Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κοντά στα 100 δολ. το αργό

Κοντά στα 100 δολ. το αργό

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων μηνών έκλεισε το αργό σήμερα καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ διαμόρφωσαν θετικό κλίμα.

Ιδού η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ της Ευρώπης 15.000 έτη πριν


Ιδού η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ της Ευρώπης 15.000 έτη πριν




Πρόκειται για την παλαιότερη απόδειξη ανθρώπινης ζωγραφικής που βρέθηκε ποτέ στην Κεντρική Ευρώπη και δεν είναι τίποτε άλλο από ζωγραφισμένες πέτρες.
Το γεγονός όμως ότι έχουν ηλικία 15.000 ετών τις καθιστά αυτομάτως την πρώτη και καλύτερη απόδειξη, ότι οι άνθρωποι είχαν ήδη ζωγραφική στην Ευρώπη από τα τέλη της Παλαιολιθικής εποχής. Η ανακάλυψη έγινε στο σπήλαιο Χόλε Φελς της Νότιας Γερμανίας πλησίον της πόλης Ουλμ και αφορά τέσσερις πέτρες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 2009, αλλά παρουσιάζονται για πρώτη φορά τώρα, σε έκθεση που άνοιξε χθες στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.

Το κινητό του μέλλοντος από τη Nokia

Το κινητό του μέλλοντος από τη Nokia [βίντεο]
Nokia παρουσίασε πρόσφατα το «Kinetic Device» το εύκαμπτο κινητό που ενθουσίασε τους πάντες.
Τώρα ανακοινώνει μέσω ενός video πως έχει στα σκαριά τη δημιουργία μιας συσκευής ονόματι «HumanForm» η οποία είναι «μια οπτασιακή λύση πέρα από τις οθόνες αφής και την επικοινωνία μέσω φωνής όπου η τεχνολογία γίνεται αόρατη και η διαίσθηση γίνεται κυρίαρχη».
Η συσκευή είναι εύκαμπτη και ευλύγιστη όπως το μοντέλο Kinetic Device αλλά η φινλανδική εταιρεία έχει προσθέσει μια διαφανή οθόνη καθώς και πολλά κουμπιά τα οποία δεν περιμένεις να είναι… κουμπιά.
ΒΙΝΤΕΟ -- >

Γυναικεία αξεσουάρ από …τρόφιμα

Γυναικεία αξεσουάρ από …τρόφιμα
Η έμπνευση του βραβευμένου φωτογράφου Fulvio Bonavia, ο οποίος έχει στο portfolio του σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες (Saab, BMW, Heineken, Adidas, Alfa Romeo κ.ά) δεν έχει τέλος.
Χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σοκολάτα, ζυμαρικά και αλλαντικά ο καλλιτέχνης δημιουργεί διάφορα εντυπωσιακά εδώδιμα αξεσουάρ, τα οποία στη συνέχεια απαθανατίζει με το φακό του και τα «κλείνει» μέσα σε μια εντυπωσιακή έκδοση με τον τίτλο «Mater of Taste». Απολαύστε τα…

Το Ταζ Μαχάλ φτιαγμένο από …σπίρτα

Το Ταζ Μαχάλ φτιαγμένο από …σπίρτα [φωτο]
Χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή για να δημιουργήσει κάποιος μια απλή κατασκευή από …σπίρτα. Όταν βέβαια πρόκειται για ένα αντίγραφο σε μικρογραφία του Ταζ Μαχάλ, έυκολα αντιλαμβανόμαστε ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει σημαντικά.
Ο Ινδός καλλιτέχνης Shaikh Salimbhai, χρειάστηκε ένα χρόνο και δεκαεννιά μέρες για να ολοκληρώσει την κατασκευή του, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον τον δικαιώνει.

Πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας για 12 ημέρες στην κοιλάδα των Τεμπών

Πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας για 12 ημέρες στην κοιλάδα των Τεμπών
Λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στην κοιλάδα των Τεμπών, από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και τις 25 του ίδιου μήνα, διακόπτεται πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.
Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήριους. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ.

seleo


Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων

Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη δημιουργούν προβλήματα σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Γενικό απαγορευτικό υπάρχει στα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλα, από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες και από το λιμάνι της Ραφήνας προς Κυκλάδες.

Πάνω από 15 πόντους χιόνι στο Πήλιο


Πάνω από 15 πόντους χιόνι στο Πήλιο
Τρεις βαθμούς κάτω μηδενός δείχνει το πρωί του Σαββάτου το θερμόμετρο στην κορυφή του Πηλίου, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν διαρκής, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπερνά του 15 πόντους.
Η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα Χάνια Πηλιού.

Πολιτικοί και τραπεζίτες μαζί μας σώζουνε...


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Οι κύριοι υπεύθυνοι για την πολιτική, ηθική και κοινωνική κρίση διόρισαν έναν εκπρόσωπο των υπευθύνων για την καθαυτή οικονομική κρίση ως σωτήρα…

Μαζί μας σώζουνε…

Το γεγονός πάντως ότι πριν μια εβδομάδα ήμασταν ο κυρίαρχος λαός που κρατούσε τη μοίρα της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου στην απόφαση του, και σήμερα φτάσαμε να μιλάμε για διορισμό Πρωθυπουργού χωρίς να ερωτηθεί κανένας θυμίζει τις μέρες του 2010….Τότε που όχι μόνο απέκλεισαν επικοινωνιακά όλους τους άλλους δρόμους-στους οποίους καταλήξαμε σήμερα, αλλά τότε κάποιοι ισχυρίζονταν ότι δεν υπήρχαν-αλλά και αυτοχρίστηκαν σωτήρες χωρίς να μας ρωτήσουν επειδή ήξεραν λέει τι θέλαμε…

Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής


Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής


Μία θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την επόμενη εβδομάδα, θα διεκδικήσουν τρεις ομάδες μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμύνταιου, το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας και το γυμνάσιο Ζηρίδη της Αθήνας.
Τα τρία σχολεία κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ στο Άμπου Ντάμπι θα διαγωνιστούν με χιλιάδες μαθητές από 35 χώρες του κόσμου, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο).
Οι μαθητές του 2ου δημοτικού Αμύνταιου δημιούργησαν ένα ρομποτάκι με αποστολή του να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου, συγκεντρώνοντας στην πορεία του τρεις μπάλες, με ακρίβεια και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Αυστραλία: Ρεκόρ γάμων τη χθεσινή ημέρα


Αυστραλία: Ρεκόρ γάμων τη χθεσινή ημέρα


Μέρα γάμων ήταν η χθεσινή στην Αυστραλία λόγω της ημερομηνίας 11/11/11.
Τέτοιες ημερομηνίες, με έξι «ένα» ή τρία «έντεκα» στη σειρά, βοηθούν πολύ στο να θυμούνται οι άνθρωποι την επέτειο του γάμου τους και αυτός είναι ένας λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς.
Η αυξανομένη δημοτικότητα τέτοιων ιδιαίτερων και ασυνήθιστων ημερομηνιών έχει οδηγήσει τα ζευγάρια να κάνουν κρατήσεις για να παντρευτούν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημέρα του γάμου.

Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους

Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους
Ρύζι, ζυμαρικά αλλά και γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ θα διανεμηθούν δωρεάν σε απόρους, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της ΕΕ.
Έτσι, έως το τέλος της χρονιάς, θα διανεμηθούν 7.021.000 κιλά ζυμαρικών, 5.200.500 κιλά ρυζιού και 426.000 κιλά τυριού γραβιέρας Κρήτης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Στην περίπτωση που υπάρξουν υπόλοιπα ποσοτήτων, είτε γιατί κάποιοι αρνηθούν να παραλάβουν ό,τι δικαιούνται, είτε γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων απόρων, τότε οι φορείς των δικαιούχων θα πρέπει να τις μοιράσουν εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας σε αυτούς που σιτίζουν, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολύτεκνες οικογένειες.

ΗΧΗΤΙΚΟ: Η Λιάνα γυρνά 100 χρόνια ΠΙΣΩ…

ΗΧΗΤΙΚΟ: Η Λιάνα γυρνά 100 χρόνια ΠΙΣΩ…


Tα 15 λεπτά της Λιάνας Κανέλλης με συνομιλητή της, τον πολιτικό και ιστορικό αναλυτή του Πανεπιστήμιου του Μονάχου Ηλία Ηλιόπουλου που και σημερα μας κανουν ενα ακομη μαθημα ιστοριας
ΒΙΝΤΕΟ -- >
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...