Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διευκολύνσεις για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων


Διευκολύνσεις για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Διευκολύνσεις σε δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων μετά τη μείωση των αποδοχών τους, ενέκρινε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των διευκολύνσεων που θα παρέχονται είναι η επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης χορηγηθέντων στεγαστικών δανείων και δανείων επισκευών κατά κανόνα για 5 ή 10 έτη και δανείων μικροεπισκευών – μικροβελτιώσεων για 5 έτη και κατ΄εξαίρεση για μικρότερη διάρκεια όταν η ηλικία του δανειολήπτη δεν επιτρέπει την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου για 5 ή 10 έτη ακριβώς, η αναστολή εξυπηρέτησης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και η ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών.
Οι διευκολύνσεις αφορούν αρχικά στους δανειολήπτες, που σωρευτικά:

Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»


Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διαδικασία διάλυσης είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Η ΟΝΕ πάσχει από τεράστιες ανισορροπίες, όπου τα πλεονάσματα του κέντρου, κυρίως της Γερμανίας, αντιστοιχούν με ελλείμματα της περιφέρειας. Το χρέος που πνίγει την περιφέρεια είναι απόρροια αυτών των ανισορροπιών. Η λιτότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί φέρνει ύφεση. Ακόμη και τα κράτη του κέντρου θα έχουν πλέον μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Για το λόγο αυτό οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεφορτώνονται τα ομόλογα άλλων χωρών και αγοράζουν γερμανικά που τα θεωρούν τα μόνα ασφαλή. Τις πρόσφατες μέρες ανέβηκαν τα σπρεντ της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας. Οσο ανεβαίνουν τα σπρεντ, τόσο ευνοείται η κερδοσκοπία και στην ουσία καταρρέει η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η διάλυση είναι θέμα εβδομάδων.

Μάχες πρόκρισης σε πολλά μέτωπα


Μάχες πρόκρισης σε πολλά μέτωπα

Η φάση των ομίλων οδεύει προς το τέλος της για τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα κορυφώνονται οι μάχες για τα εισιτήρια των «16». Μεγάλα παιχνίδια σε Νάπολι, Λιόν, Τραπεζούντα και Μάντσεστερ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης.
Η ώρα να σφραγιστούν τα πρώτα εισιτήρια για τη φάση των «16» έχει φτάσει και με το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων οι μάχες γιγαντώνονται με τις ομάδες να διεκδικούν πρωτιές, προκρίσεις αλλά και εξόδους στο Europa League.

Μαθητής απείλησε καθηγητή με όπλο στη Ζάκυνθο!


Μαθητής απείλησε καθηγητή με όπλο στη Ζάκυνθο!

Ένα απίστευτο επεισόδιο σε σχολείο της Ζακύνθου διερευνά η Ασφάλεια του νησιού, μετά την καταγγελία καθηγητών ότι ένας μαθητής του σχολείου διαπληκτίστηκε με καθηγητή μέσα στην τάξη και φέρεται να τον απείλησε με πυροβόλο όπλο!
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ Αγίου Κήρυκα την περασμένη Παρασκευή, αλλά η Αστυνομία ενημερώθηκε μόλις το απόγευμα της Δευτέρας και ξεκίνησε αμέσως ανακρίσεις.

Τα ΤΡΙΑ «κρυφά» ΝΕΑ μετρά της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τα ΤΡΙΑ «κρυφά» ΝΕΑ μετρά της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τρεις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού των Οικονομικών πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, στη σελίδα 62 του Προϋπολογισμού, όπου γίνεται αναλυτική αναφορά των πρόσθετων δημοσιονομικών παρεμβάσεων βάσει των οποίων θα στηριχθεί η ενίσχυση των εσόδων του 2012, πέραν των ήδη θεσμοθετημένων αποφάσεων, περιλαμβάνονται ακόμη τρεις, που μαρτυρούν την πρόθεση της κυβέρνησης για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Συγκεκριμένα, ο κος Βρούτσης επισημαίνει, πως ανατρέχοντας κανείς εκεί θα διαπιστώσει:

Η λίστα με τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων


Η λίστα με τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων

«Μαλακώνε»ι τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Μετά από χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφασίστηκε «να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ».

Κουβαλούσε ηρωίνη στο αυτοκίνητό του


Κουβαλούσε ηρωίνη στο αυτοκίνητό του

Ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε κρυμμένη στο αυτοκίνητο ενός 27χρονου Γεωργιανού, χθες το βράδυ. Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν τον 27χρονο, τον οποίο υπέβαλαν σε έλεγχο. Ψάχνοντας το αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν 80 γραμμάρια ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία.
Η ποσότητα, καθώς και τα δύο κινητά του Γεωργιανού κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ξύπνησε το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό


Ξύπνησε το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό

Το πανύψηλο ηφαίστειο Popocatepetl στην Πόλη του Μεξικού ξύπνησε, εκτινάσσοντας μια στήλη ατμού και στάχτης ύψους πέντε χιλιομέτρων. Η ενεργοποίηση του ηφαιστείου μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων.
Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών, η έκρηξη ήρθε έπειτα από τρεις ημέρες περιορισμένης αλλά συνεχούς εκπομπής ατμού και τέφρας. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για τη μεγαλούπολη και τις μικρές κοινότητες που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο.

Φωτογραφίζοντας με τα δάχτυλα μας


Φωτογραφίζοντας με τα δάχτυλα μας [φωτο]

Οι περισσότερες κάμερες πλέον στις μέρες μας δεν έχουν επιδείξουν και κάποια ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά, το μοναδικό πράγμα που πλέον αναβαθμίζεται είναι το μέγεθος των megapixel. Αν και για να ‘μαστε και δίκαιοι, τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι 3D κάμερες και κάμερες με ενσωματωμένους προβολείς.
Ένας όμως σχεδιαστής σκέφτηκε να πάει την κάμερα ένα βήμα παραπέρα και να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει τον σχεδιασμό των φωτογραφικών μηχανών. Ο Yeon Su Kim είναι ένας από τους σχεδιαστές που έχει πραγματικά κουραστεί από τον τετριμμένο σχεδιασμό των φωτογραφικών μηχανών και θέλησε να δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον κλάδο της φωτογραφίας.

ΣΟΚ για τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης από 17χρονο


ΣΟΚ για τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης από 17χρονο

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ένας 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης, έγινε δεκτός σε ιδιωτικό σχολείο παρά το γεγονός ότι είχε ήδη εκτίσει ποινή 14 μηνών για απόπειρα βιασμού.
Ο νεαρός ομολόγησε στην αστυνομία ότι σκότωσε, βίασε και έκαψε την Ανές Μαρέν, αφού πρώτα την είχε παρασύρει σε δάσος σε περιοχή του Ανω Λίγηρα. Ο 17χρονος, όμως, φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά ήσυχος και με καλούς τρόπους, όπως άλλωστε προέκυψε από την ψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία του επέτρεψε να γραφτεί σε άλλο σχολείο.
Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι όλοι ήξεραν ότι ο 17χρονος είχε θέματα με τη Δικαιοσύνη, όμως, ουδείς γνώριζε την ακριβή φύση αυτών των θεμάτων. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι έμαθε την αλήθεια, όταν αυτή έγινε γνωστή και στους γονείς της άτυχης κοπέλας.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας εκτιμά ότι το σχολείο γνώριζε το παρελθόν του. Σημειώνεται ότι στην πρώτη περίπτωση, ο 17χρονος είχε βιάσει 15χρονη συμμαθήτριά του. «Οι περιστάσεις ήταν ακριβώς ίδιες μόνο που η νεαρή είχε σωθεί», ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας.
Η υπόθεση πήρε και πολιτική τροπή, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξεταστούν «τυχόν παραλείψεις στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα τόσο για τους χειρισμούς των Αρχών όσο και για το θέμα του σχολείου.

star

BINTEO: ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ στους «Γιατρούς του Κόσμου»


BINTEO: ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ στους «Γιατρούς του Κόσμου»

Στο παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να εξετάζουν πολίτες που, όπως είπε η υπεύθυνη του γραφείου, Σοφία Γκαρανέ, έχουν μείνει άνεργοι ή δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αναζητούν ιατρική φροντίδα στους «Γιατρούς του Κόσμου».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκαρανέ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, οι γιατροί εξετάζουν κάθε μήνα περισσότερα από 1000 άτομα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...