Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια και στην Αττική

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Στον "πάγο" η χώρα και αύριο.


Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σε όλη τη χώρα από σήμερα Κυριακή. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό καιρού και την Δευτέρα
Σήμερα Κυριακή, θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά και ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 3 με 5 και στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...