Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Εισβολή αστυνομίας στο ΑΠΘ


ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Εισβολή αστυνομίας στο ΑΠΘ
Επεισόδια διαδραματίζονται αυτή την ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πριν από μερικά λεπτά,η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του Πανεπιστημίου, προκειμένου να συλλάβει τους ταραξίες.
Φοιτητές αλλά και καθηγητές προσπάθησαν να διώξουν τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τους κουκουλοφόρους που είχαν βρει καταφύγιο στο χώρο. ΒΙΝΤΕΟ -->

Ολοκληρώθηκε η πορεία - Μικρής έντασης επεισόδια





Με την μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου. Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ περιφρουρούν την αμερικανική πρεσβεία, την βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Η ένταση ξεκίνησε, όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκαν σε ομάδες και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, νεράντζια και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας απάντηση με χρήση δακρυγόνων. Έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Β. Σοφίας. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
ΒΙΝΤΕΟ -->

Τι αποφάσισε το υπουργείο για το χαράτσι ακινήτων - Όλες οι διευκρινίσεις για τις δόσεις και τα λάθη στους λογαριασμούς




- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν εκ νέου το χαράτσι για τις ευπαθείς ομάδες
- Στη δεύτερη δόση του 2011 που θα έρθει στις αρχές του 2012 δεν θα υπάρξει σπάσιμο σε περισσότερες δόσεις
- Σε όσους λογαριασμούς υπάρχουν λάθη αυτοί θα πληρωθούν κανονικά και θα συμψηφιστούν στις επόμενες δόσεις
- Θα ασκηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε δημάρχους που καλούν τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που ξεκαθαρίζει ότι όπου έχουν εντοπιστεί λάθη και έχουν προκύψει τυχόν επιπλέον χρεώσεις, αυτές θα συμψηφιστούν σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον,

Στους 150.000 ανέρχονται οι διαδηλωτές


Στους 150.000 ανέρχονται οι διαδηλωτές

Οι πρώτες δημοσιογραφικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150.000 διαδηλωτές που πήραν μέρος στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία από την άλλη, κάνει λόγο για 25.000 διαδηλωτές.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στην Αμερικάνικη πρεσβεία και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Στην Αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή της πορείας


Στην Αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή της πορείας

Έφτασε η κεφαλή της πορείας στην Αμερικάνικη πρεσβεία.
Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, καθώς μπροστά από την πρεσβεία βρίσκονται παρατεταγμένες 15 κλούβες των ΜΑΤ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: «ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ»


Σχόλιο mantatoforos: Μακάρι αυτόν τον δύσκολο καιρό για όλους προσωπικά, αλλά και για το έθνος, να αφήναν παραπέρα τις διαφορές τους πολιτικοί σαν τη Λιάνα, τον Καμμένο, το Δημαρά, το Βελόπουλο κ.α., να ενώνονταν με γνώμονα την Ελλάδα και την Ορθοδοξία για το καλό αυτού του τόπου!

Το Άγιον Όρος, την τύχη την αγαθή είχα να το πρωταντικρίσω εγώ πετώντας μ' ένα «Μιράζ 2000» πάνω απ' τον Άθω πέρυσι τέ­τοιες μέρες. Ήταν το δώρο των φρου­ρών του Αιγαίου, όπως έκτοτε απο­καλώ τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, για τη γιορτή των αρχαγγέλων, τη δική τους, προς μία δημοσιογράφο που επιμένει να με­τράει τις αναχαιτίσεις των απέναντι κι όχι τις παραβιάσεις τους...

Αυστραλία: Χαρακτήρα «επιδημίας» έχουν πάρει οι αυτοκτονίες


Αυστραλία: Χαρακτήρα «επιδημίας» έχουν πάρει οι αυτοκτονίες
Σύμφωνα με στοιχεία σοκ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η αστυνομία της Αυστραλίας δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερες από μία κλήση ανά ώρα για περιστατικά αυτοκτονίας, ή για απόπειρες αυτοκτονίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, η αστυνομία της χώρας δέχτηκε περισσότερες κλήσεις για αυτοκτονίες παρά για μεθυσμένους!
Έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκάλυψαν ότι κλήθηκαν και χρειάστηκε να παρουσιαστούν αστυνομικοί σε 11.873 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας ή απειλές για αυτοκτονία, μόνο στη Μελβούρνη, με τον αριθμό στην επικράτεια να είναι πολλαπλάσιος.

«Ξέχασε» σπάτουλα στην κοιλιά γυναίκας


«Ξέχασε» σπάτουλα στην κοιλιά γυναίκας

Χειρουργός καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με 3ετή αναστολή, επειδή «ξέχασε» χειρουργική σπάτουλα στην κοιλιά ασθενούς.
Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ οι τρεις συνεργάτες του, δύο ειδικευόμενοι γιατροί και μία εργαλειοδότρια, που κάθισαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την ίδια πράξη, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με 3ετή αναστολή.

Το «Πεινάω μαμά» επέστρεψε…Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά


Το «Πεινάω μαμά» επέστρεψε…Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά

«Πεινάω μαμά»… Το τραγούδι της Τάνιας Τσανακλίδου με τη συγκεκριμένη φράση αποτυπώνει σήμερα την θλιβερή γκρίζα εικόνα, ενός κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας που πλέον ζει στα όρια της εξαθλίωσης.
Οι εκκλήσεις από διάφορους μη κυβερνητικούς ή δημόσιους φορείς, για βοήθεια προς συνανθρώπους μας, που κυριολεκτικά δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι, για τους ίδιους η ακόμα ακόμα και για την οικογένεια τους πληθαίνουν.
Η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου με σχετική ανακοίνωση ζητάει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για να τα δώσει σε εκείνους που τα στερούνται.

Πατέρας σκότωσε τα παιδιά του στον ύπνο τους

Πατέρας σκότωσε τα παιδιά του στον ύπνο τους
Η τρομερή πράξη, ενός πατέρα από το Οχάιο της Αμερικής, αναμένεται να του κοστίσει την ζωή.Ο Reginald Brooks σκότωσε τα τρία του παιδιά με ένα περίστροφο, όταν εκείνα κοιμούνταν.
Στην θυελλώδη δικαστική αντιπαράθεση ακούστηκαν πολλά. Η ομάδα υπεράσπισης του πατέρα επικαλέστηκε την κλονισμένη ψυχολογική και διανοητική του κατάσταση, για να μειώσει την ποινή.

Πρωτοφανές: Απούσα η κυβέρνηση από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!


Πρωτοφανές: Απούσα η κυβέρνηση από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όπως όλα δείχνουν και μετά τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση θα είναι απούσα από τον εορτασμό της επετείου χωρίς να καταθέσει στεφάνι.
Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθεί η πορεία.

Ανήλικη μεταξύ των σατανιστών


Ανήλικη μεταξύ των σατανιστών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι μεταξύ των σατανιστών που ευθύνονται για τον θάνατο της 18χρονης Ελληνίδας Κρίστη Θεολόγου στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι και ένα ανήλικο κορίτσι.
Η σύλληψη της 16χρονης, που φέρεται να βρισκόταν στον χώρο της σατανιστικής τελετής, φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Πλήγμα στην εικόνα της φοβάται η Γερμανία


Πλήγμα στην εικόνα της φοβάται η Γερμανία

Απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος NPD, βάση «φακελώματος» ακροδεξιών εξετρεμιστών και εκδήλωση προς τιμή των εννέα θυμάτων δολοφονίας από ομάδα νεοναζί συζητά η Γερμανία σε μία προσπάθεια να αποφύγει το πλήγμα στη φήμη της που φοβάται μετά την αποκάλυψη ύπαρξης ακροδεξιάς οργάνωσης κάτω από τη «μύτη» των αρχών για χρόνια.
Οι Γερμανοί πολιτικοί, από τον πρόεδρο μέχρι τους βουλευτές, καταδικάζουν στον υψηλότερο τόνο τη «νεοναζί τρομοκρατία», όπως την χαρακτηρίζουν, αλλά αισθάνονται εξαιρετικά άβολα βλέποντας την κάλυψη του θέματος στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Ελλάδα: Πάνω από 2.000 εταιρείας στο δρόμο της πτώχευσης


Ελλάδα: Πάνω από 2.000 εταιρείας στο δρόμο της πτώχευσης

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Deloitte, οι διαστάσεις της ύφεσης στην Ελλάδα είναι πλέον τρομακτικές, καθώς υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις επιχειρήσεων για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.
Μόνο οι εισηγμένες επιχειρήσεις που έχουν εισέλθει ή καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα ανέρχονται σε 16, ενώ περίπου άλλες 100 αντιμετωπίζουν είτε αυξημένο, είτε υψηλό κίνδυνο.
Είναι ενδεικτικό ότι περισσότερες από 2.000 εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και κερδοφορίας έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο άρθρο 99.

Υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας (βίντεο)


Υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας [βίντεο]Στο βίντεο παρακολουθούμε την πρ. Πρύτανη και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη να υποστηρίζει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος που ορίστηκε «μεταβατικός» πρωθυπουργός, ήρθε για να εξασφαλίσει την κατά γράμμα επιβολή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που προβλέπει την ταχύτατη εκποίηση, την εκμετάλλευση της Ελλάδας υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας.
Αυτά που υποχρεούται να κάνει είναι να επισπεύσει και να αυξήσει τις απολύσεις-εφεδρείες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
ΒΙΝΤΕΟ --->

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο την Πέμπτη λόγω των διαδηλώσεων


Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο την Πέμπτη λόγω των διαδηλώσεων

Σε κλοιό αστυνομικών και διαδηλωτών θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη λόγω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου, με συνέπεια όλοι σχεδόν οι δρόμοι να παραμείνουν κλειστοί.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης οι πρώτοι δρόμοι θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 14.30, ενώ οι διακοπές και οι εκτροπές της κυκλοφορίας θα συνεχιστούν ανάλογα με τις προσυγκεντρώσεις και το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι πορείες.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί σταδιακά στις οδούς Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή, καθώς και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, που θα επικρατούν.

Εκτός ψηφοδελτίων η Μιλένα


Εκτός ψηφοδελτίων η Μιλένα

Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- κάτι το οποίο στην παρούσα φάση θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο- τότε η κ. Μιλένα Αποστολάκη δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.
Αυτό μας είπε κορυφαίος κομματικός παράγονταςο οποίος ανήκει στον στενό πυρήνα συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ορισμένοι ενδεχομένως να εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα δεχθεί αφόρητες πιέσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Βενιζέλο,  αλλά μάλλον αυτό το σενάριο δεν ισχύει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...