Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο

  

Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα έως και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. 

Δε μας έφταναν τα χαράτσια και η απίστευτη πολιτική αστάθεια των ημερών μας τα χαλάει και ο καιρός ειδικά από το Σαββατοκύριακο αφού χειμωνιάζει και μάλιστα απ΄ οτι φαίνεται για τα καλά.


Πιο αναλυτικά:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σεισμός 4,6 ρίχτερ ταρακούνησε τη Ναύπακτο



O σεισμός έγινε λίγο πριν τις 07:30 ...




Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.

Άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης

Είκοσι χρόνια μετά την επιβολή του μέτρου, αίρεται η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Ενώ επικρατούσε αναβρασμός για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού και οι πολιτικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος πέρασε με τροπολογία στη Βουλή την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Aν ζούσε ο Πλάτωνας σήμερα...






…«όταν οι Τραπεζίτες κυβερνήσουν και οι Πολιτικοί κερδοσκοπήσουν μόνο τότε θα δυστυχήσουν οι λαοί…»

Παραφράζοντας τη Πολιτεία* του Πλάτωνα μπορούμε να αποτυπώσουμε τη σημερινή κατάσταση…

Παραλήρημα αρθρογράφου της Liberation!

Παραλήρημα αρθρογράφου της Liberation!
Τεμπέληδες, απατεώνες, ‘φετοφάγοι’, ομοφυλόφυλοι και αλκοολικοί. Έτσι περιγράφει τους Έλληνες ο Στεφάν Γκιγιόν, αρθρογράφος της Liberation.
Το άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου, έχει τίτλο«Καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες» και ο συντάκτης του αναφέρεται στην αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου από την Άνγελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζύ στις Κάννες.
Συγκεκριμένα, αναφέρει «Ειλικρινά, καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες στο G20 στις Κάννες: Τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, τους φετοφάγους! Εκεί, η απάτη είναι εθνικό σπορ, τρόπος ζωής, για πλούσιους και φτωχούς… Μόνο ένα 2% από τις πισίνες των σικ προαστίων της Αθήνας είναι δηλωμένες…»

Δηλώσεις Τσίπρα για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού

Δηλώσεις Τσίπρα για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
«Η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ως εκ τούτου, καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το έργο είναι κάποιος που δεν έχει εκλεγεί και δεν έχει λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.
Η εξέλιξη αυτή, όμως, αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας.
Οι φανατικότεροι υποστηρικτές του μνημονίου στη βουλή, στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα κυβερνητικά έδρανα, έδωσαν μάχη για να επιβάλουν αυτή την εξέλιξη.

ΚΚΕ: “Μαύρη συμμαχία με επικεφαλής τον Παπαδήμο”


“Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έθεσαν επικεφαλής της κυβερνητικής τους σύμπραξης τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, αυτή είναι η επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ”, ανακοίνωσε το ΚΚΕ για τον νέο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. “Απέναντι σ’ αυτή τη μαύρη συμμαχία ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δική του εργατική-λαϊκή συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει”.


Το μυστικό της 11-11-11 που κρύβει ο Γιώργος Παπανδρέου


Παλεύει ο Γιώργος Παπανδρέου να διατηρήσει την καρέκλα του Προέδρου του ΠαΣοΚ, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή (11-11-11), συμπληρώνει 4ετία στην Προεδρία του κόμματος

 (και τα κατάφερε!!!)

Βάσει του καταστατικού του κόμματος, αν δεν παραιτηθεί μέχρι τότε από την θέση του Πρωθυπουργού, θα παραμείνει χωρίς εκλογική αναμέτρηση στην ηγεσία του κόμματος.

Την Κυριακή ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Την Κυριακή ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση
Την ερχόμενη Κυριακή τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα δείξει εάν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής καθώς την επόμενη εβδομάδα  η ολομέλεια πρέπει να συνεχίσει το νομοθετικό της έργο και να ψηφιστούν εκείνα τα νομοσχέδια που θα αποδεσμεύσουν την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.
Την Παρασκευή θα γίνουν, με εξαιρετικά ταχύς ρυθμούς,  οι τελετές παράδοσης – παραλαβήςτων υπουργείων ώστε το απόγευμα να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία τωνπρογραμματικών δηλώσεων.

Ο χαμένος δίδυμος αδερφός του Πρωθυπουργού ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΚΙΩΡΗΣ!!


Ο χαμένος δίδυμος αδερφός του Πρωθυπουργού είναι ο…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΚΙΩΡΗΣ!!! Δείτε τη φωτογραφία: --->

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού
Πριν από λίγο ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας  βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις:
«Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των αρχηγών να αναλάβω τη θέση του πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμιΟι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία.
Η πορεία δεν θα είναι εύκοληαλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν αν θα υπάρχει ενότητα και συναίνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική. Έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.»
ΒΙΝΤΕΟ -- >

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.. Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


Υστερα από ένα σίριαλ που κράτησε 4 ημέρες με πολλά στοιχεία ιλαροτραγωδίας, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές προβλέψεις και ο 64χρονος Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού, θα είναι ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Παπαδήμος – Σημίτης πανηγυρίζουν το «ευρώ» 
"Κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας "δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης".

Γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με ψάρι;

Γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με ψάρι;
Επιστήμονες ερεύνησαν και βρήκαν γιατί τα κόκκινα κρασιά δεν συνδυάζονται με τα θαλασσινά. Διαπίστωσαν ότι ευθύνεται ο σίδηρος, ο οποίος εξηγεί την αισθητηριακή αλλεργία μας στον συνδυασμό αυτόν.
Μπορεί να μην είναι η ανακάλυψη του αιώνα, όμως οι γαστρονόμοι του πλανήτη θα την εκτιμήσουν. Το ότι τοκόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με τα θαλασσινά είναι κάτι σαν θρησκευτικό δόγμα για τους γευσιγνώστες.
Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τους συνήθως δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη ψαρίσια επίγευση. Η παραδοσιακή εξήγηση βασίζεται στην παρουσία των τανινών- χημικές ουσίες που κάνουν τα κόκκινα κρασιά στυφά.

Στάση εργασίας και συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 15/11

Στάση εργασίας και συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 15/11
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου.

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του Ρίου

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του Ρίου
Δίχως να καταβάλουν το αντίτιμο περνούν οι οδηγοί από τα διόδια του Ρίου, καθώς αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου σήκωσαν τις μπάρες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλών δεδουλευμένων όπως αναφέρουν.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Παπαδήμος – Σημίτης πανηγυρίζουν το «ευρώ»

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Παπαδήμος – Σημίτης πανηγυρίζουν το «ευρώ»
Δεν ξεχνώ! Ο Λουκάς Παπαδήμος χειροκροτεί στο πλευρό του Κώστα Σημίτη το ευρώ! Λουκάς Παπαδήμος: μέρος και δημιουργός του προβλήματος! Αυτόν έχρισαν μεταβατικό πρωθυπουργό και τώρα αρχίζουν και τον «παίζουν» ως σωτήρα! Έναν τραπεζίτη που επέβαλλαν τα ΜΜΕ, η διαπλοκή και οι νεοφιλελεύθεροι! Η χώρα μπαίνει στο γύψο εκτός κι αν αντισταθούμε! Καλύτερα ελεύθεροι, φτωχοί και πεινασμένοι, παρά δούλοι φτωχοί και πεινασμένοι!

Τρία Ψέμματα που Δε θα Ακούσεις Αλλού!

Άρθρο που εστάλη από TYXAIOS  (http://tyxaios.blogspot.com/) 
Θα ξεκινήσουμε με τρία πελώρια ψέμματα που αναμασώνται από τις μιντιακές μετριότητες. Τι στο καλό! Ιστολόγιο περί πολιτικής επικοινωνίας είμεθα. Αν δεν ασχοληθούμε και με τα ψέμματα...!
  • Ψέμα πρώτον: Όλη η Ευρώπη ( ο κόσμος, οι αγορές, το σύμπαν κλπ) περιμένουν την Ελλάδα να πάρει αποφάσεις γιατί φοβούνται - σου λέει - μπας και καταρρεύσει το σύστημα αν η χώρα μας δεν εκλέξει έγκαιρα Πρωθυπουργό τεχνοκράτη, παλαιοπολιτικό, Αιγόκερω ή μελαχροινό. Μπαρούφες! 
          Η Ευρώπη έχει ήδη μπει στο σκληρό πυρήνα της κρίσης, με την πρώτη πραγματικά μεγάλη χώρα - την Ιταλία - να αποτελεί το σοβαρό πρόβλημα. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και τα διλήμματα σκληρά. Η ταχύτητα, το μέγεθος και η ένταση εξάπλωσης της κρίσης χρέους με φορέα μια τόσο μεγάλη οικονομία μπορεί να δρομολογήσει αναπόφευκτες και μη αναστρέψιμες εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα υποστεί - όπως και κάθε Ευρωπαϊκή χώρα - τις συνέπειες της επερχόμενης δυσμενούς συγκυρίας, με τη διαφορά ότι έχει παραμείνει απροστάτευτη και ανοχύρωτη απέναντι στα αλλεπάληλα κύματα ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας που έρχονται. Τελικώς, το ζήτημα δεν είναι τι προκαλούμε εμείς στην Ευρώπη. Η απάντηση σ' αυτό είναι τίποτα το σημαντικό!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...