Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Θα φορολογούνται και οι part timers!


Θα φορολογούνται και οι part timers!
Μέσα στη φορολογική καταιγίδα των τελευταίων δύο ετών, υπήρχε μια κατηγορία εργαζομένων, η οποία την είχε γλιτώσει.
Πρόκειται για τους part timers, τους εργαζόμενους δηλαδή μερικής απασχόλησης, οι οποίοι, λόγω των χαμηλών εισοδημάτων που εισπράττουν, δεν ξεπερνούσαν το αφορολόγητο και δεν πλήρωναν φόρο.
Πλέον, όμως, πρέπει να πληρώνουν φόρο και αυτοί. Όσοι, δηλαδή, πληρώνονται με 250, 300 ή 350 ευρώ το μήνα (πριν τη μείωση του κατώτατου μισθού πλήρους απασχόλησης), δουλεύοντας 4 ώρες την ημέρα, θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη και για την εφορία. Η κατάργηση του αφορολόγητου, που ζητούν μετ΄ επιτάσεως Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα τους οδηγήσει σε απώλειες έως και σχεδόν ενάμισι μισθού το χρόνο!
Δείτε γιατί:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ 4.900 ΕΥΡΩ (350 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ)
ΦΟΡΟΣ 2010: 0 ΕΥΡΩ (ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ)
ΦΟΡΟΣ 2011: 0 ΕΥΡΩ (ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 5.000 ΕΥΡΩ)
ΦΟΡΟΣ 2012: 490 ΕΥΡΩ (ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 0 ΕΥΡΩ)
Από το παράδειγμα (που έγινε με την παραδοχή ότι ο πρώτος συντελεστής θα παραμείνει 10%), είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι τόσο καιρό δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο, θα κληθούν ξαφνικά να δώσουν στην εφορία σχεδόν ενάμισι μισθό!
Το πρόβλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο για αυτούς, καθώς το διαθέσιμο εισόδημά τους θα μειωθεί περαιτέρω, λόγω της καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α., που θα οδηγήσει όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης από το 13% στο 19% ή στο 21%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...