Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πειραματόζωα οι Έλληνες ασθενείς με φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο


Πειραματόζωα οι Έλληνες ασθενείς με φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο

Επικίνδυνα αντίγραφα φαρμάκων που εισάγονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν κατακλύσει το ΕΣΥ, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετατρέποντας τους Έλληνες ασθενείς σε πειραματόζωα.

Συσσίτιο για άπορους στη Χαλκίδα


Συσσίτιο για άπορους στη Χαλκίδα

Με αφορμή την Kυριακή των Αποκριών, πραγματοποιήθηκε στο πρώην ΠΙΚΠΑ, το πρώτο συσσίτιο του δήμου Xαλκίδας για περίπου 300 άπορους συνδημότες, που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
Ο ΔΟΠΑΧ (Δημοτικός Οργανισμός Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας) αγόρασε το κρέας ενώ εξοικονόμησε το κριθαράκι από μεγάλη εταιρεία ζυμαρικών, το ψωμί από φούρνους της περιοχής και το κρασί από εταιρεία οινοποιίας.

Τα «γαλατικά χωριά» που λένε «όχι» στο ευρώ


Τα «γαλατικά χωριά» που λένε «όχι» στο ευρώ

Όλο και περισσότερα χωριά ή πόλεις, επιστρέφουν στα εθνικά τους νομίσματα ή «δημιουργούν» καινούρια, με τους κατοίκους να τα χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συναλλαγές. Αντιστεκόμενοι στο ευρώ και τη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κρίση και με σκοπό να αναζωογονήσουν τις τοπικές τους οικονομίες, οι κάτοικοι αρκετών πόλεων, χρησιμοποιούν τα παλαιά τους νομίσματα ή τυπώνουν νέα.

Κώστας Γαβράς: Η Ελλάδα θύμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου


image


«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία.

Διαβάστε την πραγματική δημοσκόπηση


Διαβάστε την πραγματική δημοσκόπηση

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις δημοσκοπήσεις των γκαλοπατζήδων που πληρώνονται για να βγάζουν στοιχεία που βολεύουν κάποιους κι ας πάμε σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κατάρρευση της ψυχολογίας των Ελλήνων πολιτών. Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες μετά από τρία χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, όχι μόνο στενάζει αλλά δε βλέπει και χαραμάδα αισιοδοξίας.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η «Ημερησία» εννέα στους δέκα κατοίκους της Αττικής αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή των δύο μεγαλύτερων πληθυσμιακά περιφερειών της χώρας, βαθμολογούν ως «κακή» της οικονομική κατάσταση. Επτά στους 10 πολίτες, μάλιστα. Αισθάνονται ανήσυχοι για την οικονομική κατάσταση της περιοχής που διαμένουν.
Τα βασικά σημεία της έρευνας για το δ’ τρίμηνο 2011 είναι τα εξής:

Ο Απόστολος Γκλέτσος και ο … «σύντροφος μεγιστάνας» [βίντεο - φωτο]


Ο Απόστολος Γκλέτσος και ο … «σύντροφος μεγιστάνας»  [βίντεο - φωτο]

Ο Απόστολος Γκλέτσος τον αποκαλεί «Σύντροφε Mεγιστάνα» κι εκείνος δημόσια του απάντησε: «Σύντροφε το κεφάλαιο σε στηρίζει…» .

Ο Δήμος Στυλίδας βράβευσε την Κυριακή τους μαθητές που μπήκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς επίσης και τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Θαλής» της Μαθηματικής Εταιρείας.
Ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος ευχαρίστησε τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Γιώργο Κύρτσο, Νίκο Φρονιμόπουλο και άλλους φίλους του που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς επίσης και όλους τους τοπικούς παράγοντες που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο κτίριο του Ο.Σ.Κ. στη Στυλίδα.

Από το Μάιο οι περικοπές έως 20% στις συντάξεις


Από το Μάιο οι περικοπές έως 20% στις συντάξεις

Οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα ξεκινήσουν με τα αναδρομικά ποσά που αφορούν τις μειώσεις από 1/1/2012 και θα παρακρατούνται σε οκτώ μηνιαίες ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις του Μαΐου.

Πι. Ες. Αϊ σιχτίρ και στα τσακίδια!


Πι. Ες. Αϊ σιχτίρ και στα τσακίδια!

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη
Γενεές επί γενεών μεγάλωσαν με το θυμοσοφικό ρητό ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το πιστέψαμε ως υπέροχο κοινωνικό παρηγορητικό ευφημισμό, κάτι σαν τη μαύρη κατάμαυρη θάλασσα που προαιώνια τη λέμε Εύξεινο πόντο για να μη φοβόμαστε το σκυλοπνίξιμο στα νερά της.

Ελληνικό: Από την εγκατάλειψη στην υπό πίεση αξιοποίηση


Ελληνικό: Από την εγκατάλειψη στην υπό πίεση αξιοποίηση

Άμεσα και υπό την πίεση της τρόικας θα αξιοποιηθεί το Ελληνικό, αφού αφέθηκε επί χρόνια στην τύχη του με αποτέλεσμα η εικόνα του να προκαλεί θλίψη.
Το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, προβλέπει πλήρη αναμόρφωση, ωστόσο πριν το δούμε αξίζει να θυμηθούμε πώς από τη λάμψη του 2004, πήγαμε στις εικόνες ντροπής για να καταλήξουμε στην «αξιοποίηση», υπό την πίεση της τρόικας και με το μαχαίρι στο λαιμό.

Παραιτήθηκε ο Παναγιωτακόπουλος από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Παραιτήθηκε ο Παναγιωτακόπουλος από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Γιώργου Παναγιωτακόπουλου
Αγαπητέ πρόεδρε,
Εδώ και δύο χρόνια επισημαίνω το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.
Εδώ και δύο χρόνια με επανειλημμένες τοποθετήσεις μου στα κορυφαία όργανα του κινήματος, επισημαίνω το λάθος δρόμο που ακολουθούμε.
Στις τελευταίες εκλογές μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και εσένα Πρωθυπουργό. Ήταν η δικαίωση της προσπάθειας που έκανες και κάναμε όλοι μαζί από το 2004. Ήταν ταυτόχρονα η καταγραφή της ελπίδας ενός λεηλατημένου λαού, από την πολιτική της ΝΔ, να αλλάξει η χώρα πορεία. Και μπορούσε να το κάνει. Αρκεί να προσαρμόζαμε τις πολιτικές μας στις αρχές μας, αρκεί να προετοιμαζόμασταν κατάλληλα, αρκεί να εμπιστευόμασταν τη δύναμη και τις ικανότητες του στελεχιακού μας δυναμικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...