Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών



Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μάξιμο για τη συνάντηση των πολιτικώ αρχηγών με τον ρπωθυπυοργό, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Είναι μία κρίσιμη μέρα και θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη τη δυνατή σοβαρότητα αλλά και στιβαρότητα».

Λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μάξιμο ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος έφθασε στο γραφείο του στις 12.30.

Τι θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους 3 πολιτικούς αρχηγούς
Τη δέσμευση των αρχηγών, των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο πλαίσιο με το οποίο θα μεταβεί αύριο στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσει ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής σύσκεψης.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, αναμένεται να επιδιώξει πλήρη συμφωνία με τους Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη για τα σημεία με τα οποία θα συμφωνήσει στο κείμενο προαπαιτούμενο της τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος θα προειδοποιήσει τους αρχηγούς ότι δεν προτίθεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών στα σημεία που ζητάει η τρόικα. «Μόνος μου δεν παίρνω την ευθύνη», διαμηνύει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς τα μέτρα που προτείνονται είναι ιδιαίτερα σκληρά και δύσκολα θα περάσουν από το κοινοβούλιο ακόμα και αν τα στηρίζουν οι τρεις αρχηγοί, ενώ εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν και μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

"Κόκκινη γραμμή" και για τους τρεις αρχηγούς αποτελεί η μείωση των μισθών, ενώ ο Γ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα των μετοχών των τραπεζών. Στη σύσκεψη, ωστόσο, οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να θέσουν κι άλλα θέματα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε χθες ότι προσέρχεται στη σύσκεψη των αρχηγών για την ανάγκη, όπως είπε, δύο διαπραγματεύσεων: «Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος που έχουμε μπροστά μας».



Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι: «Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας, που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας. Η μόνη επιλογή εθνικής ευθύνης που τους έχει απομείνει είναι, σήμερα κιόλας, να αποφασίσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσα στο Φλεβάρη».

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...