Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουνίου, και μέχρι και τις 5 Ιουλίου οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (exams.minedu.gov.gr).
Για την εφαρμογή της διαδικασίας, οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου στα λύκεια, για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία. Το ίδιο καλούνται να πράξουν και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

O 7ος αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι από την Χρυσή Αυγή


O 7ος αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι από την Χρυσή Αυγή
Εκπροσώπηση στο προεδρείο της νέας Βουλής αναμένεται να έχει αυτή την φορά η «Χρυσή Αυγή» κάτι που προβλέπει ο κανονισμός της
Όπως ορίζει το άρθρο 6 του κανονισμού της Βουλής «από τα μέλη του προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και 4 γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα (εν προκειμένω η ΝΔ). Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο αετός του Μιχαλολιάκου είναι διαβόητο σύμβολο των Ναζί [φωτο]


Ο αετός του Μιχαλολιάκου είναι διαβόητο σύμβολο των Ναζί [φωτο]
Όσοι είδαν χθες στην τηλεόραση τις δύο ανακοινώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα παρατήρησαν βέβαια το γύψινο πτηνό που στόλιζε το γραφείο του. Κάποιοι θα χαμογέλασαν ίσως με αφέλεια, κοροϊδεύοντας το όλο ντεκόρ και την φτηνή του αισθητική. Οι περισσότεροι, όμως, σίγουρα θα αντατρίχιασαν απ’ τον συμβολισμό. Ο αετός ήταν το πιο διαβόητο σύμβολο των Ναζί μετά την σβάστικα.

Tα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα


Tα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα
Για «πύρρειο νίκη» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δίνει ανάσα στην ευρωζώνη αλλά δεν εγγυάται ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προεξοφλώντας τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
«Οι δύο παραδοσιακοί πολιτικοί αντίπαλοι της Ελλάδας καλούνται να σχηματίσουν άμεσα μια πρωτοφανή κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους εξαντλούνται, οι τραπεζικές καταθέσεις φυλλορροούν και η Ευρώπη ζητεί δεσμεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας προκειμένου να εκταμιεύσει τις επόμενες δόσεις», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Απεργοί Χαλυβουργίας: Συνεχίζουν με στήριγμα τη διεθνή αλληλεγγύη


Απεργοί Χαλυβουργίας: Συνεχίζουν με στήριγμα τη διεθνή αλληλεγγύη
Αποφασισμένοι και ενωμένοι συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 7,5 μήνες οι απεργοί χαλυβουργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, παλεύοντας για το δικαίωμα στην εργασία των 119 απολυμένων και ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της αδίστακτης εργοδοσίας του Μάνεση.
Οι απεργοί αντιμετώπισαν με σθένος όλη την προηγούμενη βδομάδα την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, δείχνοντας πόσο ενοχλημένη και θορυβημένη είναι από τον ατσάλινο αγώνα των χαλυβουργών.

«Ξεχάστε το, δεν είναι ώρα για εκπτώσεις», λένε τώρα οι Γερμανοί


«Ξεχάστε το, δεν είναι ώρα για εκπτώσεις», λένε τώρα οι Γερμανοί
Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το Βερολίνο με δηλώσεις αξιωματούχων προσπαθεί να περιορίσει στο ελάχιστο τις προσδοκίες της Αθήνας από την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βερολίνο, το πρωί της Δευτέρας.

To τελικό αποτέλεσμα των εκλογών με καταμετρημένο το 100% της Επικράτειας


To τελικό αποτέλεσμα των εκλογών με καταμετρημένο το 100% της Επικράτειας
Ποσοστό 29,65% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 100% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατητεί η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...