Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ζητούσε δανεικά δύο ευρώ για να κάνει μόνος του την έφεση!


Ζητούσε δανεικά δύο ευρώ για να κάνει μόνος του την έφεση!

Ο λόγος για έναν Ηρακλειώτη ενώ όπως αναφέρουν δικηγόροι της πόλης δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό…
Συγκεκριμένα,  ο άνδρας ζητούσε δανεικά δύο ευρώ προκειμένου να αγοράσει τα απαραίτητα Μεγαρόσημα ώστε να ασκήσει μόνος του έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε σε βάρος του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο άνθρωπος δεν είχε ούτε ευρώ στην τσέπη του για να μπορέσει να ασκήσει τα ένδικα μέσα που του παρέχει ο νόμος.
Εννοείται φυσικά ότι δεν διανοήθηκε να βάλει δικηγόρο να κάνει την διαδικασία αφού θα χρειαζόταν να καλύψει και τα δικαστικά έξοδα όπως αναφέρει το cretalive.gr.
Δικηγόροι του Ηρακλείου ανέφεραν στην «Πατρίδα» ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, τονίζοντας ότι αρκετοί πολίτες αποφεύγουν να ασκήσουν έφεση λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ πολλοί περισσότεροι αναβάλλουν τα δικαστήρια τους με κάθε τρόπο γιατί δεν έχουν επίσης να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.
Γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου περιγράφει χαμογελώντας περιστατικό που του συνέβη πριν από λίγες ημέρες με πελάτη του σε ποινική υπόθεση. «Η απόφαση ήταν πολύ καλή και μάλιστα με ευχαρίστησε διπλά. Η αμοιβή δεδομένων των οικονομικών συγκυριών ήταν 500 ευρώ. Με διαβεβαίωσε ότι εντός πέντε λεπτών θα ερχόταν ο πατέρας του για να με πληρώσει. Ακόμα τον περιμένω… Εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Και αυτά πλέον είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τι να κάνουμε;» ανέφερε.
Άλλος συνάδελφος του ανέφερε στην «Πατρίδα» ότι αρκετοί πελάτες κάνουν πλέον σκληρό «παζάρι» ακόμα και για 30 ή 40 ευρώ. «Και όμως τα χρήματα αυτά τα έχουν ανάγκη. Και μιλάμε για ανθρώπους που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν μπει στην διαδικασία διαπραγμάτευσης της αμοιβής».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...