Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έρχεται σκόνη από την Σαχάρα




















Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες 2 ημέρες με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια. Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων για πρώτη φορά φέτος θα κάνει την εμφάνισή της η αφρικανική σκόνη μαζί με τους νοτιάδες και θα επηρεάσει κυρίως τις νοτιότερες περιοχές και τα νησιά.

Τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, με εντονότερα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...