Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ για τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης από 17χρονο


ΣΟΚ για τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης από 17χρονο

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ένας 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης, έγινε δεκτός σε ιδιωτικό σχολείο παρά το γεγονός ότι είχε ήδη εκτίσει ποινή 14 μηνών για απόπειρα βιασμού.
Ο νεαρός ομολόγησε στην αστυνομία ότι σκότωσε, βίασε και έκαψε την Ανές Μαρέν, αφού πρώτα την είχε παρασύρει σε δάσος σε περιοχή του Ανω Λίγηρα. Ο 17χρονος, όμως, φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά ήσυχος και με καλούς τρόπους, όπως άλλωστε προέκυψε από την ψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία του επέτρεψε να γραφτεί σε άλλο σχολείο.
Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι όλοι ήξεραν ότι ο 17χρονος είχε θέματα με τη Δικαιοσύνη, όμως, ουδείς γνώριζε την ακριβή φύση αυτών των θεμάτων. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι έμαθε την αλήθεια, όταν αυτή έγινε γνωστή και στους γονείς της άτυχης κοπέλας.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας εκτιμά ότι το σχολείο γνώριζε το παρελθόν του. Σημειώνεται ότι στην πρώτη περίπτωση, ο 17χρονος είχε βιάσει 15χρονη συμμαθήτριά του. «Οι περιστάσεις ήταν ακριβώς ίδιες μόνο που η νεαρή είχε σωθεί», ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας.
Η υπόθεση πήρε και πολιτική τροπή, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξεταστούν «τυχόν παραλείψεις στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα τόσο για τους χειρισμούς των Αρχών όσο και για το θέμα του σχολείου.

star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...