Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι ομορφότεροι δρόμοι στον κόσμο..


Perierga.gr - Πανέμορφοι δρόμοι!
Υπέροχες φωτογραφίες από κάποιους από τους ομορφότερους δρόμους του πλανήτη. Ποιός άραγε δεν θα ήθελε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε τέτοιους δρόμους; Δρόμοι σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτοι χρώματα.

Εντυπωσιακή τέχνη με σκιές..


Perierga.gr - Τέχνη με σκιές
Η κατάλληλη γωνία φωτισμού και λήψης μπορεί να δημιουργήσει υψηλή τέχνη, ανεξάρτητα από τη μορφή ή το είδος των αντικειμένων που δημιουργούν τη σκιά. Δείτε πώς μια φαινομενικά άμορφη μάζα απορριμάτων μπορεί να παράξει μια λεπτομερή παράσταση.

Οι μαγνήτες και οι καρφίτσες


Οι μαγνήτες και οι καρφίτσες
Είμαστε σε πόλεμο. Η μόνη αλήθεια που γίνεται απολύτως και εμπειρικά κατανοητή και αποδεκτή από το σύνολο του ελληνικού λαού ως ιστορικού υποκειμένου. Κι επιμένω, σύντροφοι, μέρες προεκλογικές που είναι, στο ιστορικό υποκείμενο ελληνικός λαός, γιατί πάνε δεκαετίες τώρα, ειδικώς δε η τελευταία ευρωδεκαετία μετράει, που πλην ΚΚΕ κι όχι γενικώς της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς, ο λαός δεν… «παίζει», ούτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και στο τρέχον αφόρητο πολιτικό λεξιλόγιο, ρόλο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Παπαδήμος πλήρωσε σε 8 χρόνια φόρο 511 ευρώ για αποδοχές 2,238 εκατ ευρώ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Παπαδήμος πλήρωσε σε 8 χρόνια φόρο 511 ευρώ για αποδοχές 2,238 εκατ ευρώ!
Ο διορισμένος και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος Λ Παπαδήμος στην χρονική περίοδο 2004 με 2011 πλήρωσε φόρο 511 ευρώ ενώ δήλωσε εισόδημα 2,238 εκατομμύρια ευρώ!
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Παρόν αναφέρει ότι ο Λ Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ λάμβανε αφορολόγητες απολαβές μεταξύ 250 και 311 χιλ ευρώ ετησίως.
Προφανώς και ο πρωθυπουργός δεν έκανε κάτι παράνομο. Καλυπτόταν από το καθεστώς που ισχύσει στην ΕΚΤ να λαμβάνουν αφορολόγητες απολαβές τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας.

Εξηντάχρονος από τον Κάλαμο αποπλανούσε ανηλίκους μέσω Ίντερνετ


Εξηντάχρονος από τον Κάλαμο αποπλανούσε ανηλίκους μέσω Ίντερνετ
Συνελήφθη 60χρονος, πριν από τέσσερις μέρες στον Κάλαμο Αττικής, και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καλάμου μετά από καταγγελία, διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος διατηρούσε προσωπική σελίδα με παραπλανητικά στοιχεία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου προέβαινε σε γνωριμίες με ανήλικα παιδιά.

O Τράγκας θα ψηφίσει Γλέζο!!! (..ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ..)


O Τράγκας θα ψηφίσει Γλέζο!!!
Αφού κράτησε  για αρκετή ώρα σε αγωνία τους χιλιάδες ακροατές του στην πρωϊνή εκπομπή του Real FM… ο Γιώργος Τράγκας απάντησε χωρίς υπεκφυγές το ερώτημα που είχε θέσει στον εαυτό του: τι θα ψηφίσω σ’ αυτές τις εκλογές.
Θα ψηφίσω το λιοντάρι της Ελλάδας είπε, τον Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που δε φοβήθηκε τους Γερμανούς κλπ.
Και κατάγγειλε με το μοναδικό του τρόπο εκείνους που ψέκασαν τον Μανώλη Γλέζο με χημικά πριν λίγο καιρό στο Σύνταγμα.

Οι ξυλοκόποι «εξαφανίζουν» τους ιθαγενείς του Αμαζονίου


Οι ξυλοκόποι «εξαφανίζουν» τους ιθαγενείς του Αμαζονίου
Καμπάνια για την αποτροπή της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου, από παράνομους ξυλοκόπους, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, Κόλιν Φερθ, στην Βρετανία.
Μερικές εκατοντάδες κάτοικοι της φυλής των Awa, που ζουν στη Βραζιλία, βλέπουν τα σπίτια τους μέσα στο δάσος του Αμαζονίου να καταστρέφονται από παράνομες εταιρίες ξύλου, οι οποίοι μάλιστα σκοτώνουν πολλά μέλη της φυλής για να μην τους «φέρουν εμπόδια», σύμφωνα με την ΜΚΟ, Survival International.

ΒΙΝΤΕΟ: 79 χρόνια από τον θάνατο του Καβάφη


ΒΙΝΤΕΟ: 79 χρόνια από τον θάνατο του Καβάφη
Συμπληρώνονται σήμερα 79 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη, ενός από τους μεγαλύτερους έλληνες ποιητές που άφησε πίσω του λαμπρό έργο.
Η ποίησή του Κ. Π. Καβάφη όχι μόνο έχει επικρατήσει στην Ελλάδα, αλλά κατέλαβε μία εξέχουσα θέση στην ευρωπαϊκή ποίηση, ύστερα από τις μεταφράσεις των ποιημάτων του αρχικά στα Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και κατόπιν σε πολλές άλλες γλώσσες.

Απλές λέξεις απαγορεύονται στα σχολεία της Νέας Υόρκης!


Απλές λέξεις απαγορεύονται στα σχολεία της Νέας Υόρκης!
«Έγκλημα», «κυνήγι», «φτώχεια», «ραπ μουσική», «εξέλιξη», «διαζύγιο«, «γενέθλια«, «Δεινόσαυρος»…
Φοβούμενη πως ορισμένες λέξεις πιθανώς να κάνουν τους μαθητές να νιώσουν… αμηχανία, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης υιοθέτησε για τα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης έναν κατάλογο με πενήντα από αυτές που πρέπει να αποφεύγονται στις γραπτές εξετάσεις των μαθητών! Λογοκρισία; Παραλογισμός; Πολιτική ορθότητα; Άγνωστες οι βουλές της Διεύθυνσης, η οποία παρ’ όλα αυτά μπήκε στον κόπο να δώσει και εξηγήσεις, αναφέρει το in2life.gr.

Καρκινογόνες ουσίες σε βερνίκια νυχιών


Καρκινογόνες ουσίες σε βερνίκια νυχιών
Το καρκινογόνο βενζένιο, μια χημική ουσία που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά στην Κίνα, εντοπίστηκε σε τέσσερα από τα 42 φιαλίδια με βερνίκια νυχιών που εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Καταναλωτών της πόλης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «South China Morning China».

Μάλιστα το ένα από τα τέσσερα προϊόντα περιείχε και μεθανόλη, που ξεπερνούσε κατά 20 φορές τα επιτρεπτά όρια.

Το νερό «πνίγει» τη Βενετία


Το νερό «πνίγει» τη Βενετία
Σχεδόν 4 χιλιοστά το χρόνο (συνεχίζει) να βυθίζεται μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις του κόσμου.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps και την Ιταλική Tele-Rilevamento Europa, η Βενετία, που ούτως ή άλλως κινδυνεύει κάθε χρόνο και περισσότερο λόγο της κατασκευής της να μεταβληθεί σε μια… υποβρύχια πόλη, τώρα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, η βύθισή της γίνεται ακόμη γρηγορότερα.
Αποτέλεσμα; Το φαινόμενο «aqua alta», δηλαδή οι πλημμύρες στους δρόμους της πόλης, η οποία είναι χτισμένη πάνω σε μικρά νησάκια που χωρίζουν κανάλια της θάλασσας, εμφανίζεται ακόμη πιο συχνά απειλώντας και την τεράστια πολιτιστική της αξία.

Το ΚΚΕ ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση στην Αριστοτέλους παρά την άρνηση Μπουτάρη


Το ΚΚΕ ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση στην Αριστοτέλους παρά την άρνηση Μπουτάρη
Στα χαρακώματα αύριο Γιάννης Μπουτάρης και Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, την οποία αποφάσισε να μην παραχωρήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών για την αυριανή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις 20.30 στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.
Έχει γίνει μάλιστα γνωστό ότι έχουν οριστεί και προσυγκεντρώσεις στις τις 19.30 στα εξής σημεία:

Ο από μηχανής… Φουστέρ έδωσε το νταμπλ στον Ολυμπιακό


Ο από μηχανής… Φουστέρ έδωσε το νταμπλ στον Ολυμπιακό
Της Βαρβάρας Φανίδη
Ο άσσος στο μανίκι του Βαλβέρδε ήταν ο Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος έδωσε τη νίκη και παράλληλα το τρόπαιο στον Ολυμπιακό, καθώς στο 119’ έδωσε τη λύτρωση για τους «ερυθρόλευκους».Οι Πειραιώτες νίκησαν με 2-1 τον Ατρόμητο, ο οποίος ήταν αξιοπρεπέστατος και έδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι.


Ο Τζιμπούρ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 27’, αλλά ο Μπρίτο στο 77΄έφερε στα ίσα το παιχνίδι. Με τη λήξη των 90΄δεν υπήρχε νικητής και έπρεπε να παιχτεί παράταση. Έτσι στο 119’ ο Φουστέρ έδωσε τη νίκη και παράλληλα το νταμπλ στους Πειραιώτες.
Έτσι ξεκίνησαν

8+1 απίστευτα έθιμα γύρω από το σεξ!


8+1 απίστευτα έθιμα γύρω από το σεξ!
Τα έθιμα που καλλιεργούνται γύρω από το σεξ σε διάφορες χώρες αλλά και ο τρόπος έκφρασης της σεξουαλικότητας των ανθρώπων ανά τον κόσμο προκαλούν πολλές φορές έκπληξη…

Δείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν μπαίνει το σεξ ως ζήτημα σε άλλες χώρες, αφού τα 9 έθιμα της ακόλουθης λίστας είναι το λιγότερο… αξιοπερίεργα:
1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα, με την προϋπόθεση, όμως, πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!

Μειωμένες επιδοτήσεις από τον ΟΑΕΔ σε 7 προγράμματα με την εφαρμογή του μνημονίου 2!!


Μια παράπλευρη, σημαντική όμως απώλεια για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και αφορούν την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ήρθε με την εφαρμογή του μνημονίου 2, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Μαζί με τους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας «κουρεύεται» και το ύψος της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ στα προγράμματα, η οποία υπολογίζεται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη ή τον κατώτατο μισθό.

Ποιες επιχειρήσεις επηρεάζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...