Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τα πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει» για την κυβέρνηση Σαμαρά

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr αυτά είναι τα ονόμα των πολιτικών και των τεχνοκρατών που έχουν «κλειιδώσει» μέχρις στιγμής για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπο τον Αντώνη Σαμαρά:
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος
Yφυπουργός Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός Άμυνας ή Εξωτερικών: Δημήτρης Αβραμόπουλος

H Ευρώπη βάζει «stop» στα σχέδια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου


H Ευρώπη βάζει «stop» στα σχέδια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
Δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για ριζικές αλλαγές στο Μνημόνιο οι ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι έδειξαν χθες τα δόντια τους στην ελληνική κυβέρνηση που πιθανόν σχηματισθεί σήμερα. Αγκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δεν άφησαν πολλά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης στην Ελλάδα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα.
«Εξήγησα στον Αντώνη Σαμαρά πως δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Γιουνκέρ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεδομένης της ύφεσης, η οποία είναι βαθύτερη στην Ελλάδα απ’ό,τι αναμενόταν, «θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος».

Η Moody’s αναβάθμισε την… Τουρκία!


Η Moody’s αναβάθμισε την… Τουρκία!
Μία βαθμίδα στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Moody’s κέρδισε σήμερα η Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, προχώρησε σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της γειτονικής μας χώρας, λόγω της σημαντικής βελτίωσης των δημοσιονομικών της και – κατά συνέπεια – της αυξημένης ικανότητας να απορροφήσει το όποιο σοκ προκύψει, και των πολιτικών, που έχουν ακολουθηθεί και μπορούν να αντιμετωπίσουν εξωτερικές ανισορροπίες, όπως το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πιστωτικό κίνδυνο για τη χώρα.

Πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Βοιωτία – Υψηλός κίνδυνος για Αττική και Εύβοια

Πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Βοιωτία – Υψηλός κίνδυνος για Αττική και Εύβοια
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στο Προσήλιο Βοιωτίας και στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βοιωτία επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες στο Ναύπλιο συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήατα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια
Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και την Αττική.

Κλινικά νεκρός ο Μουμπάρακ


Κλινικά νεκρός ο Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε νωρίτερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Ρόιτερς. 

Λίγο νωρίτερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, MENA, είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, είναι κλινικά νεκρός, κάτι που επιβεβαίωνε και νοσοκομειακή πηγή. Ωστόσο, διαψεύδοντας ότι είναι "κλινικά νεκρός", όπως μετέδωσε νωρίτερα το Mena, ιατρική πηγή ανακοίνωσε ότι οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...