Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοφανές: Απούσα η κυβέρνηση από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!


Πρωτοφανές: Απούσα η κυβέρνηση από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όπως όλα δείχνουν και μετά τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση θα είναι απούσα από τον εορτασμό της επετείου χωρίς να καταθέσει στεφάνι.
Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθεί η πορεία.

Από τη Δευτέρα κιόλας έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.
Με εντολή της αστυνομίας θα κλείνουν σταδιακά σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο», στη 1 ο σταθμός «Σύνταγμα» και στις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».
Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.
Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...