Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα χρεοκόπησε, αλλά η αγορά όπλων καλά κρατεί!

Η χώρα χρεοκόπησε, αλλά η αγορά όπλων καλά κρατεί!
«Λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα«, τιτλοφορείται σημερινό άρθρο της βρετανικής Independent.
Το άρθρο χαρακτηρίζει «έξαλλους» τους Έλληνες για τησπατάλη σε «άθικτα» όπλα, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν για περαιτέρω περικοπές των δημοσίων δαπανών.
Το επόμενο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ,συνοδεύεται από νέα πιο επώδυνα μέτρα, επισημαίνεται, κι όμως «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα».
«Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Ελληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων.

Μόνιμος πρόεδρος ο Ορτέγα

Τη τρίτη πενταετή θητεία του στη προεδρία της Νικαράγουας εξασφάλισε ο Ντανιέλ Ορτέγα χθες Κυριακή συγκεντρώνοντας το 63,7% των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς συγκέντρωσε το 63,7%, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους από το 18% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή.
Ο πλησιέστερος αντίπαλος του Ορτέγα Φάμπιο Γκαδέα, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος ηγείτο μίας συμμαχίας συντηρητικών και πρώην Σαντινίστας απογοητευμένων με την διακυβέρνηση του Ορτέγα, ήρθε δεύτερος στην κούρσα για την προεδρία με 25,55%, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομπέρτο Ρίβας.

Κανέλλη: Δεν βάζω ημερομηνία «θανάτου» στη νέα κυβέρνηση


Κανέλλη: Δεν βάζω ημερομηνία «θανάτου» στη νέα κυβέρνηση
Τα πυρά της στην υπό σύσταση κυβέρνηση εξαπέλυσε η Λιάνα Κανέλλη. «Δεν βάζω ημερομηνία θανάτου», είπε χαρακτηριστικά, «γιατί υπάρχει και η 7η δόση».
Όπως είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί στον Γ. Παπαδάκη, είπε ότι αν υποχρεωθούμε από την ΕΕ να έχουμε την ίδια κυβέρνηση, προκειμένου να πάρουμε και την 7η δόση, τότε δεν αποκλείεται να εξαντλήσει και το υπόλοιπο διάστημα μέχρι να πάμε σε εκλογές.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται να παραιτηθεί


Δραματικές οι εξελίξεις στην Ιταλία.Τις τελευταίες ώρες ακόμα 6 βουλευτές, με επιστολή τους στην εφημερίδα Corriere della Sera, κάλεσαν τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί και ζήτησαν μια "ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία".
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Τre, ότι η κυβέρνηση, κατά την άποψή του, δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία στην βουλή. "Τις ημέρες αυτές, μίλησα με τον Μπερλουσκόνι και μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί. Δεδομένων και των εξελίξεων, πιστεύω ότι, πιθανότατα, η πλειοψηφία, στο κοινοβούλιο, έπαψε να υφίσταται, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε άσκοπα", τόνισε ο Μαρόνι.

"Τα λαϊκά στρώματα να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση"



Σε συνέντευξη Τύπου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη θέση του κόμματός της, καλώντας σε αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση: "Αν ο λαός θέλει να πάψει να νιώθει αυτή την ταπείνωση που τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, πιθανόν θα είναι ακόμη χειρότερη, πρέπει να απαλλαγεί κατ’ αρχήν στη χώρα μας από την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς τέτοιου τύπου ταπεινώσεις θα υπάρχουν και θα είναι πολύ χειρότερες. Ο σύγχρονος πατριωτισμός για μας είναι αυτός. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που στις σύγχρονες κοινωνίες συνεπάγεται μονομερή διαγραφή χρέους", επισήμανε.

Α.Τσίπρας: Τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν ενώνονται για να μας σώσουν




Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους τη χώρα και τον ελληνικό λαό, τώρα ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν. Στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εθελοτυφλούν όμως πιστεύοντας ότι, αν είναι όλοι μαζί, τότε κανένας δεν θα τους ζητήσει ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Και τότε ούτε οι απειλές του κ. Ρεν, ούτε οι εκβιασμοί του συστήματος της διαπλοκής θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας που εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή αλλά θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες.

Καθαρίστρια κατέστρεψε έργο τέχνης

Υπάλληλος καθαρισμού σε μουσείο της Γερμανίας επενέβη σε έκθεμα, γιατί θεώρησε ότι χρειαζόταν... καθάρισμα



Ένα έργο τέχνης ανήκει πια στην ιστορία, αφού μία καθαρίστρια σε μουσείο της Γερμανίας το κατέστρεψε, όταν άρχισε να καθαρίζει θεωρώντας ότι είναι βρώμικο.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ



Θα σας μιλήσω για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Ποιητή του «Άξιον Εστί», που ευθύς μόλις το έλαβα με συνεπήρε από την πρώτη στιγμή, με συγκίνησε και με ενέπνευσε δημιουργώντας μέσα μου ένα ποτάμι μουσικής σαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανυπέρβλητη ομορφιά που μου δώρισε.

Όμως πέρα από την αισθητική ομορφιά, μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω και την ομορφιά της σοφίας και της αλήθειας, που χωρίς αυτά το μήνυμα του Ποιητή μένει μετέωρο. Και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί έμειναν στην αισθητική μαγεία των στίχων είτε στα καθαρά ποιητικά τους νοήματα, χωρίς να μπορούν να φτάσουν στον πυρήνα της σκέψης του Έλληνα Ποιητή, που με αγωνία και σοφία πασχίζει να στείλει στους νεοέλληνες μήνυμα και πρόσκληση αυτογνωσίας.

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 120.000 εργαζόμενοι



Την έξοδο από το ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων θα κληθούν να διαχειριστούν περίπου 120.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι ειδικότητες αναμένεται να εξαιρεθούν. Όπως προβλέπει το Μνημόνιο, στη νέα λίστα που έλαβε κατά πλειοψηφία (πλην της ΓΣΕΕ) την έγκριση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, θα παραμείνει μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού (περί τις 420.000), διατηρώντας το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Σημειώνεται ότι η νέα λίστα θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί και τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Δύο κατηγορίες 

Λιάνα Κανέλλη: Ο λαός θα πάρει από τα τρία… το μακρύτερο

Λιάνα Κανέλλη: Ο λαός θα πάρει από τα τρία… το μακρύτερο
Με αφορμή τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κατέθεσε τη δική της άποψη για το θέμα:
«Πώς είναι η κυρία Μαρία στο Πέραμα, ο κύριος Γιώργος στο Αλιβέρι, ο κύριος Μήτσος στη Σάμο, ο άλλος στα καμένα, ο άλλος στα πεθαμένα, ο άλλος με το ταμείο του, ο άλλος που δούλευε 48 χρόνια και ξαφνικά του λένε ότιθα πάρει από τα τρία το μακρύτερο το ξέρει ο κ. Παπαδήμος»;
BINTEO -->

Σε σουίτα αξίας 37.000 ευρώ διέμενε στις Κάννες ο Σαρκοζί

Σε σουίτα αξίας 37.000 ευρώ διέμενε στις Κάννες ο Σαρκοζί

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Le Post» ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 έμενε στις Κάννες σε σουίτα αξίας 37.000 ευρώ!

Χριστούγεννα με μικρό καλάθι για τους Έλληνες

Χριστούγεννα με μικρό καλάθι για τους Έλληνες
Αν νιώθετε σαν το… κοριτσάκι με τα σπίρτα δεν έχετε και πολύ άδικο, καθώς τα Χριστούγεννα που έρχονται αναμένεται να τα περάσουμε πολύ… φτωχικά. Σε έρευνα που διεξήγαγε η Deloitte διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα αναγκαστούν να κρατήσουν μικρό καλάθι.
Ίσως το μικρότερο των τελευταίων ετών, αφού δεν θα αγοράσουν πολύ φέτος, για να μην πούμε σχεδόν καθόλου και σας απογοητεύσουμε εντελώς.

Χάρρυ Κλυνν: «Ακούστε σκουλήκια, θλιβερές στυμμένες πολιτικές λεμονόκουπες…»


Χάρρυ Κλυνν: «Ακούστε σκουλήκια, θλιβερές στυμμένες πολιτικές λεμονόκουπες…»
Άγριο χώσιμο του Χάρρυ Κλυνν σε Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου. Διαβάστε: ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου: Ακούστε σκουλήκια, θλιβερές στυμμένες πολιτικές λεμονόκουπες, ακούστε κι εσείς ανθρωποειδή πιονάκια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αν νομίζετε ότι με τις πλάτες της ηλίθιας αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνετε συγχωροχάρτι, είστε γελασμένοι… Το τέλος σας είναι προδιαγεγραμμένο… Και να εύχεστε αυτό να είναι το Ειδικό Δικαστήριο, γιατί αν αναλάβει ο λαός τη δίκαιη τιμωρίας σας το τέλος σας θα είναι οδυνηρό…

tsantiri

Υπερασπίστηκε το... Βασίλειό του!



Νικητής αναδείχθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ για δεύτερη διαδοχική χρονιά και πέμπτη στην καριέρα του, στο Swiss Indoors Basel, επικρατώντας στον τελικό με 2-0 σετ (6-1, 6-3) του Κέι Νισικόρι.

Ο 30χρονος Ελβετός, που είχε την κερκίδα με το μέρος του φόρεσε για ακόμα μία φορά το στέμμα της Βασιλείας, σε μία περιόδο που ένας τίτλος ήταν αναγκαίος, μετά και την πτώση από την τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Όπεν της Βασιλείας είναι ο δεύτερος τίτλος του Φέντερερ για τη φετινή χρονιά και ο 68ος συνολικά της καριέρας του.

pamesports

Εμπλοκή μετά την άρνηση της ΝΔ για συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση



Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο καθώς ο επικρατέστερος για νέος πρωθυπουργός θέτει ως προϋπόθεση για να αναλάβει τόσο το χρονικό διάστημα της κυβέρνησης όσο και τη δυνατότητα να επιλέξει σε αυτήν – σε διαβούλευση βεβαίως με τα κόμματα – ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα σε στελέχη εντός κι εκτός των κομμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος έχοντας επίγνωση το τι σημαίνει ένα «όχι» και τι επίπτωση θα είχε αυτό στην Ευρώπη, δεν προτίθεται να πει και «ναι» χωρίς να υπάρχουν όροι που θα του επιτρέψουν να δώσει τη μάχη της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχία της. 

real

Στις 19 Φεβρουαρίου οι εκλογές-αν το επιτρέψει η Τρόικα!



Στο λάκο με τα φίδια ο Σαμαράς, κλώτσησε τη καρδάρα με το γάλα. Τον καμικάζι υποδύεται ο Παπαδήμος σε μια χώρα που φλέγεται…
Ο Σαμαράς αντιλαμβανόμενος το λάκο με τα φίδια στον οποίο έχει πέσει προσπάθησε με κάθε τρόπο να κερδίσει μια ημερομηνία εκλογών.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων αποφάσισαν να κάνουν τη χάρη στο λαό να πάει σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...