Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η πρώτη «διάφανη» εκκλησία στον κόσμο!


Στην περιοχή Hesbaye του Βελγίου, και πιο συγκεκριμένα στα περίχωρα της πόλης Limburg, οι αρχιτέκτονες Pieterjan Gijs και Arnout Van Vaerenbergh δημιούργησαν μια πρωτοποριακή «διάφανη» εκκλησία, που επιτρέπει στους πιστούς να βλέπουν τον εξωτερικό χώρο μέσα από τους… διάφανους τοίχους της!
perierga.gr - Η πρώτη "διάφανη" εκκλησία στον κόσμο! 
Το ύψος της φτάνει τα 10 μέτρα, ενώ για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 100 πλάκες χάλυβα, η τοποθέτηση των οποίων επιτρέπει -από κατάλληλη γωνία- την ορατότητα προς τα έξω. Η πρώτη… σιθρού εκκλησία στον κόσμο ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής αλλά την προσεγγίζει από μια διαφορετική οπτική γωνία: «Φέρνει την τέχνη σε δημόσια θέα», υποστηρίζουν εύστοχα οι δημιουργοί της.

Euro 2012 - Απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους!!



«Η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά τον σεβασμό στην υγεία των θεατών και όλων όσων παίρνουν μέρος στη διοργάνωση», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Η παλάμη γίνεται οθόνη αφής!


Πειραματικό φορητό σύστημα που αναπτύσσει η Microsoft μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια -από τον τοίχο μέχρι την παλάμη του ίδιου του χρήστη- σε οθόνη αφής. Το OmniTouch χρησιμοποιεί έναν προβολέα που εμφανίζει εικονικά πληκτρολόγια ή άλλες διεπιφάνειες ελέγχου, ρυθμίζοντας μάλιστα αυτόματα την εικόνα ώστε να εμφανίζεται όσο γίνεται λιγότερο παραμορφωμένη.
perierga.gr - Η παλάμη γίνεται οθόνη αφής
ΒΙΝΤΕΟ -->

ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΥΜΝΑ ΣΩΜΑΤΑ!!

                                                                           .. ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ.. ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ..

Διάσημα μνημεία του κόσμου φτιαγμένα από άμμο!


Διάσημα μνημεία του κόσμου, μεταξύ των οποίων τον Πύργο του Άιφελ, τις Πυραμίδες της Γκίζα και το Άγαλμα της Ελευθερίας, όλα κατασκευασμένα μόνο από άμμο και νερό(!), θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά οι κάτοικοι της Μποκοτά στην Κολομβία, στα πλαίσια έκθεσης που πραγματοποιείται στο γήπεδο El Campín της πόλης και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου 2012.
perierga.gr - Διάσημα μνημεία του κόσμου από άμμο και νερό!
Πάνω από 6.000 τόνοι άμμου χρησιμοποιήθηκαν για τις τεράστιες αυτές κατασκευές, ενώ μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο συμμετείχε στη δημιουργία τους, καταρρίπτοντας εν πολλοίς τη ρήση «στην άμμο μη χτίζεις παλάτια»! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε…
 ΒΙΝΤΕΟ -->

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΣΕΡΦΕΡ !!

Εκπληκτικές φωτογραφίες από τον σέρφερ Clark Little.. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...