Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο ο κατώτατος μισθός


Στο στόχαστρο ο κατώτατος μισθός

Αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στηρίζοντας την εργοδοτική επίθεση που εκδηλώνεται με κλιμακούμενη ένταση στους εργασιακούς χώρους και γενικεύοντας τον πόλεμο κατά της εργατικής τάξης.
Ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος προανήγγειλε χτες (στο «Ράδιο 9») ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα αρχίσει ο «διάλογος» ανάμεσα σε κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικάτα για το πώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ




Μία πόλη κοιμάται στους δρόμους! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ
Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.
Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες «νοικοκυραίοι» που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι «νεο-άστεγοι». Η νέα γενιά του δρόμου…

Πακιστάν: Νεκροί στρατιώτες από ΝΑΤΟϊκή επέμβαση


Πακιστάν: Νεκροί στρατιώτες από ΝΑΤΟϊκή επέμβαση

Επιδρομή μέσω ελικοπτέρου πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο βόρειο Πακιστάν.
Η επίθεση έγινε από το Αφγανιστάν και έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 οπλίτες ενώ τραυματίστηκαν 14.
Προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, οι πακιστανικές αρχές έκλεισαν τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ζητούσε δανεικά δύο ευρώ για να κάνει μόνος του την έφεση!


Ζητούσε δανεικά δύο ευρώ για να κάνει μόνος του την έφεση!

Ο λόγος για έναν Ηρακλειώτη ενώ όπως αναφέρουν δικηγόροι της πόλης δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό…
Συγκεκριμένα,  ο άνδρας ζητούσε δανεικά δύο ευρώ προκειμένου να αγοράσει τα απαραίτητα Μεγαρόσημα ώστε να ασκήσει μόνος του έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε σε βάρος του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

«Παντρέψου το βιαστή σου ή πας 12 χρόνια φυλακή»! Συμβαίνει στο Αφγανιστάν!


«Παντρέψου το βιαστή σου ή πας 12 χρόνια φυλακή»! Συμβαίνει στο Αφγανιστάν!

Η Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της.
Με βάση τους αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε «ένοχη» και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση: Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή!
Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…

Επαναφορά της θανατικής ποινής επιδιώκει η αντιπολίτευση στην Πολωνία


Επαναφορά της θανατικής ποινής επιδιώκει η αντιπολίτευση στην Πολωνία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολωνία, αυτό του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), ανακοίνωσε χθες ότι θα πιέσει για την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της θανατικής ποινής.
«Δεν υπάρχουν κανόνες της ΕΕ που να το απαγορεύουν», δήλωσε ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, επικεφαλής του δεξιού κόμματος, μιλώντας στη Βαρσοβία.

Φώτης Κουβέλης: «Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές


Φώτης Κουβέλης: «Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Θετικά απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Η κυβερνητική εξουσία δεν αφήνει αδιάφορη τη Δημοκρατική Αριστερά, δηλώνει σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Φώτης Κουβέλης.

«Άγκυρα» ρίχνουν τα πλοία την 1η Δεκέμβρη


«Άγκυρα» ρίχνουν τα πλοία την 1η  Δεκέμβρη

Αγκυροβολημένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Η ΠΝΟ ζητεί την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο οι Ελληνες ναυτικοί, ενώ προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας και από την κείμενη νομοθεσία.

Παιδική διαφήμιση «αποκαλύπτει» πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης


ΒΙΝΤΕΟ: Παιδική διαφήμιση «αποκαλύπτει» πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Σάλο έχει προκαλέσει μια παιδική διαφήμιση στη Μεγάλη Βρετανία με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο η οποία εμμέσως πλην σαφώς λέει πως τα δώρα της Πρωτοχρονιάς δεν τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης αλλά η μαμά και ο μπαμπάς!
Εκατοντάδες γονείς εξέφρασαν τα παράπονά τους για το συγκεκριμένο σποτ αφού όπως υποστηρίζουν «χαλάει το όνειρο των παιδιών». Μέχρι και σελίδα στο Facebook δημιούργησαν μέσω της οποίας ζητούν να κοπεί η διαφήμιση από την τηλεόραση.
ΒΙΝΤΕΟ -->

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάιρο


Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάιρο

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, που καταπλακώθηκε από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει από τη νύχτα της Παρασκευής έξω από την έδρα της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό από το στρατό του νέου πρωθυπουργού, Καμάλ Γκαντούρι. Η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ Λοβέρδος παραδίδει σε ιδιώτες τη μεταφορά αίματος!


Ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ Λοβέρδος παραδίδει σε ιδιώτες τη μεταφορά αίματος!

Η μεταφορά αίματος έχει πέσει στα χέρια ιδιωτών.
Έτσι το δρομολόγιο απο την Αθήνα στο νοσοκομείο της Θήβας χρεώνεται:
Αθήνα – Θήβα, το δρομολόγιο Θήβα – Λειβαδιά χρεώνεται: Αθήνα – Λειβαδιά, το δρομολόγιο Λειβαδιά – Λαμία χρεώνεται: Αθήνα – Λαμία και ούτω καθ’ εξής.
Αθάνατη Ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία

Λ. Κανέλλη: Αν είναι να πεινάμε με αφεντικό, καλύτερα να πεινάμε χωρίς αφεντικό


Λ. Κανέλλη: Αν είναι να πεινάμε με αφεντικό, καλύτερα να πεινάμε χωρίς αφεντικό [βίντεο]
Ευρώ σκεπτικιστές και μετά δημοκρατία
Η διαφαινόμενη Γερμανική κυριαρχία.
Η συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Πόσο κοντά είναι μια πολεμική σύρραξη;
Tα 15 λεπτά της χθεσινής εκπομπής της Λιάνας Κανέλλη με συνομιλητή της, τον πολιτικό και ιστορικό αναλυτή του Πανεπιστήμιου του Μονάχου Ηλία Ηλιόπουλου που και σήμερα μας κάνουν ένα ακόμη μάθημα ιστορίας.
ΒΙΝΤΕΟ -->

4 super tips για να κερδίσετε λίγη βενζίνη παραπάνω


4 super tips για να κερδίσετε λίγη βενζίνη παραπάνω

Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε βενζίνη κατά τον εφοδιασμό του αυτοκινήτου σας στο βενζινάδικο.
1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί.
Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 λίτρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...