Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγωγή κατά της Bild από τον Αλέξη Τσίπρα


Αγωγή κατά της Bild από τον Αλέξη Τσίπρα

Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά της εφημερίδας Bild, με την οποία ζητεί χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά για τον ίδιο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημοσίευσε στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στην αγωγή, που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος του κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά στη «στοχευμένη εναντίον του ιδίου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επίθεση, και στην απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα υπό την απειλή ότι, διαφορετικά, θα… κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής «βοήθειας»».
Στην αγωγή γίνεται επίσης αναφορά σε «άκρως συκοφαντικές περικοπές του επίμαχου δημοσιεύματος» που «αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της αριστεράς και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εμφανίζοντας τον Πρόεδρό του ως «ακραίο», «αμφιλεγόμενης φήμης», «ημι-εγκληματία», που «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα!»».
Το επίμαχο κείμενο της Bild, που υπογράφεται από τον Paul Ronzheimer φέρει τον προκλητικό τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;»
και τον υπότιτλο: «Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση
Ο Έλληνας Πρόεδρος επιτέθηκε στον Σόιμπλε»
Απερίφραστα ο συντάκτης διατυπώνει την εκβιαστική αγωνία, αναφερόμενος στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και στις δεσμεύσεις των αρχηγών τους για μετεκλογική εφαρμογή των συμφωνηθέντων: Αλλά θα κυβερνήσουν, τελικά, αυτά τα δύο κόμματα;» Για να συμπληρώσει: «Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις βρίσκεται μόλις στο 8%. Τα αριστερά και ακροαριστερά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί (χωρίς το ΠΑΣΟΚ) περισσότερο από 40%. Απορρίπτουν κάθε μεταρρύθμιση. Και πολλοί από τους ηγέτες τους έχουν αμφιλεγόμενη φήμη!»
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της αγωγής, «υπό την επικεφαλίδα «ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ», στο εμπρηστικό άρθρο επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην αριστερά, γενικότερα, πέραν πάσης δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σε ευθεία παράβαση του καθήκοντος αληθείας και αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων και των απόψεων. Κατάδηλος στόχος του δημοσιεύματος είναι η σπίλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και του Προέδρου του, η ακατάσχετη και αθυρόστομη λασπολογία, αλλά και η απροκάλυπτη άσκηση εξωθεσμικής και εξω-δημοκρατικής πίεσης προς τους έλληνες πολίτες, να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να εκλέξουν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., προκειμένου να μην βρεθούν προ της άρνησης των εταίρων να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα…»
«Δηλωτικές του συκοφαντικού δόλου του συντάκτη και της προσήλωσης της εφημερίδας στο συκοφαντικό της στόχο, είναι οι ακόλουθες περικοπές του δημοσιεύματος:
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Ο Τσίπρας θα σχηματίσει συνασπισμό με την πιο μετριοπαθή “Δημοκρατική Αριστερά” του Φώτη Κουβέλη.
Ο Τσίπρας έχει δηλώσει: “Όλα τα νέα μέτρα λιτότητας είναι ανούσια. Χρειαζόμαστε τώρα μια άμεση χρεοκοπία. Η λύση μπορεί να έλθει μόνο από τα αριστερά κόμματα, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί και να ενωθούμε ενάντια στο Μνημόνιο. Το χρέος της Γερμανίας διαγράφηκε μετά τον πόλεμο- Γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει εμάς; Προετοιμάζεται ένα νέο ολοκάυτωμα για την Ελλάδα”.
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, «η εναγόμενη εφημερίδα και ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου δεν ορρωδούν προ ουδενός. Δεν επιχειρούν ούτε καν προσχηματικά να συγκαλύψουν την ευθεία εκλογική στόχευση του δημοσιεύματος. Το επίδικο κείμενο φαντάζει να έχει συνταχθεί κατά τρόπον ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις «διαπιστευτηρίου καλής εκτέλεσης της συκοφαντίας και της απειλής προς τον ελληνικό λαό, με ταυτόχρονη καλλιέργεια του μισελληνισμού στην Γερμανία και με υποδαύλιση της διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, ελληνικού και γερμανικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...