελίτ των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ιδρυμένη το 1973 και κρατημένη μυστική ως το 1990 – συνεδριάζει.

Παγκόσμιο ρεκόρ με surfing σε κύμα 28 μέτρων

Παγκόσμιο ρεκόρ με surfing σε κύμα 28 μέτρων [βίντεο]
Ο Αμερικανός επαγγελματίας σέρφερ Garrett McNamara πραγματοποίησε αυτό που ονειρεύεται κάθε surfer: Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας με την ιστιοσανίδα του ένα κύμα σχεδόν 28 μέτρων, στα νερά του Ναζαρέ της Πορτογαλίας, που αποκαλείται επίσης Πράια ντο Νόρτε (Βόρειο Φαράγγι). Στο συγκεκριμένο σημείο, τα κύματα φτάνουν σε ασυνήθιστα μεγάλα μεγέθη επειδή ο ανώμαλος βυθός μεγιστοποιεί την ενέργειά τους.
ΒΙΝΤΕΟ -->

Διάφανο καλαμάρι κοκκινίζει από το φόβο του!


Διάφανο καλαμάρι κοκκινίζει από το φόβο του! [βιντεο]
Ανάλογα με τον εχθρό που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ορισμένα θαλάσσια μαλάκια που ζουν σε μεγάλο βάθος μπορούν να αλλάζουν καμουφλάζ και από διάφανα να γίνονται σκούρα κόκκινα.
Ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Duke μελέτησαν ένα χταπόδι (Japetella heathi) και ένα καλαμάρι (Onychoteuthis banksii) που εφαρμόζουν αυτή την τακτική.
Υπό κανονικές συνθήκες, τα δύο πλάσματα είναι σχεδόν τελείως διάφανα, οπότε παραμένουν αόρατα για τους περισσότερους εχθρούς τους. Περιστασιακά, όμως, έρχονται αντιμέτωπα με θηρευτές που εκπέμπουν μπλε φως μέσω βιοφθορισμού, προκειμένου να φωτίσουν τη λεία τους. Και όταν φωτιστούν απευθείας με μπλε φως, ακόμα και τα διάφανα σώματα γίνονται αντιληπτά μέσα στο νερό.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δύο μαλάκια αλλάζουν τακτική: Ενεργοποιούν ειδικούς μύες, οι οποίοι «τεντώνουν» κύτταρα που περιέχουν σκούρες κόκκινες χρωστικές, οπότε το σώμα τους από διάφανο γίνεται σκούρο κόκκινο. Δεδομένου όμως ότι το κόκκινο φως απορροφάται από το θαλασσινό νερό, τα κόκκινα αντικείμενα φαίνονται κατάμαυρα σε μεγάλο βάθος.
Τα πολυμήχανα μαλάκια καταφέρνουν έτσι να παραμείνουν απαρατήρητα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Current Biology. 
ΒΙΝΤΕΟ -->

Εφιάλτης η ανεργία, πάνω από 1.000.000 Έλληνες χωρίς δουλειά!


Εφιάλτης η ανεργία, πάνω από 1.000.000 Έλληνες χωρίς δουλειά!

Μπράβο Γιώργο, μπράβο σε όλους σας! Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι και πετυχημένοι για τον «πατριωτικό» σας αγώνα που καταδικάζει στην πείνα και την ανέχεια τον ελληνικό λαό! Τα στοιχεία για την ανεργία είναι τρομακτικά. Ήδη εκτιμάται ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο καθώς μέχρι τον Αύγουστο ήταν 907.953. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κύμα ανέργων θα συνεχίσει να αυξάνεται για τα δύο επόμενα χρόνια και η ανεργία θα μείνει επισήμως πάνω από το 18%.

Συλλαλητήριο διοργανώνει στην Πάτρα το ΠΑΜΕ


Συλλαλητήριο διοργανώνει στην Πάτρα το ΠΑΜΕΣυλλαλητήριο διοργανώνει το απόγευμα της Τρίτης στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων το ΠΑΜΕ, με αφορμή την παρουσία του στόλου του ΝΑΤΟ στο λιμάνι. Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη το Μέτωπο διοργανώνει στις 5 απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου για να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Πάτρας αναφέρονται τα εξής:

Αυτοκτονία 32χρονης στα κρατητήρια της Αχαΐας


Αυτοκτονία 32χρονης στα κρατητήρια της Αχαΐας

Η 32χρονη Ελληνίδα μητέρα ενός βρέφους, συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, κατηγορούμενη για κλοπή ρούχων από κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση και κατόπιν στα κρατητήρια.
Αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έθεσε τέλος στην ζωή της, μέσα στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας.

tsantiri

Μ. Θεοδωράκης: «Κυβέρνηση συνεργασίας σε ξεπούλημα της χώρας»


Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε χθες ο Μίκης Θεοδωράκηςτη νέα μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμενόταν να λήξει το θρίλερ του σχηματισμού της.
«Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση αποκτήσουμε», προέβλεψε ο συνθέτης και ιδρυτής του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα». «Κάτω από μια κατοχή της τρόικας και των υπολοίπων είναι το πολιτικό σύστημά μας. Οπότε για τι κυβέρνηση μιλάμε; Είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή. Εχουμε υπερπρωθυπουργό που έχει και το σημαδιακό όνομα Ράιχ-Ράιχενμπαχ! Οσο επομένως υπάρχει τρόικα και ξένη κατοχή θα πηγαίνουμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε! Το καταλαβαίνετε αυτό; Κι όταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν», αναφώνησε οργισμένος στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 13/11/2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...