Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


"Αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία εάν δεν πετύχουμε"

Πώς στήθηκε η κομπίνα της Energa και Hellas Power

Ηλεκτροσόκ αποκαλύψεων για τις δύο εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβάστε αναλυτικά στο NEWS 247 πώς δρούσε η ιδιοκτησία εις βάρος της ΔΕΗ και με θύματα χιλιάδες καταναλωτές.




Ηλεκτροσόκ προκαλεί η κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε στηθεί εις βάρος της ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές τις μεγαλύτερες εταιρίες - παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power και την πώλησή τους πριν περίπου δύο μήνες σε ρωσο-αραβικό fund.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας "Real News", οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν εδώ και μήνες για την οσμή σκανδάλου, καθώς η ΔΕΗ τούς είχε ενημερώσει όχι μόνο για το ύψος των οφειλών των δύο προμηθευτών, που σήμερα φτάνουν τα 83.478.003 ευρώ, αλλά και για την παραπλανητική διαφήμιση στην οποία είχαν καταφύγει.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι 2 εταιρίες παρουσιάστηκαν ασυνεπείς ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών τους, με την ΔΕΗ να εκτιμά ότι έχουν αυθαιρέτως προχωρήσει σε στάση πληρωμών για το 2011 και αντιστοίχως, να ενημερώνει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Διαχειριστή του Ελληνικού συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η ΔΕΗ είχε προσφύγει από τις 4/11 και στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί περί φθηνότερης ενέργειας είναι παραπλανητικοί.
Σύμφωνα ωστόσο με το πόρισμα - καταπέλτη του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πάνω από 120 εκατ. ευρώ, αντί να αποδοθούν στη ΔΕΗ, μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, ζημιώνοντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Ήδη με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν δεσμευτεί ποσά ύψους 100 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2 εταιριών.
Αμφότερες οφείλουν συνολικά πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής που της ελέγχει δεν έχει καταβάλει τη ληξιπρόθεσμη δόση των ήδη ρυθμισμένων υποχρεώσεών του που ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στις οφειλές είναι και περίπου 100 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το χαράτσι της ΔΕΗ και δεν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Real News" η εντολή που έχει δοθεί στις εταιρίες που διαχειρίζονται τους καθυστερημένους λογαριασμούς είναι να αποδεικνύουν στους μεγάλους πελάτες την καταβολή των οφειλομένων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

news247

Χιόνια και στην Αττική

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Στον "πάγο" η χώρα και αύριο.


Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σε όλη τη χώρα από σήμερα Κυριακή. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό καιρού και την Δευτέρα
Σήμερα Κυριακή, θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά και ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 3 με 5 και στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

news247

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών



Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μάξιμο για τη συνάντηση των πολιτικώ αρχηγών με τον ρπωθυπυοργό, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Είναι μία κρίσιμη μέρα και θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη τη δυνατή σοβαρότητα αλλά και στιβαρότητα».

Λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μάξιμο ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος έφθασε στο γραφείο του στις 12.30.

Τι θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους 3 πολιτικούς αρχηγούς

Η Τρόικα απαιτεί: Όλα εδώ και τώρα


Η Τρόικα απαιτεί: Όλα εδώ και τώρα

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με το κλιμάκιο της Τρόικας, το οποίο παρέμεινε αμετακίνητο στο σύνολο των θεμάτων που έχει θέσει.
Κατά τις τέσσερις ώρες που διήρκεσε η συνάντηση το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς οι Τροϊκανοί άσκησαν εκβιαστικές πιέσεις για τα θέματα του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κύβος ερρίφθη!


Quantcast


Σκληρό παζάρι για την τύχη της Ελλάδας εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα μαντάτα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, παρά τις επίσημες δηλώσεις για στήριξη της χώρας μας. Όπως είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε, η Γερμανία και το ΔΝΤ έχουν ήδη λάβει την απόφαση να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τα άκρα τόσο στο θέμα του PSI όσο και στο νέο δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s


Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Eντοπίστηκε νέος ιός στην Ευρώπη που επηρεάζει βοοειδή και αρνιά


Eντοπίστηκε νέος ιός στην Ευρώπη που επηρεάζει βοοειδή και αρνιά

Ένας νέος ιός που επηρεάζει αρνιά, κατσίκες και βοοειδή και τους προκαλεί γενετικές δυσμορφίες, εντοπίστηκε πρόσφατα στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας.

Η Τρόικα απαιτεί: Όλα εδώ και τώρα


Η Τρόικα απαιτεί: Όλα εδώ και τώρα

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με το κλιμάκιο της Τρόικας, το οποίο παρέμεινε αμετακίνητο στο σύνολο των θεμάτων που έχει θέσει.
Κατά τις τέσσερις ώρες που διήρκεσε η συνάντηση το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς οι Τροϊκανοί άσκησαν εκβιαστικές πιέσεις για τα θέματα του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επικουρικές συντάξεις.

Εκχώρηση κυριαρχίας του προϋπολογισμού σε επίτροπο, με συνταγματική ρύθμιση!!!


Quantcast


Σύμφωνα με τους Financial Times, η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα, να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία του προϋπολογισμού και των δαπανών στην ευρωζώνη… σε “ Επίτροπο προϋπολογισμού”, για να εξασφαλίσει την δεύτερη δανειοδότηση των 130 δις €, σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που παραθέτουν οι Financial Times.
Διαβάστε τι λέει σε γενικές γραμμές το “ πιστοποιητικό συμμόρφωσης

Ο Τιμοκατάλογος της Βουλής: Τι τρώνε οι βουλευτές μας… [φωτο]


Ο Τιμοκατάλογος της Βουλής: Τι τρώνε οι βουλευτές μας… [φωτο]

Για όσους έχουν απορία για το τί τρώνε οι βουλευτές μας στη Βουλή, υποκλέψαμε τον κατάλογο μιας ημέρας του εστιατορίου της Βουλής και τον αναρτούμε
Καλοπερνάνε μάλλον με τις μπριζόλες από σταβλίσια μοσχάρια και με τα φρέσκα λαβράκια.
Και αν το πάρουν σε πακέτο για το σπίτι έχουν και 5% έκπτωση

Πρωτοσελιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 29/01/2012

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 29-01-2012

Δέκα σελίδες τρόμου το δεύτερο μνημόνιο!


Δέκα σελίδες τρόμου το δεύτερο μνημόνιο!

Ένα δεκασέλιδο κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά γεμάτο με νέα σκληρότερα μέτρα, τσεκούρι διαρκείας στις δαπάνες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές παρέδωσε χτες στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...