Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι Ιταλοί τα βάζουν με τον Καλατράβα!


Οι Ιταλοί τα βάζουν με τον Καλατράβα!
Μπελάδες με τον ιταλικό κράτος φαίνεται πως θα έχει ο Σαντιάγο Καλατράβα. Ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του ιταλικού κράτους σχετικά με την «υπερδιόγκωση» του κόστους κατασκευής της νέας γέφυρας του «Μεγάλου Καναλιού» της Βενετίας.
Το γραφείο του κυρίου Καλατράβα είχε κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που στη συνέχεια τα … έξοδα ξέφυγαν και πρώτα έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια, αγγίζοντας, τελικά, τα 11,2 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας, θα πρέπει, μέσα σε 90 ημέρες, να αποστείλει γραπτώς τις εξηγήσεις του και στη συνέχεια το Γενικό Λογιστήριο θα αποφασίσει αν θα βάλει στο αρχείο την υπόθεση ή αν θα την αναθέσει στην τακτική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που ασχολήθηκαν με την κατασκευή της τέταρτης, αυτής, γέφυρας του «Μεγάλου Καναλιού» (Canal Grande) «το έργο χρειάζεται συνεχή συντήρηση, με εντυπωσιακή επιβάρυνση για τα ταμεία του δήμου. Κάτι που συνδέεται άμεσα με λάθη που έγιναν στην φάση του σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου, από την στιγμή, που μεταξύ των άλλων, οι δυο όχθες, άρχισαν να απομακρύνονται, εξαιτίας της συνεχούς πίεσης της νέας γέφυρας».
Η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» προσθέτει σύμφωνα με το protothema.gr, ότι «θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το σαφώς χαμηλό τόξο της γέφυρας που επέλεξε να σχεδιάσει, για αισθητικούς λόγους, ο αρχιτέκτονας , είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων που προέκυψαν.
Σε μια τέτοια περίπτωση, την ευθύνη για την ζημία στα ταμεία του Δημοσίου, θα πρέπει να αναλάβουν οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου λάθους». Δηλαδή ο Καλατράβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...