Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Είκοσι οκτώ αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Κολομβία

Είκοσι οκτώ αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Κολομβία
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από μια κατολίσθηση η οποία έθαψε δέκα σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, 278 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Μποκοτά, σύμφωνα με δηλώσεις ενός στελέχους του Ερυθρού Σταυρού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διάσωση 44 ανθρακωρύχων στην Κίνα

Διάσωση 44 ανθρακωρύχων στην Κίνα
Διασώθηκαν 44 εργαζόμενοι που είχαν παγιδευτεί στις στοές ενός ανθρακωρυχείου στην κεντρική Κίνα όταν σημειώθηκε ρήξη πετρώματος, ωστόσο το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανθρώπων, ενώ ένας εργαζόμενος εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Οι 44 ανθρακωρύχοι προστέθηκαν στους επτά που είχαν διασωθεί την προηγουμένη και στους 14 οι οποίοι είχαν βγει από το ορυχείο μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Τσιαντσιού, στην επαρχία Χενάν, πρόσθεσε το δίκτυο.

Ω Θέε μου: Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων 2ετίας εκτοξεύτηκε στο 100%



Ω Θέε μου: Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων 2ετίας εκτοξεύτηκε στο 100%
Όσο οι Έλληνες πολιτικοί σφάζονται για το ποιος θα κυβερνήσει οι αγορές προεξοφλούν την πτώχευση της χώρας με το επιτόκιο των ελληνικών διετών ομολόγων να έχει εκτοξευτεί στο 100%, κατακτώντας ένα τρομακτικό παγκόσμιο ρεκόρ. Προκειμένου η χώρα να δανειστεί από τις αγορές με ορίζοντα δύο ετών πρέπει να πληρώσει επιτόκιο 100% ανά έτος. Η Ελλάδα μοιάζει όλο και περισσότερο με τη Ρωσία πριν την πτώχευση της ενώ έχει ξεπεράσει κατά πολύ την Αργεντινή στη χειρότερη προ πτώχευσης στιγμή της. 
   





Καθημερινότητα οι σφαγές στη Συρία

Καθημερινότητα οι σφαγές στη Συρία
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά αρμάτων μάχης στην πόλη Χομς το Σάββατο, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους.
Έτσι οι νεκροί ανέβηκαν στους συνολικά 89 στη Χομς από την περασμένη Τρίτη, από στρατεύματα που προσπαθούν να συντρίψουν τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και μια αναδυόμενη ένοπλη εξέγερση.
«Ολόκληρα κτίρια κατέρρευσαν από πυρά αρμάτων μάχης. Το ψωμί έχει τελειώσει και οι άνθρωποι που τραυματίζονται από πυρά στους δρόμους πεθαίνουν επί τόπου επειδή κανείς δεν μπορεί να φθάσει κοντά τους», δήλωσε ο Σάμερ, ντόπιος ακτιβιστής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΑΠ

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά για νέα κυβέρνηση της οποίας πλέον δεν θα ηγείται ο κ Παπανδρέου. Αύριο θα γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των προέδρων ώστε να αποφασιστούν τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος στη νέα κυβέρνηση και φυσικά ο Πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές.

Δύο νεκροί από επίθεση με χειροβομβίδα στην Β. Κένυα

Δύο νεκροί από επίθεση με χειροβομβίδα στην Β. Κένυα
Μια επίθεση με χειροβομβίδα στην Γκαρίσα, στη βόρεια Κένυα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, λίγες ώρες αφότου αυτοκινητοπομπή βοήθειας του ΟΗΕ έπεσε σε νάρκη, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε, στον προσφυγικό καταυλισμό Νταντάαμπ της Κένυας.
Η Κένυα έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων αφότου έστειλε στρατεύματα στη γειτονική Σομαλία, τον περασμένο μήνα, για να συντρίψει συνδεόμενους με την Αλ Κάιντα αντάρτες τους οποίους κατηγορεί για ένα κύμα απαγωγών και διασυνοριακών επιθέσεων.
«Ακούσαμε μια έκρηξη και είδαμε μια λάμψη πάνω από την περιοχή. Έτρεξα στο σημείο και είδα δύο ανθρώπους να κείτονται σε μια λίμνη αίματος, νεκροί. Άλλοι τρεις ήταν τραυματίες και φώναζαν για βοήθεια», δήλωσε στο Ρόιτερς ο κάτοικος της Γκαρίσα, Αμπντιραχμάν Γιούσουφ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο Λουκάς Παπαδήμας θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. 
Αναμένουμε την ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Η CIA παρακολουθεί Twitter και Facebook!

Η CIA παρακολουθεί Twitter και Facebook!
Από ένα ανώνυμο βιομηχανικό πάρκο στη Βιρτζίνια, η CIA παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, και μέχρι πέντε εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα.
Σύμφωνα με το Associated Press, Στο «Κέντρο Ανοικτού Κώδικα», εργάζονται υπάλληλοι-αναλυτές της CIA που τους αποκαλούν ως «βιβλιοθηκονόμους ninja», αφού συλλέγουν και παρακολουθούν πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Facebook και άλλους δικτυακούς τόπους κοινωνικών δικτύων, εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, internet Chat, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πολλοί μάλιστα από τους αναλυτές βρίσκονται σε πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Τέχνη του δρόμου


Καταπληκτικές τρισδιάστατες ζωγραφιές στο δρόμο. Αν κανείς τις παρατηρήσει από τη σωστή οπτική γωνία είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές, τόσο που ανυποψίαστοι περαστικοί αιφνιδιάζονται. Συνδυάζοντας την τέχνη με τη φυσική και την ανθράπινη αντίληψη, έχουμε πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Τέχνη του δρόμου

Γριούλα έπεσε θύμα της γυναίκας αράχνης!

Γριούλα έπεσε θύμα της γυναίκας αράχνης!
Για μια ακόμη φορά η γυναίκα- «αράχνη» που εξαπατά ηλικιωμένους στην Θεσσαλία έδωσε το παρόν, αλλά αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην απάτη. Τσέπωσε ολόκληρο το κομπόδεμα μιας ανυπεράσπιστης γριούλας και εξαφανίστηκε πριν το θύμα το αντιληφθεί.
Η απατεώνισσα χτύπησε στη Λάρισα, όπου πλησίασε μια 81χρονη γυναίκα και κατάφερε να την πείσει ότι το παιδί της όφειλε χρήματα. Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη πίστεψε ότι η οικονομική οφειλή ήταν πραγματική και δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Άνοιξε το πορτοφόλι της και έδωσε στην άγνωστη απατεώνισσα 1.100 ευρώ.

Πώς το ανδρικό μόριο έγινε… λείο!

Πώς το ανδρικό μόριο έγινε… λείο!
Το σεξ θα ήταν μια πολύ διαφορετική υπόθεση για τον άνθρωπο εάν οι άνδρες διέθεταν ακόμη – όπως συμβαίνει με τους αρσενικούς χιμπαντζήδες, μακάκους αλλά και ποντικούς – μικρές, σκληρές ακίδες στο πέος τους!
Σύμφωνα με μελέτη αμερικανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, η απώλεια διαφορετικών γενετικών χαρακτηριστικών – όπως για παράδειγμα των ακίδων του πέους – ήταν εκείνη που μας ξεχώρισε από τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου.
Στους χιμπαντζήδες διατηρήθηκαν τα αγκάθια!

Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης, ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, την ώρα που τα νερά απειλούν το κέντρο της Μπανγκόκ.
Οι νεκροί σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 506. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος στην Μπανγκόκ, το ένα πέμπτο της οποίας έχει πλημμυρίσει.Τα ορμητικά νερά παρασύρουν λάσπες, τοξικά απόβλητα κ.ά. με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν στήσει ένα φράγμα μήκους έξι χιλιομέτρων, το οποίο αποτελείται από τεράστιους σάκους με άμμο. Το φράγμα, από σάκους βάρους 2,5 τόνων ο καθένας, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά μήκος σιδηροδρομικής γραμμής στις βόρειες περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post.

Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατολίσθηση στην Κολομβία

Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατολίσθηση στην Κολομβία
Όπως δήλωσε στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθησης που έθαψε δέκα σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, 278 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Μπογοτά,.
«Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε δέκα», ανέφερε ο τοπικός συντονιστής του Ερυθρού Σταυρού Χόρχε Σαμπράνο, λίγη ώρα αφότου είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 28 αγνοούμενους.
Συνέχισε λέγοντας ότι τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τη νύχτα του Σαββάτου μέχρι και σήμερα το πρωί τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστη. Έχει επιβεβαιωθεί ότι αγνοούνται 28 άνθρωποι αλλά είναι άγνωστο εάν οι 10 σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν σε ανθρώπους που συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο.
Τουλάχιστον 32 οικογένειες επλήγησαν από την κατολίσθηση δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστών Κάρλος Μαρίν και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί διότι το έδαφος είναι ασταθές.

Στο τελικό στάδιο η γεώτρηση «Όμηρος» της Noble Energy στην κυπριακή ΑΟΖ

Στο τελικό στάδιο η γεώτρηση «Όμηρος» της Noble Energy στην κυπριακή ΑΟΖ
Λευκωσία: Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας.

Δωρεάν ιατρικές παροχές από αύριο σε άνεργους και ανασφάλιστους

Δωρεάν ιατρικές παροχές από αύριο σε άνεργους και ανασφάλιστους
Τις πύλες του ανοίγει από αύριο το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για ανασφάλιστους και άνεργους στη Θεσσαλονίκη και θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες.
Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης έγιναν προχθές και από αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους και άνεργους Θεσσαλονικείς.

Η κρίση «γονατίζει» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η κρίση «γονατίζει» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης απειλούνται ακόμη και με λουκέτο. Ο τζίρος τους πέφτει συνεχώς καθώς οι Έλληνες πελάτες μειώνονται δραματικά, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ντόπιους επιχειρηματίες.
Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν πως η αυξανόμενη έλευση πελατών από το εξωτερικό, αν και είναι αισθητή τα τελευταία δύο χρόνια, δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των μονάδων τους.

Η Google εισβάλλει στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και της τηλεόρασης

Η Google εισβάλλει στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και της τηλεόρασης
Η Google έχει αναφερθεί αρκετές φορές, αποσαφηνίζοντας, ότι η Google TV πλατφόρμα της δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές επί πληρωμή τηλεοπτικές υπηρεσίες, ωστόσο τώρα η Wall Street Journal αναφέρει ότι η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να προσφέρει τη δικής υπηρεσία.

Γλυπτά έργα τέχνης από… ζάρια!


Από μικρός είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζάρια, και όχι μόνο για να φέρνει »διπλές» ή «εξάρες»! Η αγαπημένη του ασχολία ήταν να φτιάχνει «πύργους» με αυτά, σε διάφορα σχήματα και σχέδια, φροντίζοντας κάθε φορά να τους μεγαλώνει σε όγκο και ύψος, προσέχοντας, όμως, να μη γκρεμίζονται στο έδαφος. Ο Tony Cragg  εκπαιδεύτηκε χρόνια σε αυτό και το πετύχαινε όλο και καλύτερα, σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που απέκτησε εμμονή με τα ζάρια!
 perierga.gr - Γλυπτά έργα τέχνης από... ζάρια!
Μεγαλώνοντας, λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μερικές χιλιάδες από αυτά για να κατασκευάσει τεράστια οργανικά γλυπτά και να τα παρουσιάσει στην έκθεση γλυπτικής FIAC 2011 στο Παρίσι, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες. Άλλωστε και οι παιδικοί του «πύργοι» είχαν καταφέρει προ πολλού να… στέκονται γερά στα πόδια τους!

Η Λαγκάρντ πωλήτρια όπλων στην Ελλάδα;

Η Λαγκάρντ πωλήτρια όπλων στην Ελλάδα;
Xάρη στην Ελλάδα, η Christine Lagarde ξανάπιασε δουλειά για λογαριασμό της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, πληροφόρησε τα μέλη του κόμματός του τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ότι θα προκήρυσσεδημοψήφισμα για να θέσει σε λαϊκή διαβούλευση την απόφαση να προχωρήσει η χώρα σε νέο μηχανισμό στήριξης.
Την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, συγκάλεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Στη συνέχεια, με μια εντελώς αιφνίδια κίνηση, καθαίρεσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γιάγκο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα. Και τους τέσσερις τους αντικατέστησε αμέσως.

Εφτά πράγματα που δεν πρέπει να έχεις

Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:


Εφτά πράγματα που δεν πρέπει να έχεις1. Πλούτο χωρίς μόχθο
2. Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
3. Εμπόριο χωρίς ήθος
4. Γνώση χωρίς χαρακτήρα
5. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
6. Λατρεία χωρίς θυσία
7. Πολιτική χωρίς αρχές

Παππούς… χασισοκαλλιεργητής στη Σάμο!

Παππούς… χασισοκαλλιεργητής στη Σάμο!
Φυτεία με 192 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αρχές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ένας  79χρονος μαζί με έναν 47χρονο φαίνεται πως  καλλιεργούσαν χασίς στην αγροτική περιοχή «Νερουλά» στη Σάμο.

8.30 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ



Χωρίς Λίνο, αλλά με τα «φτερά» του για νίκη

Χωρίς Λίνο, αλλά με τα «φτερά» του για νίκη
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο (5/11) η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το Κυριακάτικο παιχνίδι (6/11, 17:15-NS2) με τον Αστέρα, στην Τρίπολη, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Μετά την πολύτιμη και επιβλητική νίκη μέσα στο Δουβλίνο επί της Σάμροκ, ο «δικέφαλος» θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και στο πρωτάθλημα, στο οποίο έχει χάσει σημαντικό έδαφος.
Στην προσπάθεια αυτή, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του, καθώς παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ Αστέρας δέχθηκε να παραχωρήσει εισιτήρια στους φίλους των «ασπρόμαυρων», η αστυνομία άναψε «κόκκινο».
Στα αγωνιστικά, μετά το τέλος του προγράμματος, ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία λείπουν οι Γκαρσία, Κοντρέρας, Ιβιτς, Ετο, Ρομπέρ και Γλύκος. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω προβλήματα για τον Ρουμάνο τεχνικό, ήρθε να προστεθεί και η απουσία του Λίνο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον «δικέφαλο»!

Πωλητήριο στην Ελλάδα έβαλε ιστοσελίδα

Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε το χάρτη της Ελλάδας γεμάτο από σημαίες άλλων χωρών; Η ιστοσελίδα με τον "κίτρινο" τίτλο "διεκδικήστε την Ελλάδα", καλεί τους φορολογούμενους της Ευρωζώνης να πάρουν όποιο κομμάτι της χώρας επιθυμούν..

Θέλετε κομμάτι της ελληνικής γης; Διεκδικήστε το! Αυτή είναι η ιδέα της ιστοσελίδας Claimgreece.com, η οποία εστιάζεται στη γενίκευση πως αφού η Ελλάδα χρωστάει οι υπόλοιπες χώρες μπορούν να πάρουν ότι επιθυμούν.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας συνοδεύουν την ιστοσελίδα τους με ένα απλό, μικρό κείμενο.

Πάνω από 46 εκατ. Αμερικανοί στα όρια της ανέχειας

Πάνω από 46 εκατ. Αμερικανοί στα όρια της ανέχειας
Σε αντίθεση με την πρόοδο που είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘90, στον περιορισμό της ανέχειας, πρόσφατη έρευνα επισημαίνει την άνοδο που σημείωσε στις ΗΠΑ ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια.
Μιλώντας συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο «Η επανεμφάνιση της συγκεντρωμένης Φτώχειας» του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς στην Ουάσινγκτον, επισημαίνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν στην ανέχεια έφτασε τα 46,3 εκατομμύρια.

Είναι τα Στρούμφ κομμουνιστές;


1. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
2. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις).
3. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.

4. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας, ακόμη και η Στρουμφίτα.
5. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς ακόμη και τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν. Το φαγητό και οι πρώτες ύλες είναι κοινά και μοιράζονται εξίσου.
6. Υπάρχει κατανομή εργασιών και τα στρουμφάκια δεν αλλάζουν επαγγέλματα. Υπάρχει το στρουμφ χτίστης, γεωργός, μάγειρας κτλ.
Perierga.gr - Είναι τα Στρούμφ κομμουνιστές;Επιπλέον υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα Στρουμφ ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία. Σε ένα επεισόδιο στην αυλή του Λιχούδη και φυτρώνει ένα δέντρο με σοκολατένια νομίσματα. Μετά αντί να τα μοιραστεί με τα αλλα στρουμφάκια, τα θεωρεί δικά του και τα πουλάει στα άλλα στρουμφάκια αντί απαραίτητων γι αυτά εργαλεία (τα βάρη του Προκόπη, την τσάπα του Κηπουρού, τα εργαλεία του Ξεφτέρη). Χωρίς αυτά η στρουμφοκοινωνία καταρρέει αφού δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Η κατάσταση σώζεται μετά από παρέμβαση του Μπαμπαστρούμφ που εξηγεί στο Λιχούδη ότι για την κατάσταση φταίει η παράλογη ανάγκη του να συγκεντρώσει πλούτο.

1.697 συλλήψεις σε ένα μήνα καταγράφει η ΓΑΔΘ

1.697 συλλήψεις σε ένα μήνα καταγράφει η ΓΑΔΘ
Τον μήνα Οκτώβριο 2011 συνελήφθησαν συνολικά 1.697 άτομα, σύμφωνα με την ΓΑΔΘ.
Ενδεικτικά:
• (152) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».
• (13) άτομα για ληστείες.
• (117) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
• (9) άτομα για κλοπές οχημάτων.
• (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• (6) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.
• (30) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι ΤΩΡΑ!

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι ΤΩΡΑ!
Πληροφορίες από το Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στους υπουργούς του ότι «Δεν τίθεται τώρα θέμα παραίτησής μου».
Παίζει το παιχνίδι του χάους… Το ξέρει καλύτερα από τον καθένα!

Όπερα Μπούφα – της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ


Όπερα Μπούφα
 Όσα έγιναν τούτες τις μέρες στην κεντρική πολιτική σκηνή, σύντροφοι, ενέχουν έναν τεράστιο προπαγανδιστικό κίνδυνο, που υποτιμάται ως λεπτομέρεια σ’ έναν ορυμαγδό πραγματικών και τεχνητών γεγονότων κι εξελίξεων. Είναι ο κίνδυνος της παγίωσης της αντίληψης ότι ο πολιτικός λόγος έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως θεατρικός, κενός ιδεολογικού και συνάμα ορθολογικού περιεχομένου. Δηλαδή, όποιος μιλάει για τα κοινά προβλήματα και προτείνει την οργανωμένη πολιτικά αντιμετώπισή τους, είναι πρόχειρος θεατρολόγος με λογική υποταγμένη σε ιδιοτελή συμφέροντα της συγκυρίας. Δεν απέχει η αντίληψη από την αλήθεια που μαστίζει τον αστικό αντιπροσωπευτικό λόγο.

Αλ. Τσίπρας: Δυναμικό «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις και ενότητα της Αριστεράς

Αλ. Τσίπρας: Δυναμικό «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις και ενότητα της Αριστεράς
Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί δυναμικά στηριζόμενος στον λαϊκό παράγοντα για να ανατρέψει τη νέα κατάσταση, που δημιουργείται με την πιθανή συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων και άλλων δυνάμεων, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κομματικές δυνάμεις να τεθούν «σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας», διαβλέποντας προφανώς ότι ακόμη και αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ χρόνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...