Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Έκοψαν το ρεύμα σε άτομο με ειδικές ανάγκες ανήμερα της Ανάστασης


Έκοψαν το ρεύμα σε άτομο με ειδικές ανάγκες ανήμερα της Ανάστασης
Άφησαν χωρίς ρεύμα μία τετραμελή οικογένεια.
Ανήμερα της Αναστάσεως του Χριστού βρήκε το συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα σε άτομο με ειδικές ανάγκες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.…Δεν σεβάστηκαν ούτε την ημέρα της Αναστάσεως…

Η μόνη βοήθεια αυτή τη στιγμή έρχεται απο τον ανάπηρο πατέρα που πουλάει κεριά έξω από την εκκλησία. Ωστόσο, αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις όλες ανάγκες.

Το θάρρος του Μπουένος Άιρες


Κώστας Λαπαβίτσας

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης, η Αργεντινή λειτούργησε ως σημείο αναφοράς και φόβητρο. Οι υπερασπιστές των Μνημονίων ισχυρίζονται συχνά ότι προστατεύουν την Ελλάδα από την κατάντια της Αργεντινής. Ατυχέστατες αναφορές έγιναν ακόμη και από επίσημα χείλη προκαλώντας ενόχληση στο Μπουένος Άιρες. Για τους εκεί ιθύνοντες είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ακολουθεί την πορεία της χώρας τους προς το χάος κατά το 1998-2001 εφαρμόζοντας την ‘ορθόδοξη’ συνταγή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Υιοθετεί τρομακτική λιτότητα, επιδιώκει να δημιουργήσει δημοσιονομικά πλεονάσματα, αποδίδει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους και προσβλέπει στην ανάπτυξη μέσω χαμηλών μισθών και ξένων επενδύσεων.

Ξεχωριστή τέχνη του δρόμου από την Alice Pasquini


Ξεχωριστή τέχνη του δρόμου από την Alice Pasquini [φωτο]
Η καλλιτέχνις Alice Pasquini που έχει ως έδρα της την Ρώμη, δουλεύει ως εικονογράφος, σκηνογράφος και ζωγράφος, ενώ ταξιδεύει συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία.
Αν και συνήθως η τέχνη στους δρόμους χαρακτηρίζεται από έργα τέχνης γεμάτα κυνισμό, θυμό ή ισχυρά πολιτικά μηνύματα, η δουλειά της Alice βρίσκεται στο αντίθετο άκρο, αφού απεικονίζει πράξεις αγάπης, ελπίδας και στοργής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...