Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το «Πεινάω μαμά» επέστρεψε…Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά


Το «Πεινάω μαμά» επέστρεψε…Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά

«Πεινάω μαμά»… Το τραγούδι της Τάνιας Τσανακλίδου με τη συγκεκριμένη φράση αποτυπώνει σήμερα την θλιβερή γκρίζα εικόνα, ενός κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας που πλέον ζει στα όρια της εξαθλίωσης.
Οι εκκλήσεις από διάφορους μη κυβερνητικούς ή δημόσιους φορείς, για βοήθεια προς συνανθρώπους μας, που κυριολεκτικά δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι, για τους ίδιους η ακόμα ακόμα και για την οικογένεια τους πληθαίνουν.
Η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου με σχετική ανακοίνωση ζητάει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για να τα δώσει σε εκείνους που τα στερούνται.

Μεταξύ των πόλεων που διαπιστώνεται πρόβλημα είναι και τα Χανιά. Το τοπικό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου , κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια, προκειμένου να διατεθεί σε συνανθρώπους μας, που αυτές τις ημέρες στερούνται τα στοιχειώδη.
Όπως δήλωσε,  ο κ. Ηλίας Γατάς υπεύθυνος του Πολυιατρείου οι ανάγκες τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς αρκετοί συνάνθρωποι μας στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα.
Το Πολυιατρείο λειτούργει εδώ και 4 χρόνια στα Χανιά, εξυπηρετώντας όπως λέει ο κ. Γατάς, «μέχρι πρότινος 10 με 15 ασθενείς την εβδομάδα. Τώρα εξυπηρετούμε 15 με 20 ασθενείς την ημέρα. Οι ανάγκες είναι πια πολύ μεγάλες . Υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που όχι μόνο δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους, αλλά αδυνατούν να βρουν και τροφή.»
Ο υπεύθυνος του Πολυιατρείου σημειώνει πως «στόχος αρχικός δικός μας, ήταν να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους εκείνους που δεν μπορούσαν,να απευθυνθούν στις δημόσιες δομές υγείας για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οι άνθρωποι που μας επισκέπτονταν ήταν πολύ λίγοι, αλλά τώρα εξαιτίας της κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί.»
Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Γατάς, οι άνθρωποι πια δεν έρχονται μόνο για φάρμακα, αλλά ζητούν και τρόφιμα, ακόμα και για παιδιά, ή και ρούχα.
Σημειώνεται επίσης ,πως στο Πολυιατρείο υπάρχει και παιδίατρος, που αρχικά έβλεπε μόλις 2-3 παιδιά την εβδομάδα, και σήμερα παρακολουθεί περισσότερα από 15-20 παιδιά. Αξιοσημείωτο είναι ,το ότι υπάρχει πλέον ζήτηση και παιδικών εμβολίων, καθώς το Πολυιατρείο δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί από την αγορά.
Για το λόγο αυτό, οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή,που στόχο έχει την παροχή βοήθειας προς συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.
Το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται στη οδό Μπονιαλή 11 και λειτουργεί 6 με 9 κάθε απόγευμα εκτός Σάββατο και Κυριακή.

flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...