Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ"



7.000 τουλάχιστον Αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου ,από το φόβο επεισοδίων, την ίδια ώρα που οι «έγκυρες» δημοσκοπήσεις δίνουν 73% αποδοχή στο νέο Πρωθυπουργό…

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στη Κοινοβουλευτική του ομάδα είπε πως ο ίδιος προκάλεσε την Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στηρίζει διατηρώντας όμως θεσμικά το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το κόμμα του..

Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει




Σε Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην athensvoice αποδεικνύεται  η εποχή του «me» έγινε «we». Συμβαίνει μία ανατροπή και το αναποδογυρίζει, μετατρέπεται σε w.  Είναι τόσο απλό. Όσο και η αναζήτηση της ευτυχίας.
Τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή και σε παγκόσμια κλίμακα. Η εποχή αλλάζει, το «εγώ» δίνει τη θέση του στο «εμείς». Κυρίως αυτό που φαίνεται να αλλάζει είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της «προσωπικής επιτυχίας και της προόδου». Οι απαντήσεις είναι πολλές και σε προσωπικό επίπεδο διαφορετικές. Έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον να δει κανείς τη γενική τάση και σε διεθνές επίπεδο.
Η ερευνητική ομάδα του Future Laboratory διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Johnnie Walker και κατέδειξε ότι το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιτυχία στη ζωή περνάει μέσα από τη συλλογική και όχι την ατομική εργασία.

Ο Αριστοτέλης και η Κρίση!

Άρθρο που εστάλη από TYXAIOS  (http://tyxaios.blogspot.com/) 


"παν ή φάναι ή αποφάναι αναγκαίον, ανάγκη της αντιφάσεως θάτερον είναι μόριον αληθές, αδύνατον γαρ αμφότερα ψευδή είναι"

Αριστοτέλης ( 384 - 322 π.Χ. )  αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Λέγεται "Αρχή του Αποκλειομένου Μέσου" και είναι μια από τις αιώνιες αλήθειες της κοινής ή τυπικής Λογικής που θεμελίωσε ο μεγάλος φιλόσοφος. Κατά την "Αρχή του αποκλειομένου μέσου ή τρίτου", όπως αναφέρεται, δύο έννοιες αντιφατικά αντικείμενες που λέγονται για το ίδιο αντικείμενο δεν μπορεί να είναι και οι δύο ψευδείς. αλλά ούτε και νοούνται ως τέτοιες, αλλά αν η μία είναι αληθής, τότε η άλλη είναι υποχρεωτικά ψευδής χωρίς άλλο περιθώριο. Ή στέκει κάτι ή δε στέκει, δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...