Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο την Πέμπτη λόγω των διαδηλώσεων


Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο την Πέμπτη λόγω των διαδηλώσεων

Σε κλοιό αστυνομικών και διαδηλωτών θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη λόγω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου, με συνέπεια όλοι σχεδόν οι δρόμοι να παραμείνουν κλειστοί.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης οι πρώτοι δρόμοι θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 14.30, ενώ οι διακοπές και οι εκτροπές της κυκλοφορίας θα συνεχιστούν ανάλογα με τις προσυγκεντρώσεις και το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι πορείες.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί σταδιακά στις οδούς Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή, καθώς και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, που θα επικρατούν.

Επίσης, από χτες ξεκίνησε η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Εγνατία (από πλατεία Σιντριβανίου μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου – στο ρεύμα κυκλοφορίας προς δυτικά) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Εγνατία).
Κάλεσμα στους εργαζομένους από συνδικαλιστικούς φορείς
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης του Πολυτεχνείου, αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 17.00, απευθύνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς.
Στη σχετική ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης επισημαίνονται οι σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία και τονίζεται ότι «το αίτημα για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ».
Επίσης, με ανακοίνωση της η γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) προωθεί μεταξύ άλλων, συνθήματα όπως την «έξοδο από την Ε.Ε.» και «μονομερή διαγραφή του χρέους».
Την «επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το εξωτερικό» και την έξοδο από «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.» ζητά, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), που καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει.


agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...