Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξένος τύπος «Μεταξύ χρεοκοπίας και επανάστασης η Ελλάδα»

Ξένος τύπος «Μεταξύ χρεοκοπίας και επανάστασης η Ελλάδα»

Τα περισσότερα ΜΜΕ του εξωτερικού σχολιάζοντας τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και τον σημερινό νέο γύρο συζητήσεων αναφέρονται σε μια ελληνική χρεοκοπία που πλησιάζει επικίνδυνα.
Οι συζητήσεις στην Ελλάδα ξεκινούν εκ νέου για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας γράφει η βρετανική The Guardian, κάνοντας αναφορά σε πηγές από την χώρας μας, οι οποίες επισημαίνουν: «Η τρόικα δεν διαπραγματεύεται, υπαγορεύει… Αυτό που λένε βασικά είναι είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπείτε».

Έρχεται «μαχαίρι» στον κατώτατο μισθό 20% !!!!!



Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Στην πιο κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, φαίνεται να διατηρείται ο 13ος και 14ος μισθός, ωστόσο οι εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις στα δώρα και το επίδομα αδείας, καθώς αναμένεται, κατόπιν επιμονής της τρόικας, «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό. Το αισιόδοξο, μάλιστα σενάριο, αναφέρει ότι η περικοπή ενδέχεται να αγγίξει και το 20%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός να μην ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Ελλάδα 2012: Ηλικιωμένοι ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ λόγω κρίσης…


Ελλάδα 2012: Ηλικιωμένοι ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ λόγω κρίσης…Το σπίτι ήταν φτωχικό αλλά τακτοποιημένο και ζεστό. Βρέθηκα εκεί, στον Αγ. Αρτέμιο, σήμερα για μια ιατρική επίσκεψη κατ’ οίκον. Ήταν για μια ασθενή του πατέρα μου. Στην πόρτα με περίμενε ο κ. Γιώργος.
Μπήκα στο μικρό σαλονάκι και εκεί γνώρισα την κα. Ελένη, την κα. Μαρία και τον κ. Γρηγόρη. Όλοι ηλικιωμένοι, συγγενείς και συγκάτοικοι (!). Μαζί τους ήταν και η Άννα, μια κυρία από τη Βουλγαρία.
Το laptop στη γωνία ήταν αναμμένο και ο κ. Γρηγόρης, ο οποίος σίγουρα ήταν πάνω από 70, έπαιζε διαδυκτιακό τάβλι!
- Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους παλαιότερης γενιάς να ασχολούνται με το διαδύκτιο, του είπα.
- Γιατρέ τί να κάνουμε ; Εδώ που μας φτάσανε, ούτε στο καφενείο δεν πάμε. Ζοριστήκαμε αλλά μάθαμε.
Είδες; Τώρα στα γεράματα βρεθήκαμε συγκάτοικοι για να τα βγάλουμε πέρα…
Αυτό θα είναι το σπίτι του μέλλοντος, σκέφτηκα.
Ποιος θα επιβιώσει; Ο ισχυρός ή ο αδύναμος; Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, εκτός και αν μπορέσουν γρήγορα να προσαρμοστούν στην αλλαγή του περιβάλλοντος τους… Αυτή είναι η μόνη λύση…
Δεν είναι μακρυά η ώρα που θα αρχίσουμε να διαβάζουμε στις εφημερίδες αγγελίες κάπως έτσι γραμμένες:
80χρονος ζητεί συνομήλικους για συγκατοίκηση. Επιτρέπονται τα κατοικίδια. Οι συντάξεις θα μοιράζονται ισόποσα για τις ανάγκες της οικίας.
Σαββατοκύριακο νοικιάζουμε playstation τρίτη-πέμπτη καθαριότητες εναλλάξ.
Αλλαγή πάμπερς από την κυρία του πρώτου με προϋπόθεση να της προσφέρουμε δείπνο. Στη γυάλα του χρυσόψαρου που απεβίωσε τοποθετούνται βραδυνές ώρες οι μασέλες
Από το προσωπικό facebook φίλου γιατρού και αναγνώστη του www.tsantiri.gr
Κωστής Αποστολόπουλος

tsantiri

Τι θυσιάζουμε, τι διασώζουμε..



ΜΙΣΘΟΙ: Διασώζονται τα δώρα στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα, αλλά όπως όλα δείχνουν η τρόικα επέβαλε την απαίτησή της για μείωση του κατώτατου μισθού γύρω στο 20%. Κάτι που θα προκαλέσει σημαντικές μισθολογικές απώλειες.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι απώλειες στις επικουρικές. Η τρόικα επιμένει σε περικοπές 35%, παρότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που προβλέπει μεσοσταθμικές μειώσεις 15%, λόγω των ελλειμμάτων των ταμείων.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Απολύσεις-εξπρές και λουκέτο σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι οι δύο βασικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στη χρονιά. Πρώτα θα την πληρώσουν οι συμβασιούχοι, κυρίως όσοι υπηρετούν στους δήμους και την εκπαίδευση..

Και 3ο κάλεσμα διαμαρτυρίας ΣΗΜΕΡΑ 06/02



Μετά το ΚΚΕ και τον Σύριζα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος σε συγκέντρωση και στηρίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα των σωματείων, συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα. Στην ανακοίνωση καλεί "σε μαζικό πολιτικό αγώνα διαρκείας - με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, με κοινή αγωνιστική πρακτική όλων των μαχόμενων δυνάμεων" και συνεχίζει "η επαίσχυντη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν στο σφαγιασμό των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών ως δώρο στη Τρόικα, στους Τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ για να εξασφαλιστεί η νέα δανεική σύμβαση-θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και της νεολαίας πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα".

enikos

7 Φεβρουαρίου – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

7 Φεβρουαρίου – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – Όλοι στους δρόμους


Η πατρίδα ξεπουλιέται, ο λαός υποδουλώνεται. Και πώς απαντούν τα συνδικάτα;
Με μια Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012.
Καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11:00 το πρωί.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι εργατοπατέρες. Ακόμα και τώρα, αυτή την ύστατη στιγμή, προδίδουν το λαό και την πατρίδα!

Νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Επανέρχονται από σήμερα χιόνια ακόμα και στα πεδινά, με άνεμους μέχρι 9 μποφόρ αφού ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Απεργιακό φύλλο για την Ελευθεροτυπία


Απεργιακό φύλλο για την Ελευθεροτυπία

Επί ποδός μάχης για την έκδοση των δικών τους Μέσων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία», εν αναμονή της εκδίκασης της αίτησης ένταξης στο άρθρο 99 της Κ.Χ. Τεγόπουλος, στις 15 Φεβρουαρίου.
Οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά την έκδοση της «Ε» των εργαζομένων, που αναμένεται να εκδοθεί το έρχομενο Σάββατο με τιράζ 50.000 φύλλα.

..θεωρείτε μία χώρα σωσμένη όταν ο λαός εξαθλιώνεται ;;




Το απόγευμα η σύσκεψη



Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό το Λουκά Παπαδήμο.
Στη συνάντηση πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το περιεχόμενο  της προς υπογραφή συμφωνίας με την Τρόικα, ενώ οι τελικές θέσεις θα οριστικοποιηθούν την Τρίτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...