Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στήνει Κόσοβο ο Τούρκος πρεσβευτής περιοδεύοντας σαν … πασάς στη Θράκη


Ακόμα αναμένουν οι Έλληνες πολίτες την τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλητικές δηλώσεις του νέου Τούρκου πρέσβη ο οποίος προσπάθησε πριν από μερικές εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ο προστάτης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας και πρώτα απ’όλα των …Τούρκων της ελληνικής Θράκης, όπως είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες μουσουλμάνους κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης.
Και φυσικά αφού ο αξιότιμος πρέσβης είδε ότι στην Ελλάδα ακόμα και αν λέγονται προκλητικά πράγματα, όπως αυτά που είπε, δεν υπάρχει αντίδραση από την πολιτεία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι “γνωριμίας” με τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας  στην Θράκη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις τουρκικές αμφισβητήσεις στην Θράκη.

Πιο συγκεκριμένα 49 ημέρες από τότε που ο Τούρκος πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Kerim Uras επισκέφτηκε την Θράκη όπου και παρέμεινε για τρείς ημέρες. Η επίσκεψη του άρχισε από την Αλεξανδρούπολη όπου έφτασε αεροπορικώς. Στο αεροδρόμιο τον ανέμενε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή  Mustafa Sarnits.
Η πρώτη του επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη ήταν στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Α. Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Θράκη ο Τούρκος πρέσβης έκανε ότι μπορούσε για να ενισχύσει την«τουρκικότητα» της μειονότητας επισκεπτόμενος την παράνομη από το ελληνικό κράτος «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»,ενώ συναντήθηκε με τους  βουλευτές ΞάνθηςΤσετίν Μάντατζη και Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν οι οποίοι ως γνωστό όπου βρεθούν και όπου σταθούν διατυμπανίζουν την “τουρκικότητα” τους και την “τουρκική” ταυτότητα της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...