Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές: Δεν «έπιασε» τη βάση η πλειοψηφία των μαθητών σε οκτώ μαθήματα!


Πανελλαδικές: Δεν «έπιασε» τη βάση η πλειοψηφία των μαθητών σε οκτώ μαθήματα!
Όπως προκύπτει από την πρώτη εικόνα βαθμολόγησης σε οκτώ μαθήματα, ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών συγκέντρωσε βαθμολογίες κάτω από τη βάση με Φυσική και Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης να καταλαμβάνουν τις «πρώτες» θέσεις μιας και περίπου 8 στα 10 γραπτά βαθμολογούνται με βαθμούς κάτω του 10.
Απομένουν βέβαια οι εξετάσεις σε Ειδικά Μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 15 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιουνίου.

Τριτοκοσμικές εικόνες στα φαρμακεία - ξεκίνησε η διάθεση σκευασμάτων υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων


Ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από το πρωί της Τετάρτης καθώς ξεκίνησε η διάθεση σκευασμάτων υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, ωστόσο πολλοί από τους ασθενείς δεν βρίσκουν τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία τους. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το απόσπασμα απο το βίντεο που ακολουθεί με την «κραυγή» απόγνωσης μιας ασφαλισμένης στο φαρμακείο του Οργανισμού στην  Άγίου Κωνσταντίνου, η οποία δεν βρίσκει τα φάρμακά της. 

Κρίσεις πανικού: η μάστιγα του σύγχρονου τρόπου ζωής


Όλοι μας νιώθουμε μερικές φορές έντονη ανησυχία. Είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε για κάποιες σημαντικές εξετάσεις που πρέπει να δώσουμε, τα πρώτα ραντεβού ή όταν βιώνουμε ένταση.


Στην πραγματικότητα υπάρχουν και θετικές επιδράσεις του άγχους συμπεριλαμβάνοντας τη κινητοποίηση για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, αλλά η έντονη ανησυχία μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα, όπως το να είναι συνεχής και δυσάρεστη. Μπορεί να πάρει και τη μορφή τρομακτικών, ξαφνικών κρίσεων, τις λεγόμενες κρίσεις πανικού.

Ροδάκινο: Δροσερό, ζουμερό και θρεπτικό




Αποκλειστικά καλοκαιρινό, δροσερό, ζουμερό και γεμάτο άρωμα φρούτο, το ροδάκινο θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας, σύμφωνα με κάποιες ανατολίτικες παραδόσεις. Από τις ανατολικές χώρες, και πιο συγκεκριμένα από την Κίνα, έφτασε στην Ευρώπη γύρω στο 100 μ.Χ. 

Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία, την Αμερική, την Γαλλία, την Κίνα και την Ισπανία, ενώ στην χώρα μας, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά, η Μακεδονία κρατά τα σκήπτρα της παραγωγής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ροδακινιά, είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά. 

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία

Την Πέμπτη κηδεύεται ο Αθηνόδωρος Προύσαλης


O δημοφιλής ηθοποιός σε πρόσφατη φωτογραφία του



Στο κοιμητήριο Χολαργού θα τελεστεί την Πέμπτη, 7 Ιουνίου, στις 18.30 το απόγευμα η πολιτική κηδεία του ηθοποιού Αθηνόδωρου Προύσαλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 86 ετών. 

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1926, ο μεγάλος ερμηνευτής διακρίθηκε σε πολλούς ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και μέσα από τηλεοπτικές σειρές.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα»


«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα»
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του εντεταλμένου ερευνητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, με αφορμή τον μεγάλο σεισμό της Ιταλίας πριν από μερικές ημέρες.
Τα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, καθώς πολλά από αυτά είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999, αναφέρει στο Πρώτο Θέμα. Ο ίδιος μάλιστα, επιβεβαιώνει δηλώσεις του καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

Μετά από 220 ήμερες απεργίας κρίθηκε παράνομη


Μετά από 220 ήμερες απεργίας κρίθηκε παράνομη
Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.
Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.
Νωρίτερα το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ρουπακιώτης, είχε ταχθεί τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, και είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το newsit.gr

Από αύριο τα εισιτήρια με Τσεχία, Ρωσία


Από αύριο τα εισιτήρια με Τσεχία, Ρωσία
Από αύριο θα ξεκινήσει η πώληση των εισιτηρίων για τους δυο επόμενους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας με Τσεχία και Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Η ΕΠΟ ανακοινώνει στους Έλληνες φιλάθλους ότι τα εναπομείναντα εισιτήρια για τους αγώνες της Εθνικής με την Τσεχία (12/6) και τη Ρωσία (16/6) θα πωλούνται από την Τετάρτη 6/6 μέχρι εξαντλήσεως στα γραφεία της ΕΠΟ στη Βαρσοβία και ώρες 12:00-18:00, εκτός της Παρασκευής 8/6 (POLONIA PALACE, AL. JEROZOLIMSKIE 45, 00-692 WARSAW, POLAND, τηλ.:0048 223182800).

25 νεκροί σήμερα στη Συρία


25 νεκροί σήμερα στη Συρία
Δεκαπέντε στρατιώτες, τρεις αντάρτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν σήμερα στις μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και στους αντάρτες στη δυτική Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με τον απολογισμό αυτόν ανέρχονται σε 25 οι νεκροί σήμερα σε όλη τη χώρα.
«Δεκαπέντε στρατιώτες και τρεις μαχητές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν σε πολλά χωριά της ζώνης αλ Χίφα, στην περιοχή της Λαττάκειας», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι δεκάδες στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί και ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης κατά τις μάχες αυτές.

Βέροια: Βρέθηκε πτώμα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι

Βέροια: Βρέθηκε πτώμα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Το πτώμα άγνωστου άνδρα, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βέροια από κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πτώμα ανήκει πιθανότατα σε άστεγο και εντοπίστηκε στο εσωτερικό εντοιχιζόμενης ντουλάπας την οποία χρησιμοποιούσε ο άντρας για κρεβάτι.
Τα αίτια του θανάτου ερευνώνται ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...