Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η λίστα με τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων


Η λίστα με τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων

«Μαλακώνε»ι τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Μετά από χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφασίστηκε «να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ».

Έτσι σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, φαίνεται ότι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος
  • όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας
  • όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.
  • Όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος
  • Για τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μέσω ελέγχου από τριμελή επιτροπή.
Οι δανειολήπτες με αδυναμία καταβολής της δόσης λόγω μείωσης αποδοχών θα μπορούν να τακτοποιήσουν το ειδικό τέλος σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στα πλαίσια του συνολικού διακανονισμού του δανείου τους.
Όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.
«Mπλακ-άουτ» για όσους μπορούν και δεν πληρώνουν
Ωστόσο, με άμεση διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος απειλούνται εκείνοι που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη.
Παρά τις ενστάσεις και τις κινητοποιήσεις , τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ αγγίζοντας το 80%.
Ταλαιπωρίας συνέχεια
Η αποστολή των μηχανογραφημένων στοιχείων στους δήμους αναμένεται να καθυστερήσει λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ. Μόλις τα στοιχεία αποσταλούν στους δήμους αυτοί θα ενημερώσουν τους πολίτες, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα.
Στόχος της διαδικασίας είναι η πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε τυχόν υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.
Οι πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία μπορούν να καλέσουν στο 210-4802552.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...