Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ραδιενεργό σύννεφο στον Ειρηνικό Ωκεανό

 

Ένα χρόνο περίπου μετά πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Ο άνεμος παρέσυρε ένα ραδιενεργό σύννεφο σε όλη την γύρω περιοχή αλλά και στον Ωκεανό.
Στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρατηρήσει, με κίτρινο χρώμα, την εξάπλωση του ραδιενεργού σύννεφου στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Τη Δευτέρα πληρώνονται τα ελληνικά CDS


Τη Δευτέρα πληρώνονται τα ελληνικά CDS
Η ώρα της πληρωμής για όσους είχαν αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έφτασε.
Τη Δευτέρα θα … μάθουν το ποσό που θα λάβουν μετά την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων, με τη σχετική δημοπρασία που θα διενεργηθεί για να καθορισθεί μια τελική τιμή, ή αλλιώς το «ποσοστό επανάκτησης» για τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που εν τέλει καθορίζει και το ύψος των ασφαλίστρων που θα δοθούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς ο κάτοχοι των «ελληνικών cds» εκτιμάται ότι θα λάβουν συνολικά περίπου 2,5 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το protothema.gr
Για την ακρίβεια βάσει της τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων, το ποσοστό επανάκτησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 23%, κάτι που σημαίνει ότι ένας κάτοχος ασφαλίστρων αξίας 10 εκατ. δολαρίων θα λάβει 7,7 εκατ. δολάρια από αυτόν που του πούλησε το ασφάλιστρο. Συνεπώς η συνολική καθαρή αποζημίωση θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,5 δισ. δολάρια βάσει της καθαρής αξίας των CDS που έχουν εκδοθεί και ανέρχεται στα 3,18 δις δολάρια.

Συρία: Eκρήξεις με νεκρούς στην Δαμασκό


Συρία: Eκρήξεις με νεκρούς στην Δαμασκό
Όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση σήμερα στην Δαμασκό πρωτεύουσα της Συρίας, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις.
Κάτοικοι δήλωσαν ότι η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά σε κτίριο της ασφάλειας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για παγιδευμένα αυτοκίνητα.
Όπως μεταδίδουν τα κρατικά κανάλια υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες πολίτες αλλά και άτομα των δυνάμεων ασφαλείας από τις δύο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ηλεία: Οι δάσκαλοι ζητούν συσσίτιο για τους μαθητές τους


Ηλεία: Οι δάσκαλοι ζητούν συσσίτιο για τους μαθητές τους
Έφτασαν και στην Ηλεία τα προβλήματα και οι επιπτώσεις εξαιτίας της  ελλιπούς  σίτισης των μαθητών σε σχολεία, συνεπεία της κρίσης, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους και να ενεργοποιήσει άμεσα τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων του Νομού.
Το πρώτο «κρούσμα» που καταγράφεται και ανακοινώνεται επισήμως σήμερα μέσω της «ΠΡΩΤΗΣ», αφορά το Δήμο Πηνειού και συγκεκριμένα στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τραγανού όπου – ευτυχώς – ο Σύλλογος Διδασκόντων εντόπισε το πρόβλημα και ομόφωνα αποφάσισε να το γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας παράλληλα να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να εφαρμοστεί στο εν λόγω σχολείο το συσσίτιο κατά την πρωινή ζώνη. (κάτι που εφαρμόζεται άλλωστε σε αρκετά σχολεία άλλων περιοχών της Χώρας).
Η «ΠΡΩΤΗ» επισκέφθηκε χθες το Δημοτικό Σχολείο Τραγανού και συζήτησε  το θέμα με το Διευθυντή και  εκπαιδευτικούς.
«Με άδειο το στομάχι…»

Εξάγουμε δημοσίους υπαλλήλους στην Κύπρο!


Εξάγουμε δημοσίους υπαλλήλους στην Κύπρο!
Mε τροπολογία στο νομοσχέδιο που αφορά το «Πρόγραμμα Ήλιος» και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών δίνεται η δυνατότητα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων στην… Κύπρο!
Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση προβλέπεται η απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων σε αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αρχών σε τρίτες χώρες, για την παροχή συνδρομής κατά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως αναφέρει το iefimerida.gr
Στην εν λόγω διάταξη προβλέπεται ότι «το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί, εκτός από τις πλήρεις αποδοχές εσωτερικού, και με τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των αποσπασμένων υπαλλήλων, ενώ οι δαπάνες διαμονής και διαβίωσης θα καταβληθούν από το κυπριακό Δημόσιο».

ΦΩΤΟ: Σάλος για τις ροζ στολές των εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου


ΦΩΤΟ: Σάλος για τις ροζ στολές των εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
«Ελπίζω να μην νιώθετε πολύ… γελοίοι!» είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ενώ παρουσίασε τις στολές των εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Θα φορολογούνται και οι part timers!


Θα φορολογούνται και οι part timers!
Μέσα στη φορολογική καταιγίδα των τελευταίων δύο ετών, υπήρχε μια κατηγορία εργαζομένων, η οποία την είχε γλιτώσει.
Πρόκειται για τους part timers, τους εργαζόμενους δηλαδή μερικής απασχόλησης, οι οποίοι, λόγω των χαμηλών εισοδημάτων που εισπράττουν, δεν ξεπερνούσαν το αφορολόγητο και δεν πλήρωναν φόρο.
Πλέον, όμως, πρέπει να πληρώνουν φόρο και αυτοί. Όσοι, δηλαδή, πληρώνονται με 250, 300 ή 350 ευρώ το μήνα (πριν τη μείωση του κατώτατου μισθού πλήρους απασχόλησης), δουλεύοντας 4 ώρες την ημέρα, θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη και για την εφορία. Η κατάργηση του αφορολόγητου, που ζητούν μετ΄ επιτάσεως Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα τους οδηγήσει σε απώλειες έως και σχεδόν ενάμισι μισθού το χρόνο!
Δείτε γιατί:

Το «κίνημα του αλευριού» παίρνει σκυτάλη από την πατάτα


Το «κίνημα του αλευριού» παίρνει σκυτάλη από την πατάτα
Το αλεύρι «διαδέχθηκε» σήμερα την πατάτα, στο πλαίσιο του κινήματος διανομής και πώλησης χωρίς μεσάζοντες από Έλληνες παραγωγούς.
Υπό την οργάνωση της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», από το πρωί, αλευροπαραγωγοί της περιοχής από την Πιερία και το Κιλκίς, διένειμαν 101 τόνους αλεύρι με 0,50 λεπτό.
2.068 άτομα προμηθεύτηκαν το προϊόν, εφόσον το είχαν παραγγείλει μέσω ίντερνετ, όπως είθισται πλέον κατά τη διαδικασία που ακολουθείται.

32 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας


32 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας
Σε νέες κατασχέσεις ψαριών στην ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί άνδρες του Λιμενικού.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα εντός ψυκτικού θαλάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 32 κιλά ιχθείς του είδους «ΜΟΥΣΜΟΥΛΙ», μικρού μεγέθους διαστάσεων 14-15 εκατοστών κάτω του ελαχίστου επιτρεπομένου μεγέθους των 17 εκατοστών, χωρίς να εντοπιστεί ο κάτοχος.

Ο Αβραμόπουλος μηνύει πολίτες που έγραψαν δυσμενή σχόλια στο Facebook [φωτο]


Ο Αβραμόπουλος μηνύει πολίτες που έγραψαν δυσμενή σχόλια στο Facebook [φωτο]
Τα δυσμενή σχόλια κατά του προσώπου του που έγραψαν δύο πολίτες στο Facebook, προκάλεσαν την οργή του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Το … «έγκλημα» των δύο πολιτών σύμφωνα με το thermopilai.org για το οποίο δικάζονται σε λίγες μέρες- διαπράχθηκε πριν 1,5 περίπου χρόνο, λίγο πριν από τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές και κατά την προεκλογική επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ στην Καστοριά.

Οι Ιταλοί τα βάζουν με τον Καλατράβα!


Οι Ιταλοί τα βάζουν με τον Καλατράβα!
Μπελάδες με τον ιταλικό κράτος φαίνεται πως θα έχει ο Σαντιάγο Καλατράβα. Ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του ιταλικού κράτους σχετικά με την «υπερδιόγκωση» του κόστους κατασκευής της νέας γέφυρας του «Μεγάλου Καναλιού» της Βενετίας.
Το γραφείο του κυρίου Καλατράβα είχε κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που στη συνέχεια τα … έξοδα ξέφυγαν και πρώτα έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια, αγγίζοντας, τελικά, τα 11,2 εκατομμύρια ευρώ!

Αποδείξεις στο σπίτι μετά το περσινό φιάσκο

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις αποδείξεις. Διαβάστε γιατί φέτος οι φορολογούμενοι δεν θα τις υποβάλουν στις εφορίες.

Οι 10 πιο ασυνήθιστες εκκλησίες στον κόσμο


Οι 10 πιο ασυνήθιστες εκκλησίες στον κόσμο10 εκκλησίες που ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα και εντυπωσιάζουν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο.
Εκκλησία LEGO (Ολλανδία)

Ο φόβος της Πρωτομαγιάς στήνει κάλπες στις 29 Απριλίου


Ο φόβος της Πρωτομαγιάς στήνει κάλπες στις 29 Απριλίου
Ανήσυχο είναι το πολιτικό σύστημα από την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν να γίνουν οι εκλογές στις 29 Απριλίου για να προλάβουν τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, η οποία εάν γίνει με το σημερινό καθεστώς ή σε συνθήκες προεκλογικής περιόδου, θεωρούν το πιο πιθανό να μετατραπεί σε λαϊκή εξέγερση, απρόβλεπτη και μη ελεγχόμενη!
Οι ίδιες πηγές μας επιμένουν, ότι οι παλαιοκομματικοί δεν ανησυχούν καθόλου για τις διαμαρτυρίες που προβλέπονται στις 25 Μαρτίου, αφού για κάποιο λόγο έχουν τη βεβαιότητα ότι θα τους βγουν, έτσι ή αλλιώς, υπέρ τους.

F1 : Ο Χάμιλτον την πρώτη pole position της χρονιάς, απογοήτευσαν Ρεντ Μπουλ και Φεράρι


Ο Χάμιλτον την πρώτη pole position της χρονιάς, απογοήτευσαν Ρεντ Μπουλ και Φεράρι
Άνοιξε το πρωί η αυλαία της νέας χρονιάς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα με τα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Αυστραλίας.
Τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη και δίνουν σοβαρό προβάδισμα στη ΜακΛάρεν, που είδε τους πιλότους τους να πετυχαίνουν τους ταχύτερους χρόνους και να ξεκινούν αύριο από την πρώτη γραμμή εκκίνησης.
Την πρώτη pole position της χρονιάς εξασφάλισε ο Λιούις Χάμιλτον, που ήταν περίπου 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον συμπατιρώτη και «ομόσταυλό» του, Τζένσον Μπάτον.

Ο κυκλώνας Λούα πλησιάζει επικίνδυνα στην Αυστραλία


Ο κυκλώνας Λούα πλησιάζει επικίνδυνα στην Αυστραλία
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα πόλεις στην βορειοδυτική Αυστραλία, καθώς ο κυκλώνας Λούα κατευθύνεται προς την ακτή ανάμεσα στο Πορτ Χέντλαντ και το Μπρουμ.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θα πρέπει να αναμένουν ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους με ταχύτητα έως και 250 χιλιομέτρων ανά ώρα από τον κυκλώνα αυτόν, που τοποθετείται στην τέταρτη βαθμίδα της σχετικής κλίμακας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...