Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

25 νεκροί σήμερα στη Συρία


25 νεκροί σήμερα στη Συρία
Δεκαπέντε στρατιώτες, τρεις αντάρτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν σήμερα στις μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και στους αντάρτες στη δυτική Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με τον απολογισμό αυτόν ανέρχονται σε 25 οι νεκροί σήμερα σε όλη τη χώρα.
«Δεκαπέντε στρατιώτες και τρεις μαχητές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν σε πολλά χωριά της ζώνης αλ Χίφα, στην περιοχή της Λαττάκειας», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι δεκάδες στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί και ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης κατά τις μάχες αυτές.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν ελικόπτερα και εκτοξευτήρες ρουκετών που βρίσκονται στις στρατιωτικές βάσεις των γειτονικών χωριών», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι μαίνονται «σφοδρές μάχες» στα χωριά της Λαττάκειας και ότι εξαπολύθηκε επίθεση στην τοποθεσία αλ Χίφα.
Ο Αμπντέλ Ραχμάν απέδωσε τον μεγάλο αριθμό των απωλειών μεταξύ των στρατιωτών στην «κλιμάκωση των μαχών» σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία και την Κίνα, συμμάχους της Δαμασκού, «να συμβάλουν σε μια λύση» για τη ρύθμιση της σύγκρουσης στη Συρία.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε και είμαστε έτοιμοι να τον ακολουθήσουμε. Καλούμε τους Ρώσους και τους Κινέζους να συμβάλουν στη λύση», δήλωσε η Κλίντον από το Μπατούμι, στη δυτική Γεωργία.
Από την πλευρά του, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ, κάλεσε σήμερα τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) να κινητοποιηθούν για να βοηθήσουν τους Σύρους, ενώ επεσήμανε ότι έχει αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του ότι η συριακή κρίση θα επιλυθεί μέσω του σχεδίου Άναν. «Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου πρέπει να κινητοποιηθεί, ώστε ο λαός της Συρίας να μπορέσει να αμυνθεί απέναντι στη μηχανή θανάτου και καταστροφής της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρίγκιπας Σαούντ.
Παράλληλα οργάνωση μαχητών ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το φόνο 13 ανδρών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τραύματα από πυροβολισμούς τον περασμένο μήνα στην ανατολική Συρία. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ χαρακτήρισαν το έγκλημα αυτό «αποτροπιαστικό και ασυγχώρητο».
Ακτιβιστές είχαν δηλώσει τότε ότι οι νεκροί ήταν λιποτάκτες του στρατού, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά το Μέτωπο Αλ Νούσρα, μια οργάνωση μαχητών που έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες πρόσφατες επιθέσεις, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ήταν Σύροι αξιωματούχοι της ασφάλειας.
Η οργάνωση διευκρίνισε ότι συνέλαβε και ανέκρινε μια ομάδα ανδρών στην ανατολική πόλη Ντέιρ Εζόρ στις 29 Μαΐου και «δικαίως» τους τιμώρησε με θάνατο, αφού ομολόγησαν τα εγκλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...