Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα ηλίθιε Ευρωπαίε

Το "We blame you" ενός Βρετανού, οδήγησε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη να του απαντήσει με ένα κείμενο που αξίζει να διαβάσετε. Το NEWS 247 το αναδημοσιεύει.
 

Με αφορμή την ειρωνεία ενός Βρετανού προς τους Έλληνες και μια συζήτηση που είχε μαζί του στο Λονδίνο, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης προσπάθησε με ιστορικές αναφορές να καταδείξει την ευθύνη των Ευρωπαίων, παραδεχόμενος ωστόσο και τα δικά μας λάθη.
Το NEWS 247 αναδημοσιεύει το κείμενο του που "ανέβηκε" στην προσωπική ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, θεωρώντας το ως μια εμπεριστατωμένη απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα, αλλά και στον λαϊκισμό που καλλιεργείται εντός και εκτός της χώρας.
Ολόκληρο το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Aπαγορεύεται(!) πλέον να χρεοκοπήσουμε…


Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να χρεοκοπήσει εντός του ευρώ από τη στιγμή όπου η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους θα αποτελεί προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε άλλης πληρωμής..

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χαρακτηρίσει κανείς το PSI Plus.
Άλλοι το βλέπουν σαν μισογεμάτο ποτήρι, ενώ άλλοι το βλέπουν σαν μισοάδειο.
Στους πρώτους αρέσει να τονίζουν τη σημαντική αύξηση της μέσης διάρκειας του δημοσίου χρέους στα 20 χρόνια περίπου από 7 προηγουμένως.

Η συγκεκριμένη ενέργεια οδηγεί σε μεγάλη μείωση των χρεολυτικών δόσεων και επομένως περιορίζει αισθητά το ρίσκο της αναχρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Στους ίδιους αρέσει επίσης να τονίζουν τη σημαντική μείωση των δόσεων για τόκους λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων που φέρουν τα νέα ομόλογα και τα νέα δάνεια, καθιστώντας ευκολότερη τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας.

Η “Δράκουλας” του υπουργείου Παιδείας, μοίρασε κονδύλια πριν φύγει σε δικούς της ανθρώπους



Πίνει το “αίμα” του Ελληνικού λαού με το καλαμάκι…

Αφού διέλυσε την Παιδεία, η Άννα Διαμαντοπούλου λίγο πριν την μετακίνηση της από το υπ. Παιδείας στο υπ. Ανάπτυξης, φρόντισε τους δικούς της μοιράζοντας τους κονδύλια του ΕΣΠΑ.. Αυτό ισχυρίζεται με ερώτηση του στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Α. Ντινόπουλος.

Δείτε το έγγραφο…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ 11 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14


Νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ, με έμφαση στις περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, μειώσεις δαπανών στην άμυνα και περικοπές στους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει το πακέτο για το διάστημα  2013-2014.
Στην έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάσει το Reuters, τονίζεται πως τα νέα μέτρα  αποτελούν προαπαιτούμενο για τη νέα οικονομική βοήθεια
Αναλυτικά, στην έκθεση αναφέρεται πως απαιτούνται νέα μέτρα, που θα αφορούν κυρίως σε περικοπές δαπανών, συνολικού ύψους 5,5% του ΑΕΠ το διάστημα 2013-2014. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να προσδιορίσει η Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο.

Στήνει Κόσοβο ο Τούρκος πρεσβευτής περιοδεύοντας σαν … πασάς στη Θράκη


Ακόμα αναμένουν οι Έλληνες πολίτες την τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλητικές δηλώσεις του νέου Τούρκου πρέσβη ο οποίος προσπάθησε πριν από μερικές εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ο προστάτης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας και πρώτα απ’όλα των …Τούρκων της ελληνικής Θράκης, όπως είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες μουσουλμάνους κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης.
Και φυσικά αφού ο αξιότιμος πρέσβης είδε ότι στην Ελλάδα ακόμα και αν λέγονται προκλητικά πράγματα, όπως αυτά που είπε, δεν υπάρχει αντίδραση από την πολιτεία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι “γνωριμίας” με τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας  στην Θράκη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις τουρκικές αμφισβητήσεις στην Θράκη.

O Mίκης «βάζει φωτιά» στην παρέλαση: «Δεν μπορεί να την τιμήσουν όσοι παρέδωσαν την εθνική ανεξαρτησία»


O Mίκης «βάζει φωτιά» στην παρέλαση: «Δεν μπορεί να την τιμήσουν όσοι παρέδωσαν την εθνική ανεξαρτησία»
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων».
Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να γράψει άρθρομε τίτλο «Περί »τραμπούκων», »προβοκατόρων» και 25ης Μαρτίου» στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καψή και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να εξομοιώσουν όσους διαμαρτύρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής με«τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς».
Υπερασπίζεται την οργή όσων πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, απορρίπτει τη δημοκρατική ευαισθησία των κυβερνώντων όταν μιλάνε για τα γιαούρτια αλλά, όπως λέει, ξεχνούν τα δακρυγόνα που έριξαν κατά διαδηλωτών που απλώς φώναζαν συνθήματα.

Το νέο κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη “Κοινωνική Συμφωνία”


Νέα εικόνα (23)
«Κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» το νέο κόμμα των Κατσέλη-Κατστανίδη.
Αυτή την ώρα παρουσιάζεται, στο χώρο της Αίγλης στο Ζάππειο, από την Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη η ίδρυση νέου κόμματος, με όνομα «Κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη», που θα απαρτίζεται, αρχικά, από στελέχη και μέλη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. κόμματος.

Σεισμοί, κατολισθήσεις και ενδεχομένως έκρηξη στη Σαντορίνη!


Σεισμοί, κατολισθήσεις και ενδεχομένως έκρηξη στη Σαντορίνη!
Η καλντέρα ξύπνησε και πάλι και παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2011, έπειτα από δεκαετίες. Ηδη έχει «ξεράσει μάγμα 14 εκατομμυρίων κυβικών, ικανό να γεμίσει μια σφαίρα διαμέτρου όσο τρία ποδοασφαιρικά γήπεδα».
Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Αντριου Νιούμαν της Σχολής Γεωεπιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (Georgia Tech), ο οποίος από το 2006 έχει εγκαταστήσει πάνω από 20 σταθμούς (αισθητήρες) GPS στο όμορφο νησί του Αιγαίου, σε μελέτη του που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης «Geophysical Research Letters».

Λιάνα Κανέλλη: «Μπορούμε να αλλάξουμε ρότα και ζωή και κόσμο…»


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη 

Στην προεκλογική φρεσκοκουρεμένη πατρίδα μας, δύο γραμμές παραγωγής έχουμε σε κυριολεκτικά τρομακτικούς ρυθμούς να λειτουργούν. Η μία βγάζει στην αγορά το ένα κόμμα και το άλλο κίνημα με τη σέσουλα και διαδικασίες του κατεπείγοντος. Ωσάν όλα, σε συνθήκες δημοκρατικότατης εξαθλίωσης του πληθυσμού, να πρέπει να συμμετάσχουν, να προλάβουν δηλαδή, όχι στο γολγοθά αλλά στην πολυδιαφημισμένη ανάσταση των κουρεμένων. Η άλλη γραμμή παραγωγής βγάζει σε πολύχρωμη ιδεολογική συσκευασία μια αλυσίδα φιλάνθρωπων κι ένα στρατό αφυπνισθέντων αστών που είδαν ξαφνικά ότι περικυκλώθηκαν από στίφη πεινασμένων άνεργων κι οργισμένων κοινών θνητών και αυτομαστιγώνονται ή κορδώνονται δημοσίως ότι τώρα ξέρουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην απάλυνση του γενικευμένου πόνου. Ξερατό. Η υποκρισία σε πληθωριστικό τύπωμα άκρως χρήσιμων νομισμάτων «ίματζ» με την αφεντομουτσουνάρα του καθενός στη θέση της κορόνας και αντίτιμο την ανάγκη των μαζών που την ποιούν φιλοτιμία…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...