Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο ο κατώτατος μισθός


Στο στόχαστρο ο κατώτατος μισθός

Αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στηρίζοντας την εργοδοτική επίθεση που εκδηλώνεται με κλιμακούμενη ένταση στους εργασιακούς χώρους και γενικεύοντας τον πόλεμο κατά της εργατικής τάξης.
Ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος προανήγγειλε χτες (στο «Ράδιο 9») ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα αρχίσει ο «διάλογος» ανάμεσα σε κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικάτα για το πώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Εχει ήδη προαναγγελθεί ότι το βασικό θέμα στο πλαίσιο αυτού του «διαλόγου» είναι η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αφού κυβέρνηση – τρόικα – ΣΕΒ συμφωνούν ότι «οι κατώτατοι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι σε σχέση με άλλα κράτη – μέλη που έχουν τα ίδια επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αποτελούν «εμπόδιο» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Δεν τους φτάνει η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που προβλέπει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, αλλά θέλουν να κατεβάσουν επίσημα και νόμιμα τους κατώτατους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και των άλλων γειτονικών χωρών.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες και δεν πρέπει να δείξουν την παραμικρή ανοχή στη μαύρη συγκυβέρνηση, που αποστολή της είναι να πάρει μέτρα που θα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κανένας εφησυχασμός, κανένας εκφοβισμός, κανένας αποπροσανατολισμός δεν πρέπει να βάλει φρένο στο λαϊκό ποτάμι της σύγκρουσης για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και γενικότερα της εξουσίας των μονοπωλίων.

rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...