Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 46 εκατ. Αμερικανοί στα όρια της ανέχειας

Πάνω από 46 εκατ. Αμερικανοί στα όρια της ανέχειας
Σε αντίθεση με την πρόοδο που είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘90, στον περιορισμό της ανέχειας, πρόσφατη έρευνα επισημαίνει την άνοδο που σημείωσε στις ΗΠΑ ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια.
Μιλώντας συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο «Η επανεμφάνιση της συγκεντρωμένης Φτώχειας» του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς στην Ουάσινγκτον, επισημαίνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν στην ανέχεια έφτασε τα 46,3 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, κατά 30% αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από μεγάλη φτώχεια. Φτωχές περιοχές ορίζονται αυτές που το εισόδημα τουλάχιστον του 40% των κατοίκων τους είναι τόσο χαμηλό που κατατάσσεται «κάτω από το όριο φτώχειας».
Η άνοδος της φτώχειας πηγάζει από την πρόσφατη οικονομική κρίση που γέννησε εκατομμύρια άνεργους. Οι άνεργοι αυτοί δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων με αποτέλεσμα χιλιάδες Αμερικανοί να χάνουν τα σπίτια τους.
Περισσότερο έχουν πληγεί οι μεσοδυτικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ, λόγω της ανεργίας από την αποχώρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και λόγω του μεγάλου αριθμού κατοικιών που έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...