Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Βοιωτία – Υψηλός κίνδυνος για Αττική και Εύβοια

Πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Βοιωτία – Υψηλός κίνδυνος για Αττική και Εύβοια
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στο Προσήλιο Βοιωτίας και στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βοιωτία επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες στο Ναύπλιο συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήατα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια
Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και την Αττική.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...