Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Α.Τσίπρας: Τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν ενώνονται για να μας σώσουν




Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους τη χώρα και τον ελληνικό λαό, τώρα ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν. Στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εθελοτυφλούν όμως πιστεύοντας ότι, αν είναι όλοι μαζί, τότε κανένας δεν θα τους ζητήσει ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Και τότε ούτε οι απειλές του κ. Ρεν, ούτε οι εκβιασμοί του συστήματος της διαπλοκής θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας που εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή αλλά θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες.
«Όλες αυτές τις μέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού. Στόχος τους να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα και με απλή αναλογική. Αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής».



Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα φορτώσει τις επιλογές του στον επόμενο πρωθυπουργό. «Ο πρωθυπουργός, που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού. Θα τις φορτώσει στον επόμενο».

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ξεκίνησε νωρίτερα τις εκπτώσεις. «Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε νωρίτερα από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε τις εκπτώσεις. Αρχικά αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε. Στο τέλος αποδέχεται και τα δεινά των σκληρών μέτρων που αυτή θα αποφέρει». 

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...