Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η "συγγνώμη" της Siemens βάζει τελεία στο σκάνδαλο



Σε συμφωνία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση και η Siemens, ώστε να κλείσει η υπόθεση των "μαύρων ταμείων" και να ξεμπλοκάρουν έργα στα οποία εμπλέκεται η εταιρεία.
Η συμφωνία έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης και αναμένεται το τελικό κείμενο να εισαχθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια να κυρωθεί από τη Βουλή.
Όπως αναφέρει το "Βήμα" η συμφωνία περιλαμβάνει τη "συγγνώμη" της Siemens στο ελληνικό κράτος, 700 νέες θέσεις εργασίας, 170 εκατομμύρια ευρώ και 100 υποτροφίες.
Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία ζητάει συγγνώμη από το ελληνικό δημόσιο για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στους κανόνες διαφάνειας αξιωματούχων της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εταιρεία δηλώνει ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα και δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει μέσα στο 2012 με 100 εκατ. ευρώ μετρητά την Siemens Ελλάδος, προκειμένου η εταιρεία, των 600 εργαζομένων, να ανακάμψει.
Δεσμεύεται, επίσης, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα, που θα δώσει 700 νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το "Βήμα" η εταιρεία θα δώσει αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ υπό μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων ενάντια στη διαφθορά και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια.
Παράλληλα παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα σε νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και άλλα.
Τι δίνει η ελληνική πλευρά
Το ελληνικό κράτος παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του ελληνικού Δημοσίου.
Αναφέρεται ρητώς ότι παραιτείται και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει από την πλευρά του ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη με την έννοια της ευρωπαϊκής εταιρείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την περαιτέρω συνεργασία των δυο πλευρών.
Επιπλέον, δημιουργείται εποπτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια από τρεις Έλληνες και τρεις εκπροσώπους από τη γερμανική εταιρεία. Επικεφαλής θα είναι Έλληνας. Η συμφωνία, αν υπάρξουν διαφορές, θα κριθεί από το Διεθνές διαιτητικό Δικαστήριο στη Γενεύη.
Για να κλειστεί η συμφωνία συναντήθηκαν υπήρξαν 15 συναντήσεις σε υψηλό επίπεδομετά τις 21η Δεκεμβρίου 2011, ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση και τις δικαστικής διερεύνησης στην Ελλάδα, χωρίς πάντως να αναμένεται να τιμωρηθούν οι πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου.

news247

Αγωγή κατά της Bild από τον Αλέξη Τσίπρα


Αγωγή κατά της Bild από τον Αλέξη Τσίπρα

Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά της εφημερίδας Bild, με την οποία ζητεί χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά για τον ίδιο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημοσίευσε στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

ΣΟΚ: Σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο, επειδή δεν έχουν χρήματα


ΣΟΚ: Σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο, επειδή δεν έχουν χρήματα

Ποιος θα το φανταζόταν ότι εν έτη 2012 τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να πάνε ούτε στο δημόσιο σχολείο λόγω έλλειψης χρημάτων.
Σοκ προκαλεί η απόφαση των γονέων τριών παιδιών από την Πάτρα να τα σταματήσουν από το σχολείο, λόγω… κόστους.
Όπως εξηγούν οι γονείς, τα τρία παιδιά φοιτούν στο σχολείο του Σαραβαλίου και το σπίτι τους βρίσκεται στην περιοχή Κρυσταλλόβρυση, 10 χιλιόμετρα απόσταση.

Έρχεται σκόνη από την Σαχάρα




















Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες 2 ημέρες με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια. Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων για πρώτη φορά φέτος θα κάνει την εμφάνισή της η αφρικανική σκόνη μαζί με τους νοτιάδες και θα επηρεάσει κυρίως τις νοτιότερες περιοχές και τα νησιά.

Συγκλονιστικό σχόλιο αναγνώστη μας: «Βία είναι…»


Συγκλονιστικό σχόλιο αναγνώστη μας: «Βία είναι…»


Βία είναι… να μην μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου γιατί δεν έχεις χρήματα μετά τις περικοπές στο μισθό σου.

Βία είναι… να πεθαίνει ο πατέρας σου γιατί δεν έχεις λεφτά να του βάλεις μια ιδιωτική νοσοκόμα σε ένα διαλυμένο νοσοκομείο.
Βία είναι… να παίρνεις σύνταξη 400 ευρώ και να δίνεις τα 200 ευρώ στο τηλέφωνο, νερό και ρεύμα.

Ακούει και τη σιωπή ο εγκέφαλος


Ακούει και τη σιωπή ο εγκέφαλος
Τη θαυμαστή ικανότητα να ακούει και τη σιωπή έχει ο εγκέφαλος, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας  στο Λος Αντζελες, μετά από μελέτη των εγκεφάλων εθελοντών.
Όπως φαίνεται, ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει βουβές εικόνες με την ανάμνηση του ήχου που της ταιριάζει.

Όνειρο ζει! Μην τον Ξυπνάτε! – Ο ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ


Όνειρο ζει! Μην τον Ξυπνάτε! – Ο ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ
Είναι αλήθεια. Ο ΑΠΕΟΛ στους «8» της Ευρώπης! Η Κυπριακή ομάδα έχει βαλθεί α τρελάνει πολύ κόσμο και κατάφερε να πάρει μια ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επικράτησαν στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια 1-0, με το πρώτο ματς 2-1), της Λιόν και θα αντιμετωπίσει τη . Ήρωας ο Διονύσης Χιώτης που απέκρουσε δύο πέναλτι των Λαγκαζέτ και του Μπαστός.
Στην κανονική διάρκεια νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς 1-0 ήταν και το σκορ στο «Ζερλάν».
Τίποτα δεν άλλαξε στα 30 λεπτά της παράτασης και στην διαδικασία των πέναλτι ο Διονύσης Χιώτης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος, στέλνοντας το ΑΠΟΕΛ στους «8″ της Ευρώπης.

Στον ιστό της αράχνης ολόκληρες εκτάσεις γης στην Αυστραλία


Στον ιστό της αράχνης ολόκληρες εκτάσεις γης στην Αυστραλία [φωτο]
Ένα θέαμα που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Αυστραλίας. Χιλιάδες δέντρα και φυτά που καλύπτουν δεκάδες στρέμματα γης τύλιξαν στον ιστό τους αράχνες. Τα έντομα ανέβηκαν στα δέντρα προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Το φαινόμενο είναι εντονότερο στην πόλη Wagga Wagga στη Νότια Νέα Ουαλία, όπου περίπου 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης των υδάτων.
Όπως τόνισε ο διευθυντής συλλογών εντομολογίας του Μουσείου της Αυστραλίας, Graham Milledge, πρόκειται για τυπική συμπεριφορά αραχνών που προσπαθούν να σωθούν από τις πλημμύρες.

«Αθεόφοβοι»: «Ρίξανε» και την ιστοσελίδα του Βατικανού οι Anonymous


«Αθεόφοβοι»: «Ρίξανε» και την ιστοσελίδα του Βατικανού οι Anonymous
Στην ιστοσελίδα του Βατικανό επιτέθηκαν οι Anonymous, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκαν, να τιμωρήσουν την Αποστολική Ρωμαϊκή Εκκλησία.
Οι Ανώνυμοι «αποφάσισαν σήμερα να πολιορκήσουν την ιστοσελίδα σας αντιδρώντας στο παράλογο και αναχρονιστικό δόγμα, τις λειτουργίες και τις αντιλήψεις που ο κερδοσκοπικός οργανισμός σας μεταδίδει σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν.
Οι Anonymous διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση αυτή δεν στρέφεται εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, ούτε εναντίον των πιστών. Η ίδια οργάνωση είχε επιχειρήσει και πέρσι, χωρίς επιτυχία, να επιτεθεί στην ιστοσελίδα του Βατικανού, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη θεωρεί… ύβρι να την αποκαλούν «κυρία Παγκάλου»


Η Χριστίνα Χριστοφάκη θεωρεί… ύβρι να την αποκαλούν «κυρία Παγκάλου»
Στην αίθουσα του δικαστηρίου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η σκληρή διαμάχη που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο μεταξύ της συζύγου του Θεόδωρου Παγκάλου, Χριστίνας Χριστοφάκη και των κατοίκων της Κερατέας, που αντιδρούσαν έντονα την περίοδο εκείνη στην ενδεχόμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στη περιοχή τους.
Ποικίλες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί η τότε κίνηση της κυρίας Χριστοφάκη να καταθέσει αγωγή στην Ελευθερία Ψυχογιού, κάτοικο της Κερατέας επειδή σε τηλεοπτική της εμφάνιση την είχε αποκαλέσει κυρία Παγκάλου, και όχι Χριστοφάκη!

Ο Αβραμόπουλος πρότεινε να χτυπήσει ο ΣΤΡΑΤΟΣ τους διαδηλωτές στις 12 Φεβρουαρίου;


Ο Αβραμόπουλος πρότεινε να χτυπήσει ο ΣΤΡΑΤΟΣ τους διαδηλωτές στις 12 Φεβρουαρίου;
Το βράδυ της ψήφισης του Νέου Μνημονίου, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και ενώ προβοκάτορες άρχισαν να καίνε την Αθήνα, η κατοχική κυβέρνηση αντιμετώπισε σοβαρά το ενδεχόμενο να κατεβάσει στο κέντρο της Αθήνας τον στρατό προκειμένου να εμποδίσει την γενίκευση των βανδαλισμών στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr (κατά τη γνώμη του tsantiri.gr πρόκειται για άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα) εκείνες τις ώρες σήμανε κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του iefimerida.gr. ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της χώρας και υπουργούς και τους είπε ότι αν επεκταθούν οι εμπρησμοί κτιρίων στην Αθήνα και κινδυνέψει να οδηγηθεί η χώρα στο χάος, η μόνη λύση θα ήταν η παρέμβαση του στρατού, αφού κρίθηκε ότι η Αστυνομία δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα οργανωμένο σχεδίο αποσταθεροποίησης. Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς ότι η ενεργοποίηση του «σχεδίου Δευκαλίων» προβλέπει την παρέμβαση του στρατού με μηχανοκίνητες δυνάμεις ελαφρού οπλισμού, που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά εμποδίζοντας την γενίκευση των βανδαλισμών.

Διασώστες του ΕΚΑΒ ως τα 65 χρόνια … με μισθό 650 ευρώ


Διασώστες του ΕΚΑΒ ως τα 65 χρόνια … με μισθό 650 ευρώ

Σε επικίνδυνες συνθήκες εργάζονται, καθημερινά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ βιώνοντας ακραίες καταστάσεις αλλά και κινδύνους προκειμένου να συνδράμουν σε ανθρώπους των οποίων κινδυνεύει η ζωή.
Η «αναγνώριση» από την πλευρά του κράτους οδήγησε στην αύξηση των ορίων ηλικίας και το «πετσόκομμα» των αποδοχών τους. Έτσι οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα πρέπει να εργάζονται ως … τα 65 (!) και να αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους, με το μισθό τους να έχει συρρικνωθεί στα 650 ευρώ.

«Σαρώνει» η φυματίωση στις φυλακές Δομοκού


«Σαρώνει» η φυματίωση στις φυλακές Δομοκού
Δραματική είναι η κατάσταση στις φυλακές Δομοκού, καθώς, όπως αναφέρει το νοσοκομείο Λαμίας, σχεδόν ένας στους δύο κρατούμενους έχει προσβληθεί από τον ιό της φυματίωσης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας, Κώστας Καρκάνης, σε επείγον έγγραφό του προς όλες τις αρμόδιες αρχές «από τους 373 κρατούμενους που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη κλινική το τελευταίο διάστημα, οι 171 δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης (θετική Mantoux)».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο «η έξαρση αυτή βρίσκεται στο πενταπλάσιο σχεδόν απ’ ό,τι στο γενικό πληθυσμό».
«Δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια»

Ηρθαν τα «κομάντα»…


Ηρθαν τα «κομάντα»…Η κυρία Διαμαντοπούλου, η μέχρι χτες υπουργός της Παιδείας και της… φωτοτυπίας, σεμνή και ταπεινή καθώς είναι, δήλωσε με αφορμή την μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι ο πρωθυπουργός την επέλεξε γι’ αυτή τη θέση διότι χρειάζεται (ο πρωθυπουργός) «υπουργούς – κομάντος»…
Ηταν αυτονόητο, λοιπόν, ότι η κυρία Διαμαντοπούλου θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα του πρωθυπουργού. Διότι δεν είναι μια απλή υπουργός. Είναι μια «υπουργός – κομάντος»…
Πράγμα γνωστό και αποδεδειγμένο.
*
Πάρτε για παράδειγμα την ιστορία με τις φωτοτυπίες. Ακόμα κι όταν ορισμένα από τα βιβλία, τελικά, τυπώθηκαν, η «υπουργός – κομάντος» κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της περιόδου της στο υπουργείο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του βιβλίου «Εκφραση – Εκθεση» τουΓενικού Λυκείου, τεύχος Γ’.
Οταν κάποια στιγμή οι μαθητές το πήραν στα χέρια τους διαπίστωσαν ότι – εκτός της υπουργού – έπρεπε και οι ίδιοι να διαθέτουν τις αρετές ενός… «κομάντο» για να το διαβάσουν.
Πρώτον, διότι οι σελίδες από την 193 μέχρι την 208 του βιβλίου είχαν τυπωθεί… μισές και ανάποδα.
Δεύτερον, διότι τις σελίδες 234 – 235 και 238-239 έπρεπε να τις… μαντέψουν
(σ.σ.: ένας καλός «κομάντο» χρειάζεται καμιά φορά να είναι και… μέντιουμ),
αφού πολύ απλά ήταν τόσο αχνά τυπωμένες που δεν διαβάζονταν…
*
Με όλα τα παραπάνω ουδόλως θέλουμε να αμφισβητήσουμε ότι η κυρία υπουργός είναι «κομάντος».
Το αντίθετο μάλιστα.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι στις επιχειρήσεις των «κομάντος» ενίοτε προκαλούνται και «παράπλευρες απώλειες»…
Νίκος Μπογιόπουλος

rizospastis

Ιερέας ασελγούσε σε παιδιά κατηχητικού στο Μενίδι


Ιερέας ασελγούσε σε παιδιά κατηχητικού στο Μενίδι
Mετά την καταγγελία των γονέων τριών παιδιών, ότι ιερέας ασελγούσε σε βάρος τους στο κατηχητικό, η τοπική κοινωνία στο Μενίδι είναι σοκαρισμένη.
Ο ιερέας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, όπου θα απολογηθεί.

Στο 21% η ανεργία τον Δεκέμβριο !!

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήταν οι άνεργοι το Δεκέμβριο του 2011 με την ανεργία να αγγίζει το 25%, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Στο ιστορικό ρεκόρ του 21% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,38%), αγγίζοντας τα 1.033.507 άτομα.

Και φθηνό αλεύρι, μέσω Διαδικτύου, από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας»


Και φθηνό αλεύρι, μέσω Διαδικτύου, από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας»
Επεκτείνει τη δραστηριότητά της η πρωτοπόρα στο «κίνημα» της πατάτας «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας», παραγγέλνοντας αυτή τη φορά 50 τόνους αλεύρι, μέσω διαδικτύου, στην τιμή των 0,50 ευρώ το κιλό.
«Εμείς πάμε γι’ άλλα πλέον», ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», Νίκος Καπουράνης και συμπλήρωσε ότι η ηλεκτρονική φόρμα καταχώρησης παραγγελιών ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθεί η συμφωνημένη ποσότητα (50 τόνοι), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τηλεοπτικό quiz show στις ΗΠΑ αναφέρει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!


Τηλεοπτικό quiz show στις ΗΠΑ αναφέρει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!
Ο λόγος για το τηλεπαιχνίδι Jeopardy το οποίο είναι quiz show στην Αμερική και τα θέματά του συνήθως σχετίζονται με Ιστορία, Λογοτεχνία, τέχνες και επιστήμες.
Στους παίκτες παρουσιάζονται ενδείξεις σε μορφή απαντήσεων και πρέπει εκείνοι να σχηματίσουν τη σωστή ερώτηση.
Όπως υποστηρίζει το quiz show, σύμφωνα με το thestival.gr η ερώτηση «new country which was declared in 1991» με την οποία δίνεται ως σωστή απάντηση η «Μακεδονία«, δεν έχει να κάνει τίποτα με το αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο στην Βόρεια Ελλάδα όπου «the Hellenistic Civilization was spread from.

Ήξεραν για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο όταν μας έβαζαν στο Μνημόνιο !!!!


Ήξεραν για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο όταν μας έβαζαν στο Μνημόνιο !!!!
Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και δη αυτά που βρίσκονται νότια της Κρήτης προχώρησε το WikiLeaks, σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet.gr. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση τη διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...