Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες – Ιταλία, Ισπανία απειλούν να μπλοκάρουν το Σύμφωνο


Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα τις συνόδου των «27» στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5 και μισή το πρωί.
Ιταλία και Ισπανία απείλησαν ότι θα μπλοκάρουν το Σύμφωνο Ανάπτυξης, εάν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τις χώρες που δέχονται πιέσεις από τις αγορές.
«Η Γερμανία δεν θα δεχθεί νέα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης», δήλωσε γερμανική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι χρειάζονται πολιτικές σταθερότητας για τις χώρες με υψηλά Spread….
Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από τη Σύνοδο ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος είναι το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου.

Το κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής


Σχόλιο RYaN:
Με έντονα γράμματα τα σημεία που εισάγουν προϋποθέσεις και αμφιβολίες. Πολύ σημαντικό ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών δεν αναφέρεται πουθενά, σε αντίθεση με τη σαφή αναφορά στην αντίστοιχη περίπτωση των ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών !!!


“We affirm that it is imperative to break the vicious circle between banks and sovereigns. The Commission will present Proposals on the basis of Article 127(6) for a single supervisory mechanism shortly. We ask the Council to consider these Proposals as a matter of urgency by the end of 2012. When an effective single supervisory mechanism is established, involving the ECB, for banks in the euro area the ESM could,

Συγκεντρώνει στρατεύματα η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία. Σε κατάσταση συναγερμού οι Ενοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας.


Η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σαουδαραβικός Στρατός έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο». 
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Φρουρά της χώρας, οι ταξιαρχίες του Στρατού και οι αεροπορικές δυνάμεις   διατάχθηκαν να βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού από το βράδυ της 27ης Ιουνίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέταξε επίσης τις δυνάμεις που έχει στο δυναμικό της να βρίσκονται επίσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας ξεκινώντας από σήμερα στις 7 π.μ.
Η ετοιμότητα των στρατευμάτων της Σ. Αραβίας έχει να κάνει με μετακινήσεις στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...